Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Πέτυχα αυτά τα αυγουλάκια πριν κάτι χρόνια και μου φάνηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδέα. Ψήνεις το κέικ μέσα σε αδειασμένο τσόφλι αυγού... Πρωτότυπο και με πολλές ιδέες για το μετά. Μπορείς να τα προσφέρεις ως έχουν, καθαρισμένα, βουτηγμένα σε σοκολάτα... Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσέξετε πώς θα σπάσετε τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε για τα τσουρέκια σας και να τα κρατήσετε στην άκρη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο βήμα 1, εάν κάνετε την τρύπα με κατι μικρό, θα χρειαστείνα την ανοίξετε λίγο σπάζοντας με το χέρι σας γύρω γύρω. Θέλει προσοχή, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο. Προτείνω η τρύπα να γίνει από τον μεγαλο πόλο του αυγού, ώστε το κέικ να έχει ωραίο το σχήμα της μύτης.Σε εμένα μερικά αυγά που ξεχείλισαν άδειασαν από μέσα. Γι' αυτό θελει προσοχή το μέχρι πού θα τα γεμίσετε. Φαντάζομαι πως θέλει εξάσκηση με την κάθε διαφορετική ζύμη κέικ. Διάβασα πως μπορείτε μέχρι και να βάψετε τα αυγά πριν τα γεμίσετε. Μετά το βήμα 3 τα βάφετε με τις βαφές σας και προχωράτε κανονικά.Μπορείτε να χρωματίσετε τη ζύμη και να βγάλετε πολύχρωμα αυγά. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε σε καλαμάκια και να τα προσφέρετε σαν cake pops.Γενικά θέλει το χρόνο της η κατασκευή αυτή, θέλει και υπομονή. Εχει ομως πλάκα! Περιμένω να δω τις προτάσεις σερβιρίσματός σας! Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!Η συνταγή κυκλοφορεί γενικά στο ίντερνετ, εγώ την είχα δει στο cupcakeproject.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. αλατόνερο
  2. ζύμη για κέικ
  3. ταψάκι για μάφιν
  4. κορνέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε ένα αυγό, είτε είναι για το κέικ που θα ψήσετε μέσα σε αυτά, είτε για τα τσουρέκια που φτιάχνετε για το Πάσχα, είτε για τα κουλουράκια σας, μη τα σπάσετε στη μέση. Τους κάνετε απλώς μια τρύπα στη μια άκρη και τα αδειάζετε. Αυτό γίνεται απλά. Μπορείτε να πάρετε ένα μυτερό μαχαίρι και προσεκτικά να κάνετε τρύπα. Μπορείτε να πάρετε μια πινέζα, ένα καρφί, ό,τι σας βρίσκεται τέλος πάντων. Η τρύπα δε χρειάζεται να είναι πολύ μικρή, γιατί θα πρέπει να μπαίνει η μύτη του κορνέ μέσα, αλλά ούτε και τεράστια, ώστε να κρατήσει το σχήμα του το κέικ μας μετά.

  2. 2

    Όταν τα τρυπήσετε, απλώς τα ταρακουνάτε προς το δοχείο και το περιεχόμενό τους πέφτει. Ίσως χρειαστεί λίγη δύναμη στο ταρακούνημα, αλλά δε θα σας δυσκολεψει. Μπορείτε να κάνετε μια μικρή τρυπούλα από την άλλη μεριά και να φυσήξετε, αλλά πραγματικά δε χρειάζεται.

  3. 3

    Ξεβγάλτε τα αυγά και βυθίστε τα σε αλατόνερο για μισή ώρα (θα πρέπει να μπει το αλατόνερο μέσα στο αυγό για να βυθιστεί φυσικά). Μετά βγάλτε τα και αφήστε τα για λίγη ώρα με την τρύπα προς τα κάτω πάνω σε πετσετούλα για να στεγνώσουν.

  4. 4

    Εάν θέλετε, βάλτε λίγο λάδι μέσα στο αυγό, και γυρίστε το γύρω γύρω να πάει παντού. Μετά αδειάστε το λάδι και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.Στρώστε αλουμινόχαρτο σε θήκες για μάφιν. Κάντε το σα φωλίτσες, στις οποίες θα πάει να κάτσει μέσα το αυγό ώστε να μην κουνιέται.

  5. 5

    Φτιάξτε τη ζύμη του κέικ σας. Διαλέξτε το αγαπημένο σας κέικ. Προτεινω πάντως ένα κέικ που να είναι κάπως σταθερό. Εγώ το πήγα ένα βήμα παραπέρα και τα έκανα... μπαρμπρέ τα αυγά μου!

  6. 6

    Βάλτε τη ζύμη του κέικ μέσα σε κορνέ, επιλέγοντας μια απλή στρογγυλή μύτη. Εναλλακτικά βάλτε σε σακουλίτσα και κόψτε την άκρη της. Γεμίστε τα αυγά μέχρι τα 3/4 περίπου. Αυτό εξαρτάται και από τη ζύμη σας και το πόσο φουσκώνει. Θέλουμε να μην είναι λίγη γιατί δε θα βγει το σχήμα του κέικ, ούτε όμως και πάααρα πολύ γιατί θα χυθεί απ' έξω. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση απλώς βγάζουμε με το μαχαίρι μας το έξτρα κέικ.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 180° για 20 λεπτάκια περίπου. Το δύσκολο εδώ είναι να είμαστε σίγουροι για το πότε ψήθηκαν καλά. Υπολογίστε όσο θα έπαιρνε περίπου για να φτιάξετε cupcakes.

  8. 8

    Εάν σας βγήκε ζύμη απ' έξω, καθαρίστε τη με ένα μαχαίρι. Βγαίνει πιο εύκολα όταν είναι ζεστό ακόμα το αυγό.Μετά είναι έτοιμα προς σερβίρισμα!

  9. 9

    Μπορείτε να τα βάλετε σε θήκες αυγών και να αφήνετε τους καλεσμένους να τα σπάνε και να τα καθαρίζουν μόνοι τους! Μπορείτε να τα μισοκαθαρίσετε, μπορείτε να τα καθαρίσετε εντελώς.Μπορείτε ακόμα, όταν τα καθαρίσετε, να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολατα και να τα κάνετε σοκολατένια αυγά!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα