Κέικ σοκολάτας 4

Bαθμολογία: 4.1
       
 
10 ψήφοι
chryssacleaneating, 19.07.10

Περιγραφή

Το κεικ αυτό είναι το πιο "καθαρό" κέικ, απαλλαγμένο από ζάχαρη και λάδια, βουτυρα και αυγά αλλά με πολύ σοκολατένια γεύση, καλή απόλαυση χωρίς τύψεις!!
Κέικ σοκολάτας 4

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 1/2 ποτήρια φαρίνα ολικής άλεσης (κοσκινισμένη)
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ μέλι
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 2 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 3 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 2 κ.γλ σόδα
  • 4 κ.σ κακάο
  • 1/2 ποτήρι σταφίδες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σοκολάτα
Ειδικές περιστάσεις: Για το σχολείο
Φτιάχνει: 1 φόρμα ή 12 ατομικά κεκάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουουμε με μιξερ χειρός.
  2. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ταψάκι αντικολλητικό και το βάζουμε σε κρύο φούρνο.
  3. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 170ο C στον θερμό αέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από το kathari-diatrofi.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από ntolmas, 19-7-10  
    Καλησπέρα!Θα ήθελα μια διευκρίνιση έπειδή είμαι άπειρη,όσον αφορά την πορτοκαλάδα που αναφέρεται,εννοείς φυσικο χυμό ή του εμπορίου όπως το νέκταρ για παράδειγμα;ευχαριστω :)
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 20-7-10  
    βαλε ο,τι χυμο θελεις ... καλυτερα ο φυσικος βεβαια αλλα κ με του εμποριου γινεται τελειο το κεικ!
    #
    Σχόλιο από fragola, 20-7-10  
    Ενδιαφέρουσα συνταγη! Αν δε θέλω να βάλω σταφίδες αλλάζει κάτι στα υπόλοιπα υλικά? Ο χρόνος ψησίματος είναι από τη σιγμή που θα βάλουμε το κέικ στον κρύο φούρνο και θα ανάψουμε την κουζίνα? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από chryssacleaneating, 20-7-10  
    αν δεν θέλεις μην βάλεις σταφίδες fragola, δεν αλλ΄παζει απολύτως τίποτα. μολις το βαλεις σε κρύο φούρνο το αφήνεις για περίπου 40-50 λεπτά αναλογα με το ποσο αφράτο η πιο κέικ το θέλεις. αν το αφήσεις μαλιστα μονο 20 λεπτα ειναι μεσα ρευστο σαν brownie!! περιμενω βαθμολογιες σας μολις το φτιαξετε..
    #
    Σχόλιο από anastasia1988, 24-8-10  
    Μας αρεσε πααααρα πολυ!!! Με αυτη τη δοση βγηκαν 2 φορμες (σανιτας 1 χρησης). Φουσκωσε τελεια και ειναι ζουμερο και γλυκο χωρις καθολου ζαχαρη, βουτυρο κ το κυριοτερο που δεν αντεχω με τιποτα, χωρις αυγα!!! Καθιερωθηκε! Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από angy85, 26-8-10  
    Οταν λες 3 1/2 ποτήρια φαρίνα, εννοείς κούπες ή ποτήρι του κρασιού?
    #
    Σχόλιο από bazolini, 26-8-10  
    φανταζομαι ποτηρια εννοει, αλλα νομιζω πως ό,τι κι αν βαλεις θα γινει, αρκει να εχεις την ιδια μοναδα μετρησης και στα υπολοιπα υλικα. να ρωτησω κατι αλλο που δεν καταλαβα... οταν λες θερμο αερα εννοεις τον αερα του φουρνου; ή αντισταση; με μπερδεψες...
    #
    Σχόλιο από Sol81, 26-8-10  
    Όταν λέει θερμό αέρα προφανώς εννοεί τον αέρα του φούρνου.
    #
    Σχόλιο από bazolini, 27-8-10  
    αρα οχι αντισταση, οκ, απλως μπερδευτηκα γιατι συνηθως οταν προκειται για αντιστασεις δεν το λεμε καθολου. ευχαριστω πολυυυ. επισης να ρωτησω κατι, ξερει κανεις αν αντικαταστησω το μισο αλευρι με νιφαδες βρωμης σε σκονη θα χαλασει η γευση του κεικ;;
    #
    Σχόλιο από angy85, 31-8-10  
    Καταπληκτικό κέικ!!!Βγήκε πολύ αφράτο, πολύ γευστικό και πολύ χορταστικό!Με αυτή τη δόση μου βγήκαν 13 ατομικές φόρμες και προτίμησα να μη βάλω σταφίδες.Αρεσε σε όλους μας τρομερά και πάνω απο όλα είναι υγιεινό.
    #
    Σχόλιο από chryssacleaneating, 31-8-10  
    ευχαριστω για τα σχολια χαιρομαι που σας αρεσε!!
    bazolini εννοειται οτι μπορεις να αντικαταστησεις με βρωμη ειτε τριμμενη στο μουλτι ειτε νιφαδες.
    #
    Σχόλιο από bazolini, 31-8-10  
    πολυ ωραιο το κεικ, η δοση εβγαλε δυο φορμες στενομακρες μιας χρησης, απλως μαλλον δεν θελει το ξυσμα δυο πορτοκαλιων, μου το εκανε λιγο πικρουλη, αλλη φορα θα βαλω λιγοτερο ξυσμα. ομως κατα τα αλλα πολυ καλο, αντικατεστησα και μερος του αλευριου με τη βρωμη κι εγινε ακομα πιο υγιεινο! ευγεεεεεεεεεε!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-9-10  
    Τα έφτιαξα κι εγώ σήμερα. Σαν εμφάνιση βγήκαν πάρα πολύ ωραία (αν και μου κόλλησαν στα χαρτάκια των μάφινς), φουσκωτά και λαχταριστά. Όμως ήταν πολύ άγλυκα για τα γούστα μου, στεγνά και ψιλοαδιάφορα στη γεύση. Ζητάνε απεγνωσμένα λίγη κρέμα από πάνω ή σιρόπι ή κάτι τους δώσει αυτό το έξτρα. Μετά όμως θα πάψουν να είναι τόσο υγιεινά ε; :)
    Είναι πράγματι πολύ ελαφριά και υγιεινά από άποψη υλικών και μια καλή λύση εάν προσέχουμε τη διατροφή μας, όμως δεν με ικανοποίησαν σα γεύση. Ίσως να τα ξαναφτιάξω προσθέτοντας κι άλλο μέλι και αφήνοντάς τα να ψηθούν λιγότερο (τώρα τα άφησα μισή ώρα)
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ-ΧΑΝΙΑ, 14-1-11  
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ Κ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ!ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΒΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Κ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ Κ ΑΜΑΡΤΩΛΟ..
    #
    Σχόλιο από celest, 28-3-11  
    Τα κεκάκια έγιναν πολύ όμορφα σε εμφάνιση, αλλά όσον αφορά τη γεύση θα συμφωνήσω με τη Sitronela... Είναι ναι μεν υγιεινά αλλά άγευστα :( Έκανα ένα σιροπάκι πορτοκαλιού για να τα φάμε... (οπότε έπαψαν να είναι και υγιεινά!) :P
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-9-11  
    εβαλα κανονικη φαρινα γιατι δεν ειχα ολικης και δεν εβαλα σταφιδες γιατι δεν μας αρεσουν.δεν εχει καμια σχεση με τα γνωστα κεικ στη γευση (παρ ολο που ειναι γευστικα ωραιο του λειεπει αυτο το κατι που εχουν τα αλλα). ειναι ενα γλυκακι που θα σε ξεγελασει αμα θες κατι γλυκο και δεν κανει να φας τα "θερμιδογωνα" κεικ...
    #
    Σχόλιο από MelliMellou, 2-11-11  
    Πολύ καλό! Παρά το ότι δεν έχει αυγά είναι τόσο αφράτο και μόνο με τέσσερεις κουταλιές λάδι!

