Κέικ Σοκολάτα Υγρό!
Το κέικ απ' έξω φαίνεται κανονικό, από μέσα όμως είναι ζουμερό σχεδόν ρευστό.... Γι' αυτό ψήνεται σε δυνατό φούρνο για λίγη ώρα για να προλάβει να ψηθεί απ' έξω και να ... λιώσει από μέσα.....Καλή όρεξη!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα είναι να χτυπήσουμε με το χέρι ή με μικρό εφεδρικό μίξερ την ζάχαρη-βούτυρο-κροκάδια-αλέυρι και να χτυπήσουμε σε καθαρό μίξερ τα ασπράδια για να είμαστε σίγουροι ότι η μαρέγκα μας θα χτυπηθεί σε καθαρό σκεύος αλλά και γιατί θα τελειώσουμε πιο γρήγορα. Αλλιώς θα πρέπει να καθαρίσουμε το μίξερ και μετά να φτιάξουμε την μαρέγκα. Το λέω από πείρας γιατί το φτιάχνω συχνά.Εκτός αυτού τα δύο αυτά μείγματα γίνονται ταυτόχρονα και όσο ψήνεται το κεικ μπορούμε να πλένουμε τα σκεύη μας.Να πω επίσης ότι όταν ρίξουμε τις λιωμένες σοκολάτες στο μείγμα η μαρέγκα θα πρέπει να είναι ήδη έτοιμη γιατί αλλιώς θα σφίξει επειδή θα κρυώνει η σοκολάτα.Ίσως ακούγονται πολλά αλλά είναι πολύ πιο απλό απ'όσο πιστεύετε.Α! Επίσης σαν κεικ είναι διπλή δόση οπότε θα χρειαστείτε διπλή φόρμα κεικ και όχι την μικρή την χαμηλή.
Υλικά
-
8 ασπράδια
-
8 κροκάδια
-
1 βιταμ (250 γρ.)
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
2 φλυτζάνια αλεύρι
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα κροκάδια.
-
2
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
-
3
Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες όλες μαζί και τις ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
-
4
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια να φτιάξουν μια καλή αφράτη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέσα στο μείγμα μας.
-
5
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κεικ και βάζουμε μέσα το μείγμα και μετά σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 20-22 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Σχόλια (26)