Κέικ σοκολάτας με αβοκάντο

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Γενικά ψάχνω διαφορετικές και ίσως πιο υγιεινές συνταγές. Όταν έπεσα πάνω λοιπόν σε ένα κέικ σοκολάτας χωρίς καθόλου βούτυρο ή λάδι, αλλά μόνο αβοκάντο, έπρεπε να το δοκιμάσω! Πόσο μάλλον που δεν είχε και γάλα που με ενοχλεί... Βρήκα και ένα ωραίο φρόστινγκ με αβοκάντο και έγινε εύκολα και γρήγορα ένα πάρα πολύ νόστιμο κέικ! Μη σας φοβίσει το αβοκάντο, δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβετε στη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κέικ είναι μικρό. Δεν φουσκώνει ιδιαίτερα. Βγαίνει ένα χαμηλό 20άρι κέικ δηλαδή (δείτε τις φωτο). Είναι αρκετά υγρό και πυκνό. Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, ούτε καν με το γλάσο. Εμάς μας άρεσε πολύ έτσι, αν είστε όμως γλυκατζήδες θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.Eγώ χρησιμοποίησα λευκή ζάχαρη και μαλακό αλεύρι. Η συνταγή όμως έλεγε πως μπορεί να βάλει κανείς ό,τι ζάχαρη ή αλεύρι θέλει (πχ καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής). Eπίσης έβαλα γιαούρτι με λίγα λιπαρά.Θα πρέπει το αβοκάντο που θα χρησιμοποιήσετε ειδικά για την κρέμα να είναι αρκετά ώριμο, ώστε να λιώσει τελείως και να μην αφήσει κομματάκια.Στον δικό μου φούρνο πήρε λίγη παραπάνω ώρα να ψηθεί. Επειδή ο κάθε φούρνος, αλλά  και η κάθε φόρμα διαφέρει, κάντε έλεγχο από τα 25 λεπτά και μετά.Τη συνταγή για το κέικ τη βρήκα στο site της chocolate-covered Katie  Tη συνταγή για το γλάσο την έκανα βλέποντας διάφορες συνταγές για βουτυρόκρεμα αβοκάντο και κάνοντας και τα δικά μου μετά...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 λεπτά
  1. 1 φλ. αλεύρι
  2. 6 κ.σ. κακάο
  3. 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  4. 1/2 κ.γ. αλάτι
  5. 3/4 φλ. ζάχαρη
  6. 1/4 φλ. γιαούρτι
  7. 3/4 φλ. νερό
  8. 1 αβοκάντο ώριμο λιωμένο
  9. Για το γλάσο
  10. 1 αβοκάντο ώριμο
  11. 2-3 γερές κ.σ. κακάο
  12. 1/2 κ.γ. κανέλα (ή όση νομίζετε)
  13. λίγο γιαούρτι (εάν χρειαστεί)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και προετοιμάζουμε μια φόρμα περίπου 20 εκ. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο/αλεύρι ή αν θέλετε βάζετε λαδόκολλα.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, σόδα, αλάτι, ζάχαρη, βανίλια, σταγόνες σοκολάτας).

  3. 3

    Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό (σε θερμοκρασία δωματίου), το αβοκάντο και το γιαούρτι και τα χτυπάμε. Εγώ χρησιμοποίησα το ραβδομπλέντερ και έγινε ένα πολύ ωραίο μείγμα, σαν ελαφρώς αραιό γιαούρτι.

  4. 4

    Βάζουμε το υγρό μέσα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε (με το κουτάλι δε χρειάζεται τίποτα άλλο)

  5. 5

    Ίσα να γίνουν ένα μείγμα. Μην ανακατέψετε πολύ.

  6. 6

    Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30 λεπτά

  7. 7

    Ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.

  8. 8

    Μέχρι να κρυώσει καλά το κέικ ετοιμάζουμε και το γλάσο. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και.. έτοιμο!

  9. 9

    Δοκιμάστε τη γεύση και φτιάξτε τη για τα γούστα σας και αν δείτε πως είναι ιδιαίτερα σφιχτό, βάλτε λίγο γιαουρτάκι.

  10. 10

    Όταν κρυώσει το κέικ, απλώστε το γλάσο. Είναι πολύ νόστιμο σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και κρύο από το ψυγείο.

Cooksnaps (8)

Σχόλια (18)

LRETYMNO
LRETYMNO @cook_8520164
Γεια σε όλους σας. Και εγω αυτο θελω πως να αντικαταστησω το γιαούρτι;;

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα