Κέικ Σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.7523
       
 
444 ψήφοι
Sitronella, 28.10.06

Περιγραφή

Ευκολο, γρήγορο, σοκολατένιο και πολύ πολύ νόστιμο!

Κέικ Σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. κακάο
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • ½ φλ. λάδι
  • 1 φλ. βραστό νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Αβγά , Γάλα , Σοκολάτα
Κόστος:
(12 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(12 ψήφοι)
Προετοιμασία: 14' (10 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 56' (9 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
Βήμα 2
2) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
3) Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2'.
Βήμα 4
4) Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
5) Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, μη σας πειράξει, έτσι πρέπει να είναι.
Βήμα 6
6) Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά
Βήμα 7
7) ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.
Βήμα 8
8) Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε για 10' να κρυώσει κάπως πάνω σε σχάρα. Μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανάλογα το φούρνο σας και το μέγεθος της φόρμας θα προσαρμόσετε και το χρόνο ψησίματος. Κάντε οπωσδήποτε τη δοκιμή με το μαχαίρι.

Το κέικ αυτό είναι από τα "υγρά" κέικ, που παρότι βγάζεις την οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι καθαρά, δεν είναι μέσα στεγνά.

Εάν το καλύψετε και με γλάσο ή γκανάς, γίνεται πραγματικό θαύμα (η φωτογραφία είναι από τούρτα που έφτιαξα χρησιμοποιώντας τη συνταγή αυτή).

Εάν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε για τούρτα και θέλετε να το κόψετε σε πολλές βάσεις, τοτε να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς. Καλό θα είναι να το κόψετε την επομενη μέρα.

Η δόση αυτή κάνει ένα κέικ σε φορμα με τρύπα ή ένα ορθογώνιο 25x25 ή ένα στρογγυλό 20άρι πολύ ψηλό (5εκ).

Προσέξτε η δόση που θα βάλετε στη φόρμα σας να μην είναι πολύ πάνω από τη μέση, γιατί φουσκώνει αρκετά και θα σας χυθεί απέξω.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Το κέικ των αγγέλων Το κέικ των αγγέλων
5
       
       
(1)
Σοκολατόπιτα σε 30' Σοκολατόπιτα σε 30'
4
       
       
(3)
Το τέλειο σοκολατένιο κέικ Το τέλειο σοκολατένιο κέικ
4.8372
       
       
(43)

    714 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 2-11-08  
    Καταπληκτικό μόλις τώρα το τελείωσα! άλλα έβαλα από πάνω γλάσο σοκολάτας σατινέ! Καλά δεν παίζεται με τίποτα!
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 10-11-08  
    Δεν έχει βούτυρο? Αν όχι πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-11-08  
    Δεν έχει βούτυρο, μόνο μισό φλυτζάνι λάδι.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-11-08  
    Aν και όταν είδα το αρχικό μείγμα, ήμουν σίγουρη για την αποτυχία.... Έγινε όμως...μούρλια.... Έβαλα και γκανάς από πάνω, ω Θεέ μου.... Ευχαριστούμε Sitro, θα καθιερωθεί!
    #
    Σχόλιο από eva.ki, 2-12-08  
    Έκανα τα βήματα όπως τα διάβαζα καιφούσκωσε πολύ ωραία όταν το έβγαλα όμως μου κάθησε. Είχα βάλει την οδοντογλυφίδα και βγήκε καθαρή 40 λεπτά το άφησα.

    παρ' όλα αυτά όμως δεν έμεινε τίποτα ήταν πολύ νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 6-12-08  
    Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ξαναψηφίσω, αλλά σήμερα το έφτιαξα αντί για τούρτα στα γενέθλια του ξαδερφού μου και το 5αράκι είναι απ΄ όλο το σόι που τη δοκίμασε! Ελαφριά και σοκολατένια!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-12-08  
    Μόλις το έβαλα στο φούρνο, είναι τέλειο κέικ! Τώρα το έχουμε καθηερώσει στο σπίτι, είναι το οικογενειακό μας γλυκάκι μην πω το Εθνικό μας!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-12-08  
    Φουντουκίτσα, τα μεγάλα μυαλά συναντώνται! Και εγώ μόλις το έβγαλα από το φούρνο! Σήμερα το έβαλα στη φόρμα του χαλβά γιατί η φόρμα του κέικ του πέφετι πολύ μεγάλη. Δεν φαντάζεστε τι ωραία και ομοιόμορφα φούσκωσε! Εγώ σε αυτή θα την ψήνω από δω και πέρα!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 14-12-08  
    Αντι για 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    και 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα φακελάκι μπέικιν; ή φαρίνα απ χωρίς τίποτα άλλο;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-12-08  
    Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Γενικώς δεν χρησιμοποιπώ φαρινάπ. Μπορείς εάν θες, να το δοκιμάσεις πρώτα όπως είναι κανονικά η συνταγή και μετά με τον τρόπο που θες, για να δεις εάν θα σου πετύχει και τι διαφορές έχει και να μας πεις μετά.
    #
    Σχόλιο από tzili, 15-1-09  
    εκανα το γλυκο χτες κ πραγματικα ηταν πολυ ωραιο κ ελαφρυ!
    #
    Σχόλιο από konma, 21-1-09  
    Πολύ νόστιμο και μαλακό. Και για τα παιδιά είναι το "καταπληκτικότερο!!!!". Το καθιερώσαμε για ΤΟ κέικ σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 12-2-09  
    τι λαδι να βαλω? και ποιο γλασσο του πηγαινει περισσοτερο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-2-09  
    Εγώ βάζω πάντα ελαιόλαδο. Μπορείς να το κάνεις και χωρίς γλάσο, εγώ γλάσο βάζω μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Για το τι ειδους γλάσο, εξαρτάται και από τα γούστα σου. Δηλαδή εάν είσαι πολύ φαν της σοκολάτας, δοκίμασε τη γκανάς της Τράγας. Εάν όχι, ρίξε μια ματιά στα γλάσα και αποφάσισε. Είναι πολυ νόστιμο το κέικ πάντως και σκέτο.
    #
    Σχόλιο από Krys, 14-2-09  
    Κ εγώ το δοκίμασα απόψε κ ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα κ ενώ στα 25 λεπτά είχε φουσκώσει υπέροχα, μετά από 5 λεπτά που το ξανακοίταξα είχε ξεφουσκώσει εντελώς και είχε καεί! Κριιιιιίμα κ είχα τόση όρεξη για σοκολατοκέικ απόψε :( Τι πήγε στραβά? Μήπως ήταν πολύ μεγάλη η φόρμα, ή μήπως επειδή το έψησα στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 15-2-09  
    θελω να χρησιμοποιησω την συνταγη αυτη για βαση τουρτας.ομως η ποσοτητα με προβληματιζει.δηλαδη ενα μεγαλο ταψι του φουρνου 3 δοσεις ειναι καλα;
    #
    Σχόλιο από Krys, 15-2-09  
    Ήθελα να προσθέσω ότι ξαναέκανα το κέικ κ αυτη τη φορά το έψησα στις αντιστάσεις με αποτέλεσμα να ψηθεί μια χαρά κ να γίνει και απίστευτα αφράτο. Τελικά μάλλον χρειαζόταν χαμηλότερη θερμοκρασία στον αέρα. Αυτό για όσους προτιμήσουν με αέρα. Πρόσθεσα γλάσο σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα κ έγινε....:) Την επόμενη φορά μόνο θα χρησιμοποιήσω ηλιέλαιο γιατι το ελαιόλαδο το βρήκα βαρύ στη γεύση.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-2-09  
    mara φαντάζομαι πως 3 δόσεις θα σου είναι εντάξει για το ταψί του φούρνου. Για την τούρτα εγώ έβαλα μια δόση σε ταψί 25Χ25 (νομίζω, εάν κάνω λάθος, θα στο πω αύριο που θα κοιτάξω τα ταψιά μου).
    #
    Σχόλιο από Τουλα, 15-2-09  
    το ξερετε φανταζομαι οτι αν αφησετε την γκανας να κρυωσει (σκεπασμενη παντα για να μην τσιπωσει)και προσθεσουμε σ'αυτην κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντυγη , εχουμε μια πολυ ευκολη μους σοκολατας.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    μολις εβαλα το γλυκο στον φουρνο,ελπιζω να μου γινει τελειο...επιστρεφω με πιρουνακια σε λιγο...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Επόμενο > Τέλος >>

    505 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 2-11-08  
    Καταπληκτικό μόλις τώρα το τελείωσα! άλλα έβαλα από πάνω γλάσο σοκολάτας σατινέ! Καλά δεν παίζεται με τίποτα!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-11-08  
    Aν και όταν είδα το αρχικό μείγμα, ήμουν σίγουρη για την αποτυχία.... Έγινε όμως...μούρλια.... Έβαλα και γκανάς από πάνω, ω Θεέ μου.... Ευχαριστούμε Sitro, θα καθιερωθεί!
    #
    Σχόλιο από eva.ki, 2-12-08  
    Έκανα τα βήματα όπως τα διάβαζα καιφούσκωσε πολύ ωραία όταν το έβγαλα όμως μου κάθησε. Είχα βάλει την οδοντογλυφίδα και βγήκε καθαρή 40 λεπτά το άφησα.

    παρ' όλα αυτά όμως δεν έμεινε τίποτα ήταν πολύ νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 6-12-08  
    Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ξαναψηφίσω, αλλά σήμερα το έφτιαξα αντί για τούρτα στα γενέθλια του ξαδερφού μου και το 5αράκι είναι απ΄ όλο το σόι που τη δοκίμασε! Ελαφριά και σοκολατένια!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12-12-08  
    Μόλις το έβαλα στο φούρνο, είναι τέλειο κέικ! Τώρα το έχουμε καθηερώσει στο σπίτι, είναι το οικογενειακό μας γλυκάκι μην πω το Εθνικό μας!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-12-08  
    Φουντουκίτσα, τα μεγάλα μυαλά συναντώνται! Και εγώ μόλις το έβγαλα από το φούρνο! Σήμερα το έβαλα στη φόρμα του χαλβά γιατί η φόρμα του κέικ του πέφετι πολύ μεγάλη. Δεν φαντάζεστε τι ωραία και ομοιόμορφα φούσκωσε! Εγώ σε αυτή θα την ψήνω από δω και πέρα!
    #
    Σχόλιο από tzili, 15-1-09  
    εκανα το γλυκο χτες κ πραγματικα ηταν πολυ ωραιο κ ελαφρυ!
    #
    Σχόλιο από konma, 21-1-09  
    Πολύ νόστιμο και μαλακό. Και για τα παιδιά είναι το "καταπληκτικότερο!!!!". Το καθιερώσαμε για ΤΟ κέικ σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από Krys, 14-2-09  
    Κ εγώ το δοκίμασα απόψε κ ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα κ ενώ στα 25 λεπτά είχε φουσκώσει υπέροχα, μετά από 5 λεπτά που το ξανακοίταξα είχε ξεφουσκώσει εντελώς και είχε καεί! Κριιιιιίμα κ είχα τόση όρεξη για σοκολατοκέικ απόψε :( Τι πήγε στραβά? Μήπως ήταν πολύ μεγάλη η φόρμα, ή μήπως επειδή το έψησα στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από Krys, 15-2-09  
    Ήθελα να προσθέσω ότι ξαναέκανα το κέικ κ αυτη τη φορά το έψησα στις αντιστάσεις με αποτέλεσμα να ψηθεί μια χαρά κ να γίνει και απίστευτα αφράτο. Τελικά μάλλον χρειαζόταν χαμηλότερη θερμοκρασία στον αέρα. Αυτό για όσους προτιμήσουν με αέρα. Πρόσθεσα γλάσο σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα κ έγινε....:) Την επόμενη φορά μόνο θα χρησιμοποιήσω ηλιέλαιο γιατι το ελαιόλαδο το βρήκα βαρύ στη γεύση.
    #
    Σχόλιο από Τουλα, 15-2-09  
    το ξερετε φανταζομαι οτι αν αφησετε την γκανας να κρυωσει (σκεπασμενη παντα για να μην τσιπωσει)και προσθεσουμε σ'αυτην κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντυγη , εχουμε μια πολυ ευκολη μους σοκολατας.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    μολις εβαλα το γλυκο στον φουρνο,ελπιζω να μου γινει τελειο...επιστρεφω με πιρουνακια σε λιγο...
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    πολυ καλο εγινε τελικα ουτε εκατσε αλλα εγινε πολυ αφρατο!την επομενη φορα ομως θα βαλω λιγοτερο κακαο,νομιζω οτι εριξα μονη μου λιγο παραπανω απο οτι επρεπε...θα βαλω και φωτο στο κοπιαστε.....
    μπραβο για την συνταγη!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Anfanger, 21-2-09  
    Να ρωτήσω και εγώ κάτι;;
    Αν και το έψησα και περισσότερη ώρα από την αναφερόμενη, παρόλα αυτά κόλλησε στη φόρμα :( .Και στη γεύση νομίζω ότι καταλαβαίνω τη μαγειρική σόδα.. αν και έβαλα όσο έλεγε...
    Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να έκανα στραβά;;;!!
    #
    Σχόλιο από tt2, 21-2-09  
    έχω κι εγώ μία ερώτηση: μπορούμε ίσως να το κάνουμε στις θήκες για μάφινς;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-2-09  
    Anfanger την είχες βουτυρώσει και αλευρώσει τη φόρμα σου; Δεν μπορώ να σε βοηθήσω δυστυχώς γιατί δεν μου έχει τύχει, ούτε τη σόδα την έχω καταλάβει ποτέ.
    tt2 μπορείς άνετα να το κάνεις σε θήκες για μάφινς. Εγώ βασικά όλα τα κέικ τα κάνω και στις θήκες εάν θελήσω να τα κάνω ατομικά.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-2-09  
    το ξαναεκανα, εγινε τελειο, εβαλα λιγοτερο κακαο στπ μειγμα αλλα πασπαλισα την φορμα με κακαο!!!
    ειναι απο τα ευκολα γλυκα κ μαλιστα με ολα τα υλικα στο σπιτι....
    αν κ αργησε να ψηθει, εγινε τελειο, ουτε πολυ γλυκο (μαλλον λογω του κακαο στην φορμα,αλλα καλυτερα) κ πολυ ζουμερο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 18-3-09  
    Απίστευτο!!! Παραπάνω από απίστευτο!! Τέλειο!!! Στη γεύση μου θύμισε ένα κεικ που έφτιαχνε μια γνωστή μας αλλά χρησιμοποιούσε άλλο αλεύρι γιατί ο γιος της νομίζω είχε δυσανεξία σε κάτι, ήταν σαν ίνες, μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να ήταν;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 23-3-09  
    Αν ειχε 12 πιρουνακια θα τα εβαζα...τοσα οσα και τα μαφινς που βγηκε η δοση....τα εκανα για ενα πρωινο παρτυ γυναικων-μαμαδων και θα σας πω και τις εντυπωσεις αυτων αυριο....
    #
    Σχόλιο από ΤΣΕΛΕΣΤΟ, 1-4-09  
    Το έκανα το μεσημέρι με μεγάλη επιφύλαξη αλλά τελικά βγήκε τέλειο.Πολύ αφράτο και πολύ ελαφρύ στη γεύση.Μπράβο.Ξέχασα να πω ότι εγώ το έψησα σχεδόν 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Επόμενο > Τέλος >>

    185 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 10-11-08  
    Δεν έχει βούτυρο? Αν όχι πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-11-08  
    Δεν έχει βούτυρο, μόνο μισό φλυτζάνι λάδι.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 14-12-08  
    Αντι για 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    και 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα φακελάκι μπέικιν; ή φαρίνα απ χωρίς τίποτα άλλο;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-12-08  
    Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Γενικώς δεν χρησιμοποιπώ φαρινάπ. Μπορείς εάν θες, να το δοκιμάσεις πρώτα όπως είναι κανονικά η συνταγή και μετά με τον τρόπο που θες, για να δεις εάν θα σου πετύχει και τι διαφορές έχει και να μας πεις μετά.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 12-2-09  
    τι λαδι να βαλω? και ποιο γλασσο του πηγαινει περισσοτερο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-2-09  
    Εγώ βάζω πάντα ελαιόλαδο. Μπορείς να το κάνεις και χωρίς γλάσο, εγώ γλάσο βάζω μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Για το τι ειδους γλάσο, εξαρτάται και από τα γούστα σου. Δηλαδή εάν είσαι πολύ φαν της σοκολάτας, δοκίμασε τη γκανάς της Τράγας. Εάν όχι, ρίξε μια ματιά στα γλάσα και αποφάσισε. Είναι πολυ νόστιμο το κέικ πάντως και σκέτο.
    #
    Σχόλιο από mara.gr, 15-2-09  
    θελω να χρησιμοποιησω την συνταγη αυτη για βαση τουρτας.ομως η ποσοτητα με προβληματιζει.δηλαδη ενα μεγαλο ταψι του φουρνου 3 δοσεις ειναι καλα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-2-09  
    mara φαντάζομαι πως 3 δόσεις θα σου είναι εντάξει για το ταψί του φούρνου. Για την τούρτα εγώ έβαλα μια δόση σε ταψί 25Χ25 (νομίζω, εάν κάνω λάθος, θα στο πω αύριο που θα κοιτάξω τα ταψιά μου).
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 14-7-09  
    Αγαπητη Sitro!! θα ηθελα τη γνωμη σου. Εχω φτιαξει το fudge cake για βαση τουρτας επειδη δεν μου αρεσουν τα σιροπιαστα παντεσπανια ,και μου αρεσε πολυ. Νομιζω πως κιαυτη η συνταγη ισως να ειναι καταλληλη.Ειναι πιο ζουμερο? Ειδα οτι το εχεις κανει τουρτα ...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-7-09  
    Αυτή η συνταγή είναι πολύ πιο ζουμερή. Εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Εγώ το έκανα τούρτα, αλλά ήταν μια απλή ορθογώνια καλυμένη με γκανάς. Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί εάν θέλεις να κάνεις πιο περίπλοκα πράγματα ή θέλεις να την καλύψεις με ζαχαρόπαστα.
    Είναι όμως πάρα πολύ νόστιμο κέικ, ζουμερό και σοκολατένιο.
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 15-7-09  
    Θελεις να πεις οτι ειναι πολυ μαλακο? Μπορω να καλυψω με βουτυροκρεμα? Αν μπει στο ψυγειο θα στεγνωσει το κεικ? Σε ζαλισα?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 6-8-09  
    Sitronella να σε ρωτησω κατι αυτη η δοσολογια τον υλικον για τι μεγεθος ταψι ειναι; για στρογγυλο μιλαμε παντα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-8-09  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
    Glykoula εξαρτάται από το πόσο ψηλό το θέλεις. Με αυτή τη δόση γίνεται ένα κέικ σε φόρμα με τρύπα στη μέση ή ένα ψηλό κέικ σε 20άρι ταψί. Αλλά μπορείς να το κάνεις και σε πιο μεγάλο ταψάκι και θα σου βγει πιο χαμηλό.
    Όσο για τον χρόνο ψησίματος, έχει τύχει και σε μένα να χρειαστεί 1 ώρα σε άλλο φούρνο. Νομίζω εξαρτάται πολύ από το φούρνο του καθενός και θέλει να κάνει κανείς τις δοκιμές του.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-9-09  
    Μπορεί αυτό το κέικ να γίνει μη-σοκολατένιο; Δηλαδή να παραλείψουμε το κακάο ή να το αντικαταστήσουμε με λίγο αλεύρι παραπάνω ή να βάλουμε τριμμένο ξηρό καρπό ή κάτι άλλο τέλος πάντων;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-9-09  
    Ρηνιώ ό,τι και να πω θα είναι εικασίες, αφού δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Φαντάζομαι δεν μπορείς απλώς να το παραλείψεις, αφού είναι 3/4 του φλυτζανιού, μεγάλη ποσότητα δηλαδή και θα αλλάξει η σύστασή του. Ίσως να μπορούσες να το αντικαταστήσεις με αλεύρι και να βάλεις ξύσμα πχ για γεύση, αλλά δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχε. Μπορείς να κάνεις δοκιμή, αλλά αν δε σου αρέσει η σοκολάτα και δε θες να το ρισκάρεις, ίσως να ήταν καλύτερο να δοκιμάσεις άλλη συνταγή...
    #
    Σχόλιο από melitzana, 2-10-09  
    Σνιφ κλαψ!!! Τι εκανα λαθος δεν ξέρω. Ακολουθησα κατα γράμμα την συνταγή. Εψησα στις αντιστάσεις στους 170 σε φόρμα σιλικόνης. Στα 35-40 λεπτα ήταν ακομη νερουλό... Στα 50 το εβγαλα. Εκατσε... Δεν εβγαινε απο την φόρμα... το στόλισα με γκανάς.. Sitro, καλη ιέρεια της κουζίνας μας για πες την γνωμη σου γιατι μετα την τέλεια σοκολατόπιτα και τα υπέροχα παιδικά muffins όλες οι απόπειρες για σοκολατοκεικ ήταν αποτυχημένες
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-10-09  
    melitzana ο καλύτερος τρόπος για να είσαι σίγουρη πως έχει ψηθεί το κεικ σου είναι να βάλεις ένα μαχαιράκι. Εάν βγει καθαρό, τότε μόνο ξέρεις πως έχεις έτοιμο κέικ. Μπορεί να σου πάρει και μια ώρα.
    Αν βάλεις το μαχαιράκι και σου βγει καθαρό, σημαίνει πως έχει ψηθεί και δεν θα κάτσει (τουλάχιστον όχι πολύ).
    Τώρα για το ότι δεν έβγαινε από τη φόρμα, είσαι σίγουρη πως την είχες βουτυρώσει και αλευρώσει καλά; Δεν έχω χρησιμοποιήσει φόρμες σιλικόνης για να πω την αλήθεια.
    Θα έλεγα να κάνεις άλλη μια προσπάθεια (ειδικά αν είστε σοκολατοφάγοι σαν εμάς :) )
    #
    Σχόλιο από panagiota kalimeroula, 10-11-09  
    Kαλή φαίνεται η συνταγή σου άλλα πες μου τι λάδι βάζεις
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-11-09  
    Εγώ βάζω πάντα ελαιόλαδο, αλλά φαντάζομαι πως μπορείς να χρησιμοποιησεις και σπορέλαιο.
    #
    Σχόλιο από martinaki, 18-11-09  
    Επειδή μου αρέσει το λάδι στα κέηκ, θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με βιτάμ; Τι ποσότητα;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από gremlin, 23-7-09  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!! Το πιο ωραιο σοκολατενιο κεικ που εχω φτιαξει!! Το εκοψα στη μεση το γεμισα με nutella και σπασμενα oreo cookies και το ελουσα με τη ganache της Τράγας και ηταν ΚΟΛΑΣΗ!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-10-09  
    Την τελευταία φορά που το έφτιαξα, πήρα έτοιμη κρέμα καραμέλας (στη ράφια με τις μαρμελάδες για όσους δεν ξέρουν), και την έβαλα από πάνω αντί για γκανάς, αφού την είχα πρώτα ζεστάνει λίγο σε μπεν μαρί. Ήταν και πάλι υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από Bain Marie, 12-10-09  
    Ποτέ δε μου πετύχαινε το κέικ, αλλά με αυτή τη συνταγή έχω ενθουσιαστεί! Τη δοκίμασα και με τριμμένο φουντούκι και έγινε μούρλια! Γενικά, διαπίστωσα ότι μπορώ να το φτιάχνω σε πολλές παραλλαγές με επιτυχία... Σ' ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από *Marilion*, 12-10-09  
    Καταπληκτικό κ πολύ εύκολο.Αραίωσα το γάλα που γράφεις με λιγο κονιάκ κ λίγο χυμό πορτοκάλι κ αντί για 2 βανίλιες έβαλα μία κ ξύσμα πορτοκαλιού.Εγινε τέλειο.Οσο για το χρόνο ψησίματος 45 λεπτά στούς 175 βαθμούς στίς αντιστάσεις.Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συνταγούλα!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 18-10-09  
    Καταπληκτικό το κέικ σου Στέλλα,έγινε ΤΕΛΕΙΟ και πολύ γρήγορο στην εκτέλεση του!!!!!Το έκανα ακριβως όπως το γράφεις,φούσκωσε πολύ ωραία,έγινε αρκετά υγρό,το άφησα να κρυώσει και προσπάθησα να το ξεφορμάρω αλλά δυστηχώς κόπηκε στην μέση(το μισό έμεινε μέσα στην φόρμα του κέικ,βέβαια δεν αλέυρωσα την φόρμα για να μην φαίνεται μετά το αλέυρι),δεν πτοήθηκα καθόλου όμως(το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι χοχοχοχοχο!!!),λοιπόν το έβαλα σε μία φόρμα με σούστα το πατήκωσα καλά με τα χέρια μου να μην φαίνονται τα κομμάτια κ έτσι να φαίνεται σαν παντεσπάνι,χτύπησα και μία έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα με κρύο γάλα,έτριψα απο πάνω και λίγα μπισκότα σοκολάτας και...έτοιμο!!!!!!!!!!!Είχα τυχαία και κόσμο στο σπίτι και το κέρασα και κυριολεκτικά ξετρελάθηκαν όλοι!!!!!!Δεν έχω λόγια είναι απο τα καλύτερα κέικ που έχω δοκιμάσει,άυριο κι όλας θα το ξανακάνω(έμειναν μόνο 2 κομμάτια!!)αλλά αυτή τη φορά θα το ψήσω σε ταψάκι,θα το κόψω στην μέση και θα το κάνω τούρτα!!!Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!!!!!
    #
    Σχόλιο από ninjaκι, 17-1-10  
    Μπραβο! μαγειρευω παρεα με το σαιτ ενα χρονο τωρα, παντα νοστιμα, και ειναι η πρωτη φορα που εγινα μελος μονο και μονο για να κανω αυτο το ποστ! δινω 5 πιρουνακια και προσθετω τα εξης: εβαλα αλευρι φαριν απ ΚΑΙ σοδα ΚΑΙ μπεικιν και φουσκωσε ΤΕΛΕΙΑ. 50 το εψησα και εγινε πολυ ωραιο μεσα-εξω.Εβαλα ενα σφηνακι κονιακ(μειωσα λιγο το ζεστο νερο για να ενταξω το κονιακ στην συνταγη) και προσθεσα και ξισμα απο ενα ολοκληρο πορτοκαλι.Εδωσε αρωμα και λεπτη γευση που εδεσε πολυ καλα με την σοκολατα.Το τσακισαμε σε χρονο ντε-τε:)
    #
    Σχόλιο από redhair, 24-2-10  
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!!!!!!!!!
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ...
    αα!!!! ΕΓΏ ΔΙΈΛΥΣΑ ΤΗΝ ΣΟΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΦΑΊΡΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡ.ΝΕΡΟ....
    #
    Σχόλιο από anniokm, 7-4-10  
    Σιτρονέλλα μου είναι φοβερό!! το έφτιαξα εχτές και το χρησιμοποίησα ως βάση για τούρτα και από το λίγο που δοκίμασα γιατί έμεινε κάποιο κομμάτι μου άρεσε πάρα πολύ!! Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου έκατσε αφού βγήκε από το φούρνο αλλά όχι πολύ! Το έψησα σε φόρμα 24αρα με τσέρκι, στους 170 για 50 λεπτά στον αέρα, έβαλα καλαμποκέλαιο αντι για ελαιόλαδο και μου βγήκαν 6 πάτοι για τούρτα που το χρησιμοποίησα...εγώ βέβαια έβαλα τους 4 μόνο! Σε ευχαριστούμε πολύ!! Βάζω και φωτο της τούρτας αν και δεν ξέρω αν πρέπει να τη βάλω εδώ...
    #
    Σχόλιο από PAMELA, 9-5-10  
    Το εκανα χθες το βραδυ και η αληθεια ειναι πως εκανε πριπου μιαμιση ωρα για να βγει το μαχαιρι καθαρο, και παλι δεν ηταν πεντακαθαρο! Εκανα καποιες παραλαγες όμως, εβαλα μισο βιταμ αντι για λάδι και καοτονικ γιατι δεν ειχα κακαο. Το αποτελεσμα ηταν φανταστικο ομως, περιτο να πω οτι εχει μεινει μονο ενα μικρο κοματακι. Αφου ενας φιλος του γιου μου που το δοκιμασε πιστεψε οτι ηταν απο ζαχαροπλαστειο! Ευχαριστω για την συνταγη! Απο πάνω εβαλα κρεμα γκανας.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 16-1-11  
    Το έφτιαξα χθες που ήρθαν κάτι φίλοι κι ενθουσιάστηκαν! Μέχρι κι ο άντρας μου, που δεν τρώει κέικ σοκολάτας, έφαγε και του άρεσε!Εγώ έβαλα λιγότερο βραστό νερό και πρόσθεσα τσέρυ μπράντυ. Την επόμενη φορά θα βάλω ακόμη περισσότερο γιατί το αρωματίζει ωραία. Κι εμένα μου έκατσε στο ψήσιμο αλλά λίγο και δε φαινόταν άσχημο. Μέσα ήταν πολύ αφράτο. Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από stella23-7, 3-3-11  
    ηταν το πρωτο μου κεικ και πραγματικα ηταν τελειο,σαν λατρης του συνδιασμου σοκολατα-πορτοκαλι αντι για νερο προσθεσα χυμο πορτοκαλι και ξυσμα πορτοκαλιου,εβαλα και σταγονες σοκολατας και μοσχομυρισε ολο το σπιτι.
    #
    Σχόλιο από tansou, 22-11-11  
    σε ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση.το σκεφτηκα και κοιταξα τις μετατροπες.ειπα λοιπον να το πειραματιστω.εβαλα 3/4 ζαχαρη και 3/4 μελι.τωρα το εχω στο φουρνο.παντως επιδη μου αρεσει τρελά να τρωω το ωμο μειγμα, σαν γευση ειναι πολυ ωραιο και ετσι.το μελι νομιζω του δινει κατι οικειο. σανψησιμο θα σου πω σε 60 λεπτα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimi_sta, 29-3-12  
    μόλις φάγαμε απο το κέικ..πάρα πολύ καλό!!!!!! μόνο που δεν είχα γάλα και έβαλα ένα γιαούρτι και από πανω έριξα άχνη ζάχαρη!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 31-5-12  
    Αυτη τη φορα εβαλα κι ενα κουταλακι κανελα μεσα, πολυ καλο κι ετσι!!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 6-9-12  
    Εβαλα γαλα καρυδας αντι για κανονικο αυτη την φορα!! Τελειο!!
    #
    Σχόλιο από chris75, 24-9-12  
    Το έκανα ξανά βάζοντας ρούμι (μαζί με το ζεστό νερό) και 1/4 φλ. χυμό πορτοκάλι με 1/4 ελαιόλαδο..Φούσκωσε πιο πολύ!!Ίσως φταίει το λάδι..Πάντως έγινε πάλι πολύ καλό!!Ευχαριστώ..
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 1-12-12  
    Απλά τέλειο! Το έκανα χτες σε μεγάλο ταψί οπότε βγήκε μόλις 2-3cm στο πάχος, έβαλα από πάνω γκαράζ fudge και από πάνω φουντούκια ψιλοκομμένα. Ενθουσιάστηκαν οι καλεσμένοι μου! Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Katy76, 3-5-13  
    Αφού την έφτιαξα κανονικά για τούρτα και μόνη της, είπα να της αλλάξω λίγο τα φώτα της συνταγής!!! έβαλα αντί για γάλα αμυγδαλόγαλα, αντι για κακάο χαρουπάλευρο, αντι για ζάχαρη ραπαντούρα (ακατέργαστη ζαχαρη από ζαχαροκάλαμο, από βιολογικάδικο), και αντί για λευκό αλεύρι ντινκελ ολικής. Κι έγινε πάλι καταπληκτικό!
    #
    Σχόλιο από ΔιονυσιαΚ, 12-10-13  
    Τελειοοοοο !!! εβαλα και στην μεση κρεμα μιλφειγ και εγινε απιστευτο!!!
    #
    Σχόλιο από G B, 1-12-13  
    Ειναι παρα πολυ ωραιο το κεικ και πολυ ευκολο,μου εγινε καταπληκτικο.εβαλα και γκανάς από πάνω,συνχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    keik diafora
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    ΚΕ'Ι'Κ - ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ-ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 143 αγαπημένων συνταγών, του/της arminakos
    Chocolatrrrrr
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της ioannakara
    τουρτα-γλασσα-παντεσπανια
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της katenick