Κέικ σοκολάτα με μπανάνα
Choco-απόλαυση!!!
Υλικά
-
1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
3/4 κούπας κακάο σε σκόνη
-
1 1/2 κ.γ μπέικιν
-
1 κ.γ σόδα
-
3/4 κ.γ αλάτι
-
2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες (1 κούπα)
-
2 αυγά
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1/2 κούπα γάλα
-
1/2 κούπα νερό
-
1 κ.γ εσάνς βανίλιας ή 3 βανίλιες
-
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
-
Για το γλάσο
-
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
-
50 ml γάλα
-
1/2 κ.σ μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ κοσκινήστε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια (αν είναι σε σκόνη).
-
2
Αδειάστε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε το μείγμα των στέρεων υλικών.
-
3
Στο μούλτι σας (για να μη λερώνετε μπλέντερ ή μίξερ) πολτοποιήστε τις μπανάνες μαζί με το λάδι, τα αυγά, το νερό και το γάλα (αν δε χωράει όλο το μείγμα βάλτε μόνο το νερό και μετά προσθέστε το γάλα στο μείγμα).
-
4
Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι απλά να αναμειχθούν καλά.
-
5
Αδειάστε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
-
6
Ψήστε στους 180oC στον αέρα στη μέση του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να κάνετε τη δοκιμή με το μαχαίρι και να βγει στεγνό.
-
7
Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
-
8
Το βάζετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
-
9
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να πάρει μια βράση και το κατεβάζετε,ανακατεύετε μέσα τις σταγόνες και τη μαργαρίνη μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.
-
10
Βάλτε μια λαδόκολλα κάτω από τη σχάρα σας και περιχύστε το κέικ με το γλάσο.
-
11
Στολίζετε με φρέσκια μπανάνα σε φετάκια και κομματάκια σοκολάτας.
Σχόλια (4)