Κέικ Σοκολάτας

Μαγειρεύτηκε 292 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Ευκολο, γρήγορο, σοκολατένιο και πολύ πολύ νόστιμο!

Ανάλογα το φούρνο σας και το μέγεθος της φόρμας θα προσαρμόσετε και το χρόνο ψησίματος. Κάντε οπωσδήποτε τη δοκιμή με το μαχαίρι.
Το κέικ αυτό είναι από τα "υγρά" κέικ, που παρότι βγάζεις την οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι καθαρά, δεν είναι μέσα στεγνά.

Εάν το καλύψετε και με γλάσο ή γκανάς, γίνεται πραγματικό θαύμα (η φωτογραφία είναι από τούρτα που έφτιαξα χρησιμοποιώντας τη συνταγή αυτή).
Εάν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε για τούρτα και θέλετε να το κόψετε σε πολλές βάσεις, τοτε να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς. Καλό θα είναι να το κόψετε την επομενη μέρα.

Η δόση αυτή κάνει ένα κέικ σε φορμα με τρύπα ή ένα τετράγωνο 25x25 ή ένα στρογγυλό 20άρι πολύ ψηλό (5εκ).
Προσέξτε η δόση που θα βάλετε στη φόρμα σας να μην είναι πολύ πάνω από τη μέση, γιατί φουσκώνει αρκετά και θα σας χυθεί απέξω. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ώρα
  1. 1 1/2-2 φλ. ζάχαρη
  2. 1 3/4 φλ. αλεύρι
  3. 3/4 φλ. κακάο
  4. 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 2 βανίλιες
  8. 1 φλ. γάλα
  9. 1/2 φλ. λάδι
  10. 1 φλ. βραστό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα

  2. 2

    (ή τη στρώνουμε με λαδόκολλα)

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2'.

  5. 5

    Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, μη σας πειράξει, έτσι πρέπει να είναι.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.

  7. 7

    Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10' να κρυώσει κάπως πάνω σε σχάρα. Μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (292)

Σχόλια (962)

Εβιτάκι81
Εβιτάκι81 @cook_8472669
Καλημερα! θα ηθελα την γνωμη σας για κατι. Αν την χρησιμοποιησω σαν παντεσπανι για τουρτα και κανω και την κρεμα της Ρανιας που εχετε προτεινει σε μια αλλη κοπελα, με ποια γκανας θα μπορουσα να την καλυψω απο πανω για να μπορω να γραψω κιολας μια ευχη? Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε