Κέικ πρωινού με φιστικοβούτυρο και δημητριακά

Polymnia
Polymnia @cook_8460071
Chania,

Πανεύκολο και χορταστικό μικρό κέικ, ιδανικό για πρωινό ή σνακ. Δεν χρειάζεται μίξερ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από μια συνταγή για muffins που βρήκα στο βιβλίο "Children's Cookbook" της Katharine Ibbs.Επειδή ο δικός μου φούρνος είναι πολύ δυνατός, ίσως να χρειαστεί να προσαρμόσετε το ψήσιμο ανάλογα με τη δική σας κουζίνα. Βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέικ όταν συμπληρωθούν 30 λεπτά ψησίματος. Πρέπει να βγαίνει λερωμένο μόνο με σοκολάτα. Αν έχει πάνω και μίγμα, πρέπει να συνεχίσετε το ψήσιμο.Το εσωτερικό αυτού του κέικ διατηρεί μια σχετική υγρασία λόγω της σοκολάτας και του φιστικοβούτυρου. Αν το έχετε ανακατέψει υπερβολικά ή το έχετε ψήσει λίγο, θα είναι σαν λάσπη. Οπότε προσοχή σε αυτά τα δύο σημεία!Τα δημητριακά που χρησιμοποιώ εγώ είναι τα "Crunchy Muesli ψημένα στο φούρνο" από το Carrefour.Αν δεν θέλετε να αγοράσετε ολόκληρο βαζάκι φιστικοβούτυρο μπορείτε να φτιάξετε λίγο χτυπώντας στο μπλέντερ φιστίκια αράπικα με λάδι μέχρι να γίνουν αλοιφή. Μην το κάνετε όμως στο multi γιατί ζορίζεται πολύ και καίγεται το μοτέρ του (έπαθα και έμαθα!).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
1 κέικ
  1. 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κουτ. σούπας baking powder
  3. 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  4. 125 γρ ζάχαρη
  5. 2 κουτ. σούπας λάδι (π.χ. ελαιόλαδο)
  6. 275 ml γάλα
  7. 100 γρ νιφάδες σοκολάτας
  8. 2-3 χούφτες δημητριακά τύπου "crunchy muesli"
  9. αποξηραμένα φρούτα ή ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, κατά προτίμηση στον αέρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

  2. 2

    Σε άλλο μπολ σπάμε το αυγό και το χτυπάμε με το λάδι, να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε ξανά μέχρι να αφρίσει το μίγμα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το μίγμα γάλακτος στο μίγμα αλευριού, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά και αργά. Μην ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις αλλά με κάθετες και όχι για πολλή ώρα. Το μίγμα θα έχει μερικούς σβώλους όμως μην το ανακατέψετε κι άλλο γιατί το κέικ σας θα έχει υφή λάσπης στο εσωτερικό όταν ψηθεί.

  4. 4

    Ρίχνετε μέσα τις νιφάδες σοκολάτας και 1-2 χούφτες δημητριακά και αν θέλετε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς σε ποσότητα που αποφασίζετε εσείς ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Ανακατεύετε ξανά πολύ ελαφρά.

  5. 5

    Μεταφέρετε το μίγμα σε ορθογώνιο αλουμινένιο φορμάκι διαστάσεων 20,5 x 7,4 cm, που έχετε βουτυρώσει καλά. Γαρνίρετε την επιφάνεια με μια χούφτα δημητριακά και ψήνετε για 30-35 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

Polymnia
Polymnia @cook_8460071
στις
Chania,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα