Κέικ Σοκολάτα Υγρό!

Bαθμολογία: 4.4211
       
 
19 ψήφοι
Stavroula, 13.02.06

Περιγραφή

Το κέικ απ' έξω φαίνεται κανονικό, από μέσα όμως είναι ζουμερό σχεδόν ρευστό.... Γι' αυτό ψήνεται σε δυνατό φούρνο για λίγη ώρα για να προλάβει να ψηθεί απ' έξω και να ... λιώσει από μέσα.....
Καλή όρεξη!!!!

Κέικ Σοκολάτα Υγρό!
photo: ria.m

Συνταγή από:

Stavroula

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 ασπράδια
  • 8 κροκάδια
  • 1 βιταμ (250 γρ.)
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Στα γρήγορα
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά
Σερβίρει: 8-10 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1.  Χτυπάμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα κροκάδια.
  2.  Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
  3.  Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες όλες μαζί και τις ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
  4.  Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια να φτιάξουν μια καλή αφράτη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέσα στο μείγμα μας.
  5.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κεικ και βάζουμε μέσα το μείγμα και μετά σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 20-22 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα είναι να χτυπήσουμε με το χέρι ή με μικρό εφεδρικό μίξερ την ζάχαρη-βούτυρο-κροκάδια-αλέυρι και να χτυπήσουμε σε καθαρό μίξερ τα ασπράδια για να είμαστε σίγουροι ότι η μαρέγκα μας θα χτυπηθεί σε καθαρό σκεύος αλλά και γιατί θα τελειώσουμε πιο γρήγορα. Αλλιώς θα πρέπει να καθαρίσουμε το μίξερ και μετά να φτιάξουμε την μαρέγκα. Το λέω από πείρας γιατί το φτιάχνω συχνά.

Εκτός αυτού τα δύο αυτά μείγματα γίνονται ταυτόχρονα και όσο ψήνεται το κεικ μπορούμε να πλένουμε τα σκεύη μας.

Να πω επίσης ότι όταν ρίξουμε τις λιωμένες σοκολάτες στο μείγμα η μαρέγκα θα πρέπει να είναι ήδη έτοιμη γιατί αλλιώς θα σφίξει επειδή θα κρυώνει η σοκολάτα.

Ίσως ακούγονται πολλά αλλά είναι πολύ πιο απλό απ'όσο πιστεύετε.

Α! Επίσης σαν κεικ είναι διπλή δόση οπότε θα χρειαστείτε διπλή φόρμα κεικ και όχι την μικρή την χαμηλή.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mirtoula, 7-3-07  
    Το κέικ αυτό το έχω φτιάξει αρκετές φορές και αν εξαιρέσουμε την πρώτη φορά που κάτι πήγε στραβά είναι πάντα καταπληκτικό. Σήμερα όμως τρώγοντας ένα κομμάτι μου δημιουργήθηκε μια απορία. Το κέικ αυτό έχει πολλά αυγά, τα οποία όμως δεν ψήνονται αρκετά αφου το κέικ ψήνεται απο έξω αλλά απο μέσα όχι κ τόσο. Κατά πόσο είναι καλό να ύπάρχουν τόσα πολλά "ωμά" αυγά?
    #
    Σχόλιο από Parmesa_na, 9-3-07  
    Σήμερα θα την φτιάξω την συνταγή και Δευτέρα θα σου πω εντυπώσεις... Όσο για τα αυγά, μην ανησυχείς. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να ψηθούν τα αυγά...
    #
    Σχόλιο από mama, 8-11-07  
    Πολύ καλό!!!
    #
    Σχόλιο από Nouki, 31-1-08  
    Να πω την αμαρτια μου το φοβηθηκα οτι δεν θα μου γινει καλο αλλα τελικα εγινε τελειο!!! Μ'αρεσει γιατι ειναι γρηγορο και ευκολο το συνιστω ανεπιφυλακτα!
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 8-4-08  
    ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΠΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΟ???
    #
    Σχόλιο από NTINA, 8-4-08  
    Αντρεα, εξωτερικα εχει κρουστα σαν κανονικο κεικ ,η ρευστοτητα του ειναι εσωτερικα .Μην φανταστεις ,σουπα..
    #
    Σχόλιο από tsoufou, 23-8-08  
    1 λέξη το περιγράφει απόλυτα :

    ΘΕΣΠΕΣΙΟ !!!

