Κέικ σοκομπανάνα
Υλικά
-
1 φλ. μαργαρίνη
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
6 αβγά
-
250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
-
1/2 φλ. φαρίναπ
-
1 κουταλάκι baking powder
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
3 μπανάνες σε ροδελίτσες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη 5΄.
-
2
Προσθέστε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα, εκτός από τις μπανάνες.
-
3
Αφού χτυπηθεί καλά το μείγμα, ρίξτε τις μπανάνες και χτυπήστε τα ελαφρά, λίγα δευτερόλεπτα. Οι μπανάνες να φαίνονται, δεν πρέπει να λιώσουν.
-
4
Αδειάστε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ.
-
5
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, 30΄ ώστε να ναι λίγο ρευστό μέσα.
-
6
Μόλις κρυώσει, αναποδογυρίστε σε πιατέλα.
-
7
Αν θέλετε, σερβίρετε με σαντιγύ.
Σχόλια (10)