    Οι σταφίδες απαραίτητες γιατί το γλυκαίνουν. Ίσως και μία κουταλιά μέλι ακόμα.
    #
    Σχόλιο από JulieVaiopoulou, 16-12-11  
    Το έχω φτιάξει πολλές φορές & μ' αρέσει πολύ!

    Ναι, είναι κάπως άγλυκο, αλλά εμάς δεν μας πειράζει καθόλου!
    #
    Σχόλιο από foteinoula, 11-3-12  

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από anastasia1988, 24-8-10  
    Μας αρεσε πααααρα πολυ!!! Με αυτη τη δοση βγηκαν 2 φορμες (σανιτας 1 χρησης). Φουσκωσε τελεια και ειναι ζουμερο και γλυκο χωρις καθολου ζαχαρη, βουτυρο κ το κυριοτερο που δεν αντεχω με τιποτα, χωρις αυγα!!! Καθιερωθηκε! Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από angy85, 31-8-10  
    Καταπληκτικό κέικ!!!Βγήκε πολύ αφράτο, πολύ γευστικό και πολύ χορταστικό!Με αυτή τη δόση μου βγήκαν 13 ατομικές φόρμες και προτίμησα να μη βάλω σταφίδες.Αρεσε σε όλους μας τρομερά και πάνω απο όλα είναι υγιεινό.
    #
    Σχόλιο από bazolini, 31-8-10  
    πολυ ωραιο το κεικ, η δοση εβγαλε δυο φορμες στενομακρες μιας χρησης, απλως μαλλον δεν θελει το ξυσμα δυο πορτοκαλιων, μου το εκανε λιγο πικρουλη, αλλη φορα θα βαλω λιγοτερο ξυσμα. ομως κατα τα αλλα πολυ καλο, αντικατεστησα και μερος του αλευριου με τη βρωμη κι εγινε ακομα πιο υγιεινο! ευγεεεεεεεεεε!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-9-10  
    Τα έφτιαξα κι εγώ σήμερα. Σαν εμφάνιση βγήκαν πάρα πολύ ωραία (αν και μου κόλλησαν στα χαρτάκια των μάφινς), φουσκωτά και λαχταριστά. Όμως ήταν πολύ άγλυκα για τα γούστα μου, στεγνά και ψιλοαδιάφορα στη γεύση. Ζητάνε απεγνωσμένα λίγη κρέμα από πάνω ή σιρόπι ή κάτι τους δώσει αυτό το έξτρα. Μετά όμως θα πάψουν να είναι τόσο υγιεινά ε; :)
    Είναι πράγματι πολύ ελαφριά και υγιεινά από άποψη υλικών και μια καλή λύση εάν προσέχουμε τη διατροφή μας, όμως δεν με ικανοποίησαν σα γεύση. Ίσως να τα ξαναφτιάξω προσθέτοντας κι άλλο μέλι και αφήνοντάς τα να ψηθούν λιγότερο (τώρα τα άφησα μισή ώρα)
    #
    Σχόλιο από celest, 28-3-11  
    Τα κεκάκια έγιναν πολύ όμορφα σε εμφάνιση, αλλά όσον αφορά τη γεύση θα συμφωνήσω με τη Sitronela... Είναι ναι μεν υγιεινά αλλά άγευστα :( Έκανα ένα σιροπάκι πορτοκαλιού για να τα φάμε... (οπότε έπαψαν να είναι και υγιεινά!) :P
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-9-11  
    εβαλα κανονικη φαρινα γιατι δεν ειχα ολικης και δεν εβαλα σταφιδες γιατι δεν μας αρεσουν.δεν εχει καμια σχεση με τα γνωστα κεικ στη γευση (παρ ολο που ειναι γευστικα ωραιο του λειεπει αυτο το κατι που εχουν τα αλλα). ειναι ενα γλυκακι που θα σε ξεγελασει αμα θες κατι γλυκο και δεν κανει να φας τα "θερμιδογωνα" κεικ...
    #
    Σχόλιο από MelliMellou, 2-11-11  
    Πολύ καλό! Παρά το ότι δεν έχει αυγά είναι τόσο αφράτο και μόνο με τέσσερεις κουταλιές λάδι!

    Οι σταφίδες απαραίτητες γιατί το γλυκαίνουν. Ίσως και μία κουταλιά μέλι ακόμα.
    #
    Σχόλιο από JulieVaiopoulou, 16-12-11  
    Το έχω φτιάξει πολλές φορές & μ' αρέσει πολύ!

    Ναι, είναι κάπως άγλυκο, αλλά εμάς δεν μας πειράζει καθόλου!
    #
    Σχόλιο από foteinoula, 11-3-12  

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ntolmas, 19-7-10  
    Καλησπέρα!Θα ήθελα μια διευκρίνιση έπειδή είμαι άπειρη,όσον αφορά την πορτοκαλάδα που αναφέρεται,εννοείς φυσικο χυμό ή του εμπορίου όπως το νέκταρ για παράδειγμα;ευχαριστω :)
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 20-7-10  
    βαλε ο,τι χυμο θελεις ... καλυτερα ο φυσικος βεβαια αλλα κ με του εμποριου γινεται τελειο το κεικ!
    #
    Σχόλιο από fragola, 20-7-10  
    Ενδιαφέρουσα συνταγη! Αν δε θέλω να βάλω σταφίδες αλλάζει κάτι στα υπόλοιπα υλικά? Ο χρόνος ψησίματος είναι από τη σιγμή που θα βάλουμε το κέικ στον κρύο φούρνο και θα ανάψουμε την κουζίνα? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από chryssacleaneating, 20-7-10  
    αν δεν θέλεις μην βάλεις σταφίδες fragola, δεν αλλ΄παζει απολύτως τίποτα. μολις το βαλεις σε κρύο φούρνο το αφήνεις για περίπου 40-50 λεπτά αναλογα με το ποσο αφράτο η πιο κέικ το θέλεις. αν το αφήσεις μαλιστα μονο 20 λεπτα ειναι μεσα ρευστο σαν brownie!! περιμενω βαθμολογιες σας μολις το φτιαξετε..
    #
    Σχόλιο από angy85, 26-8-10  
    Οταν λες 3 1/2 ποτήρια φαρίνα, εννοείς κούπες ή ποτήρι του κρασιού?
    #
    Σχόλιο από bazolini, 26-8-10  
    φανταζομαι ποτηρια εννοει, αλλα νομιζω πως ό,τι κι αν βαλεις θα γινει, αρκει να εχεις την ιδια μοναδα μετρησης και στα υπολοιπα υλικα. να ρωτησω κατι αλλο που δεν καταλαβα... οταν λες θερμο αερα εννοεις τον αερα του φουρνου; ή αντισταση; με μπερδεψες...
    #
    Σχόλιο από Sol81, 26-8-10  
    Όταν λέει θερμό αέρα προφανώς εννοεί τον αέρα του φούρνου.
    #
    Σχόλιο από bazolini, 27-8-10  
    αρα οχι αντισταση, οκ, απλως μπερδευτηκα γιατι συνηθως οταν προκειται για αντιστασεις δεν το λεμε καθολου. ευχαριστω πολυυυ. επισης να ρωτησω κατι, ξερει κανεις αν αντικαταστησω το μισο αλευρι με νιφαδες βρωμης σε σκονη θα χαλασει η γευση του κεικ;;
    #
    Σχόλιο από chryssacleaneating, 31-8-10  
    ευχαριστω για τα σχολια χαιρομαι που σας αρεσε!!
    bazolini εννοειται οτι μπορεις να αντικαταστησεις με βρωμη ειτε τριμμενη στο μουλτι ειτε νιφαδες.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ-ΧΑΝΙΑ, 14-1-11  
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ Κ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ!ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΒΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Κ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ Κ ΑΜΑΡΤΩΛΟ..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Υγιεινή διατροφή για παιδιά
    Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή...
    Το δεκατιανό του σχολείου
    Το κολατσιό στο σχολείο είναι απαραίτητο καθώς...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΝΗΣΤΕΙΑ
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 446 αγαπημένων συνταγών, του/της nadiaV
    παγωτα-γλυκα
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της αρετουλα
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της tavrambe