Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο και νουτέλα

select_santorini
select_santorini @cook_8481204
santorini,GR

Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο και νουτέλα χρόνος .. 70 λεπτά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 125 γρ. βούτυρο
  2. 200 γρ. ζάχαρη
  3. 1 φακελάκι βανίλια
  4. 1 σοκολάτα γάλακτος 100 γρ. ( εγώ βάζω lacta )
  5. Λίγο ινδοκάρυδο για γαρνίρισμα 50 – 100 γρ.
  6. Νουτέλα για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη λίγη-λίγη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Τέλος τις βανίλιες.

  2. 2

    Τώρα αφού έχουμε έτοιμο το παραπάνω μίγμα ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο λίγο και χτυπάμε με το μίξερ κάθε φόρα να το κάνουμε ένα.

  3. 3

    Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο και αφού έχουμε βουτυρώσει ένα φoρμάκι (εγώ το βάζω σε φoρμάκι για ψωμί) το απλώνουμε μέσα.  Οταν το έχουμε στρώσει τότε σπάμε την σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια και τα καρφώνουμε μέσα στο μίγμα. Τέλος είναι έτοιμο για φούρνο.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στην μεσαία σχάρα για 60 λεπτά (τρυπάμε το κέικ μας με ένα μαχαιράκι κι αν αυτό είναι καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο).

  5. 5

    Αφού ψηθεί το αφήνουμε για λιγάκι να κρυώσει μέσα στην φόρμα του, και όταν το βγάλουμε και το έχουμε σε μια πιατέλα ή κάπου αλλού τότε βάζουμε την νουτέλα στην κορυφή του κέικ με Ζίκ Ζακ. στο τέλος πασπαλίζουμε όλη την κορυφή του κέικ με το ινδοκάρυδο.

  6. 6

    Το απολαμβάνουμε με τον καφέ μας, αλλά και όπoια στιγμή της ημέρας εμείς θέλουμε....

Αντιδράσεις

Σχόλια

Ελενίτσα.
Ελενίτσα. @cook_8473429
mmmmm
teleio fenete
latreuo to indokarido poso mallon to keik me indokarido

Από

select_santorini
select_santorini @cook_8481204
στις
santorini,GR

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα