Κέικ σοκολάτα με επικάλυψη από 2 είδη σοκολάτας

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Edome
Edome @Edome

Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας. Είναι εύκολο και πεντανόστιμο. Μπορείτε να το φτιάξετε σαν ενα κέικ ή να το μοιράσετε σε μικρές φόρμες και να τα σερβίρετε ως muffins. Κρατάει για 3 μέρες και παραμένει ζουμερό και πεντανόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

http//www.bbcgoodfood.com/recipes/3092/ultimate-chocolate-cake αυτή είναι η παραπάνω συνταγή με 2-3 μικρές αλλαγούλες

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  2. 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφε (π.χ. Nescafe)
  3. 85-90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  5. 25 γρ. κακάο σκόνη
  6. 75 ml ξινόγαλα
  7. 2 κουταλιές του γλυκού κοφτές μπέικιν πάουντερ
  8. Για την επικάλυψη
  9. 2 κούτ. σούπ. μαύρη ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνουμε μία 20 εκατοστών στρογγυλή φόρμα για κέικ (κατα προτίμηση από αυτές που αφαιρείται το γύρω-γύρω) και προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.

  2. 2

    Αναμιγνείουμε τον καφέ μέσα 125ml κρύο νερό και το ρίχνουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Στη συνέχεια σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ενα.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτια.

  4. 4

    Αναμίξτε τα δύο αλεύρια, τη σόδα, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας με τα χέρια σας για να απαλλαγούμε από τυχόν εξογκώματα. Χρησιμοποιήστε κόσκινο αν έχετε, για σιγουριά.

  5. 5

    Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξινόγαλα.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και το μίγμα των αυγών στο μίγμα αλευριού.

  7. 7

    Ανακατώνοντας πολύ καλά με μίξερ χεριού ή και με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου όλα να είναι καλά αναμεμειγμένα.

  8. 8

    Ρίξτε το στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

  9. 9

    Με το μαχαίρι τρυπίστε στο κέντρο θα πρέπει να βγεί καθαρό.

  10. 10

    Μην ανησυχείτε αν έχει ρωγμές.

  11. 11

    Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα (μην ανησυχείτε, αν βυθιστεί ελαφρώς.)

  12. 12

    Αφαιρέστε το από την φόρμα και βάλτε το στην πιατέλα όπου θα το σερβίρετε.

  13. 13

    Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να είναι έτοιμη να βράσει. Ρίξτε το πάνω από τη σοκολάτα.

  14. 14

    Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει καλά και το μίγμα να είναι ομοιόμορφο.

  15. 15

    Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από το κέικ και το αφήνουμε να πέσει και από τις πλευρές.

  16. 16

    Το κάνουμε ομοιόμορφο με μια σπάτουλα.

  17. 17

    Μπορείτε να το διακοσμήσετε με τρούφα, κομμάτια σοκολάτα ή και φρούτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Edome
Edome @Edome
στις