Κέικ Σοκολατένιο (Fudge cake)
Λίγα μυστικά ακόμα
Φαίνεται αρκετά δύσκολο αλλά δεν είναι καθόλου. Εγώ κάνω μισή δόση sauce και βάζω ατομικά στο κάθε κομμάτι όταν θα το σερβίρω. Συνοδεύεται με παγωτό βανίλια!
Υλικά
-
6 αυγά
-
4 φακελάκια βανίλια
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
3/4 ποτηριού λάδι
-
1 φλιτζανάκι κονιάκ
-
1 ποτήρι κακάο
-
2 κουταλάκια σόδα
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
3 1/2 ποτήρια αλεύρι
-
1 ποτήρι νερό κοχλαστό
-
Για το sauce
-
450 γρ. κουβερτούρα
-
2 κρέμες γάλακτος
-
1 φακελάκι βανίλια
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάς τα αυγά καλά με τις βανίλιες και το λάδι. Προσθέτεις όλα τα άλλα υλικά εκτός από το κοχλαστό νερό το οποίο προσθέτεις στο τέλος.
-
2
Μπαίνει σε φόρμα στρογγυλή με τρύπα, καλά λαδωμένη και αλευρωμένη για να ξεκολλά.
-
3
Ψήνεται στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 με 50 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
-
4
Λίώνεις τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Χτυπάς τις κρέμες γάλακτος με την βανίλια και τη ζάχαρη όχι πολύ για να μην πήξει και ρίχνεις και την λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ. Το περιχύνεις από πάνω.
Σχόλια (6)