    το έφτιαξα και όλοι ξετρελάθηκαν!!!
    #
    Σχόλιο από elenavan, 7-12-08  
    Τέλειο!!! Το έψησα στους 210β. στον αέρα για 22' ακριβώς.
    #
    Σχόλιο από left_sas, 13-1-09  
    Απογοητεύτηκα πολύ από την συνταγή. Το κέικ δεν φούσκωσε, και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ρευστό εσωτερικά.Ήθελα να ρωτήσω το εξής: δεν διευκρίνεται τί τύπος αλεύρι χρησιμοποιείται, φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις; επίσης, διαβάζοντας ότι η δόση είναι διπλή έκανα μόνο τη μισή η οποία όμως κάλυψε μόνο τον πάτο μιας μικρής οβάλ φόρμας μίας χρήσης.
    Τέλος, μήπως ο χρόνος ψησίματος και οι βαθμοί είναι υπερβολικοί για το αναμενόμενο ρευστό αποτέλεσμα;. Το κέικ ήταν σαν υγρό ψωμί, και όλη η νοστιμιά της λιωμένης σοκολάτας είχε εξαφανιστεί. Μπορείτε να μου πείτε τί πήγε στραβά;
    #
    Σχόλιο από ΓΙΑΜΓΙΑΜ, 28-1-09  
    #
    Σχόλιο από Krys, 2-2-09  
    Το έχω φτιάξει και έλαβε διθυραμβικά σχόλια! Μόνο που παραείναι πολλά τα αβγά και δεν είναι για πολύ συχνά :)
    #
    Σχόλιο από Reveka, 7-2-09  
    Συγχαρητήρια σε οποιον εδωσε τη συνταγή. Απίστευτο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από sofakix, 28-3-09  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ,ΜΠΡΑΒΟ! ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΠ'ΕΞΩ Κ ΥΓΡΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ,ΣΑΝ ΣΟΥΦΛΕ! ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Sfouggato, 20-8-09  
    Καλημέρα, μια ερώτηση έχω. Το κέικ αυτό το τρώμε μόνο ζεστό; Ή μπορεί να φαγωθεί και αργότερα. Αν δηλαδή εγώ το φτιάξω τώρα το πρωί το απόγευμα που θα ρθει ο καλός μου θα τρώγεται; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από amelie_, 6-9-09  
    5 πιρούνια είναι και λίγα για να βαθμολογήσω αυτή την συνταγη!!! Όλοι ξετρελλάθηκαν.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 7-9-09  
    Καλημερα, να ρωτησω κατι κ εγω.Αυτη η δοση ειναι για μια φορμα του κεικ(που εχει την τρυπα στην μεση);
    #
    Σχόλιο από Nouki, 17-11-09  
    TELEIO!!!
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 17-11-09  
    Να' στε καλά, παιδιά! Τη λατρεύω τη συνταγή αυτή, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα έβρισκε τόση πολλή απήχηση! Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια! (Να σας πω και πως προέκυψε: από τη λατρεία μου για το σουφλέ, ήθελα κάτι που να βγαίνει σε μεγαλύτερη ποσότητα και μου προέκυψε η παραπάνω δοσολογία!)
    #
    Σχόλιο από yotakef, 24-1-10  
    ειναι απιστευτο! μου ζητανε να το φτιαχνω συνεχεια! συγχαρητηρια!
    #
    Σχόλιο από evangelina, 15-3-10  
    τελειο.το βαζεις στο ψυγειο και ζεσταινεις οσο θελεις στο φουρνο μικροκυμματων.το συνοδευεις και με μια μπαλα παγωτου...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mirtoula, 7-3-07  
    Το κέικ αυτό το έχω φτιάξει αρκετές φορές και αν εξαιρέσουμε την πρώτη φορά που κάτι πήγε στραβά είναι πάντα καταπληκτικό. Σήμερα όμως τρώγοντας ένα κομμάτι μου δημιουργήθηκε μια απορία. Το κέικ αυτό έχει πολλά αυγά, τα οποία όμως δεν ψήνονται αρκετά αφου το κέικ ψήνεται απο έξω αλλά απο μέσα όχι κ τόσο. Κατά πόσο είναι καλό να ύπάρχουν τόσα πολλά "ωμά" αυγά?
    #
    Σχόλιο από Parmesa_na, 9-3-07  
    Σήμερα θα την φτιάξω την συνταγή και Δευτέρα θα σου πω εντυπώσεις... Όσο για τα αυγά, μην ανησυχείς. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να ψηθούν τα αυγά...
    #
    Σχόλιο από mama, 8-11-07  
    Πολύ καλό!!!
    #
    Σχόλιο από Nouki, 31-1-08  
    Να πω την αμαρτια μου το φοβηθηκα οτι δεν θα μου γινει καλο αλλα τελικα εγινε τελειο!!! Μ'αρεσει γιατι ειναι γρηγορο και ευκολο το συνιστω ανεπιφυλακτα!
    #
    Σχόλιο από tsoufou, 23-8-08  
    1 λέξη το περιγράφει απόλυτα :

    ΘΕΣΠΕΣΙΟ !!!

    το έφτιαξα και όλοι ξετρελάθηκαν!!!
    #
    Σχόλιο από elenavan, 7-12-08  
    Τέλειο!!! Το έψησα στους 210β. στον αέρα για 22' ακριβώς.
    #
    Σχόλιο από ΓΙΑΜΓΙΑΜ, 28-1-09  
    #
    Σχόλιο από Krys, 2-2-09  
    Το έχω φτιάξει και έλαβε διθυραμβικά σχόλια! Μόνο που παραείναι πολλά τα αβγά και δεν είναι για πολύ συχνά :)
    #
    Σχόλιο από Reveka, 7-2-09  
    Συγχαρητήρια σε οποιον εδωσε τη συνταγή. Απίστευτο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από sofakix, 28-3-09  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ,ΜΠΡΑΒΟ! ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΠ'ΕΞΩ Κ ΥΓΡΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ,ΣΑΝ ΣΟΥΦΛΕ! ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!
    #
    Σχόλιο από amelie_, 6-9-09  
    5 πιρούνια είναι και λίγα για να βαθμολογήσω αυτή την συνταγη!!! Όλοι ξετρελλάθηκαν.
    #
    Σχόλιο από Nouki, 17-11-09  
    TELEIO!!!
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 17-11-09  
    Να' στε καλά, παιδιά! Τη λατρεύω τη συνταγή αυτή, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα έβρισκε τόση πολλή απήχηση! Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια! (Να σας πω και πως προέκυψε: από τη λατρεία μου για το σουφλέ, ήθελα κάτι που να βγαίνει σε μεγαλύτερη ποσότητα και μου προέκυψε η παραπάνω δοσολογία!)
    #
    Σχόλιο από yotakef, 24-1-10  
    ειναι απιστευτο! μου ζητανε να το φτιαχνω συνεχεια! συγχαρητηρια!
    #
    Σχόλιο από evangelina, 15-3-10  
    τελειο.το βαζεις στο ψυγειο και ζεσταινεις οσο θελεις στο φουρνο μικροκυμματων.το συνοδευεις και με μια μπαλα παγωτου...
    #
    Σχόλιο από mauri_petalouda, 15-5-10  
    τη συταγή αυτή την είχα βρεί κάπου αλλού...τη φτιάχνω χρόνια με μαγάλη επιτυχία.όσοι δοκιμάζουν ξετρελαινονται....Απλά εγω την κάνω με μια μικρή παραλαγή.Με τη σοκολάτα γαλακτος μου φαινόταν πολύυυυ γλυκό....Έτσι βάζω μόνο κουβερτούρα (500 γρ) μόνο που το ψήνω σε μπεν - μαρί.
    #
    Σχόλιο από katenick, 1-4-11  
    παρολο που σαν γευση μου βγηκε πολυ καλο,εχω μια παρομοια συνταγη με πολυ λιγοτερη σοκολατα(375γρμ)που βγαινει ακριβως ιδιο,δεν νομιζω οτι ειναι αναγκη να βαζουμε τοσο πολυ σοκολατα
    #
    Σχόλιο από margianna, 25-4-11  
    Πολύ καλό το κεκάκι σου. Εμένα δεν μου βγήκε ρευστό αλλα δεν με ένοιαζε, ήταν γευστικότατο. Την επόμενη φορά όμως θα αντικαταστήσω την μισή σοκολάτα με κακαο για να βγεί πιο ελαφρύ.
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 11-2-12  
    @XENI RED
    ΤΟ βούτυρο το έχεις αφήσει να μαλακώσει λίγο έξω από το ψυγείο και τα χτυπάς με τη ζάχαρη ώπσου να αφρατέψει και να ενωθούν καλά αυτά τα 2 υλικά.

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Άντρη, 8-4-08  
    ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΠΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΟ???
    #
    Σχόλιο από NTINA, 8-4-08  
    Αντρεα, εξωτερικα εχει κρουστα σαν κανονικο κεικ ,η ρευστοτητα του ειναι εσωτερικα .Μην φανταστεις ,σουπα..
    #
    Σχόλιο από left_sas, 13-1-09  
    Απογοητεύτηκα πολύ από την συνταγή. Το κέικ δεν φούσκωσε, και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ρευστό εσωτερικά.Ήθελα να ρωτήσω το εξής: δεν διευκρίνεται τί τύπος αλεύρι χρησιμοποιείται, φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις; επίσης, διαβάζοντας ότι η δόση είναι διπλή έκανα μόνο τη μισή η οποία όμως κάλυψε μόνο τον πάτο μιας μικρής οβάλ φόρμας μίας χρήσης.
    Τέλος, μήπως ο χρόνος ψησίματος και οι βαθμοί είναι υπερβολικοί για το αναμενόμενο ρευστό αποτέλεσμα;. Το κέικ ήταν σαν υγρό ψωμί, και όλη η νοστιμιά της λιωμένης σοκολάτας είχε εξαφανιστεί. Μπορείτε να μου πείτε τί πήγε στραβά;
    #
    Σχόλιο από Sfouggato, 20-8-09  
    Καλημέρα, μια ερώτηση έχω. Το κέικ αυτό το τρώμε μόνο ζεστό; Ή μπορεί να φαγωθεί και αργότερα. Αν δηλαδή εγώ το φτιάξω τώρα το πρωί το απόγευμα που θα ρθει ο καλός μου θα τρώγεται; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από glykoula, 7-9-09  
    Καλημερα, να ρωτησω κατι κ εγω.Αυτη η δοση ειναι για μια φορμα του κεικ(που εχει την τρυπα στην μεση);
    #
    Σχόλιο από XENI RED, 11-2-12  
    θα ηθελα να ρωτησω για να ανακατεψω την ζαχαρη με το βουτυρο το βουτυρο να το λιωσω πρωτα σε κατσαρολακι???ειμαι αρχαρια κ δεν ειμαι σιγουρη .....ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από olgaa, 26-2-12  
    mipws exei polla avga i suntagi?an valoume ligotera tha uparxei provlima??

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κεικ
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της katenick
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 205 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Κέικ και τσουρέκια !!!
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    κεικ
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou