Κέικ σοκολάτας λίγων θερμιδών
Δεν είναι τέλειο να έχουμε και εμείς ένα κέικ που να μπορούμε να το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές?
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.
-
2
Σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία βάλτε το βούτυρο, τη μαρμελάδα, την καστανή ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και τον καφέ. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
-
3
Στο μίξερ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε με το χέρι. Τέλος προσθέστε και το μίγμα του κακάο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το κέικ σε μια φόρμα με τρύπα και ψήστε το για 45 λεπτά περίπου. Αφήστε το κέικ για τουλάχιστον 10 λεπτά προτού το βγάλετε από τη φόρμα.
-
4
Αφού κρυώσει πασπαλίστε το με λίγη ζάχαρη άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)