Κέικ σοκολάτας με γλάσο ξηρών καρπών
Αυτή σύνταγη είναι 100% δικής μου εμπνεύσεως και το κάλο είναι οτι επιδέχεται πολλές παραλλαγές, και ακόμα και αν δεν την ακολουθήσετε κατά γράμμα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι πολύ γλυκιά. Αν είστε φανατικοί γλυκαντζήδες βάλτε μιση κούπα παραπάνω ζάχαρη και επιλέξτε κάποια πιο γλυκιά σοκολάτα(ακόμα και γάλακτος).Εγώ σε αυτό το κέικ προσθέτω συνήθως και μια μπανάνα ψιλοκομμένη.
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
-
1 πακέτο βούτυρο (200γρ) σε θερμοκρασία δωματίου
-
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
-
3,5 φλιτζάνια αλεύρι (500γρ)
-
3/4 φλ. κακάο
-
γάλα (με το μάτι)
-
4 αυγά μετρίου μεγέθους
-
1 λοβό βανίλιας ή ενα φακελάκι
-
0.5 φακελάκι baking powder
-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
-
1,5 κουπα ξηρους καρπούς φρεσκοψημένους (ο,τι μας αρέσει), περασμένους απο το μπλέντερ ή το γουδί ωστε να θρυμματιστούν αλλά να μην γίνουν σκόνη
-
1 σοκολάτα 200 γρ.(οτι σας αρέσει εγω βάζω με 75%)
-
1 \2 κουπα γάλα
-
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ή φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη (μπορείτε να το παραλείψετε ή να βάλετε και από τα δύο αν θέλετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
-
2
Χτυπάμε το βουτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά, συνεχίζοντας να χτυπάμε.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder σταδιακά.
-
3
Συνεχίζουμε να χτυπάμε αργά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
-
4
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά μεχρι το μείγμα να έχει υφή σαν πηχτή σαντιγύ. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 60 λεπτά ή μεχρι να βγαίνει καθάρο ενα μαχαίρι.
-
5
Για το γλάσο, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι μαζί με το ταχίνι ή το φυστικοβούτυρο και το γάλα ανακατεύοντας συχνά.
-
6
Κατόπιν προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και απλώνουμε το γλάσο στο κεικ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)