Κέικ της γιαγιάς

Bαθμολογία: 5
       
 
9 ψήφοι
Μαριάννα 27, 08.11.12

Περιγραφή

Ένα ωραίο και εύκολο κέικ με καρύδια και πορτοκάλι.Μου το έμαθε η γιαγιά μου και όταν το φτιάχνω το τρώμε σε μία μέρα!

Κέικ της γιαγιάς
photo: july88

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • χυμό 2 πορτοκαλιών
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου,μέχρι να γίνουν μους.
  2. Προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγα λεπτά.
  3. Αλείφετε με λάδι τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα ως τη μέση της φόρμας.
  4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15' πάνω κάτω.
  5. Ξεφορμάρετε και το σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μίγμα σας πρέπει να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας,ώστε να φουσκώσει το κέικ σας. Μπορείτε στο τέλος να πασπαλίσετε το κέικ με λίγη άχνη ζάχαρη.

Σχετικές συνταγές

Γρήγορο κέικ πορτοκάλι Γρήγορο κέικ πορτοκάλι
4.6667
       
       
(9)
Κέικ πορτοκάλι Κέικ πορτοκάλι
4.6378
       
       
(185)
Κέικ με καρύδια Κέικ με καρύδια
3.5
       
       
(2)
Κέικ πορτοκαλιού Κέικ πορτοκαλιού
4.8571
       
       
(21)
Το κέικ της γιαγιάς Το κέικ της γιαγιάς
5
       
       
(10)

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 10-11-12  
    Αφράτο θα είναι σίγουρα λόγω λαδιού αλλά φτάνουν 35 λεπτά για να ψηθεί,όταν το κέικ συνήθως χρειάζεται 50΄ με 1 ώρα ψήσιμο;
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 10-11-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο VIVIKA.Το ξέρω πως φαίνεται λίγος ο χρόνος,κι όμως σε 35'-40' είναι έτοιμο. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα μου είχε φανεί κι εμένα λίγος ο χρόνος αλλά όταν βύθισα μια οδοντογλυφίδα στα 35' είδα πως βγήκε στεγνή.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο δικός μου φούρνος.Δοκίμασε το και πες μου!
    #
    Σχόλιο από ace, 10-11-12  
    μπαινει στα προσεχως!θα δοκιμαστει αμεσα!
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 12-11-12  
    Μούρλια λέμε !
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 13-11-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια Beautiful! :)
    #
    Σχόλιο από makaronou, 13-11-12  
    Εύκολο, αφράτο υπέροχο & μυρωδάτο!!! Το καθαρίσαμε!!! Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 14-11-12  
    Ace όταν το φτιάξεις περιμένω τις εντυπώσεις σου!
    Makaronou μου,χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!Το έφτιαξα κι εγώ σήμερα και ήδη φαγώθηκε το μισό.Σ'ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια! :)
    #
    Σχόλιο από stelia, 17-11-12  
    Πολύ ωραίο κέϊκ πορτοκαλιού και αρωματικό!!! Μου πήρε περισσότερη ώρα στο ψήσιμο και το μέτρημα το έκανα με μεγάλο ποτήρι του νερού για μεγαλύτερη ποσότητα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Fotitsa, 25-11-12  
    Θέλω να ρωτήσω -τι αλευρι χρησιμοποιούμε, και τι νούμερο ταψί χρησιμοποιούμε -24,26,28;Είναι με τρύπα στι μέση;
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 25-11-12  
    Fotitsa μου,εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και φόρμα κεικ νούμερο 26.Αν το φτιάξεις καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από mariavov, 13-12-12  
    Το έκανα την προηγουμενη εβδομάδα και τελείωσε αμέσως!! Αρεσε και παρα πολύ στην μικρή μου και χάρηκα πολύ γιατι εχει και τα καρύδια και το πορτοκάλι που σκέτα δεν τα τρώει. Παώ τώρα να το φτιάξω για 2η φορά απλα αυτή τη φορά θα βάλω λιγότερη ζάχαρη. Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, έψαχνα κάτι τέτοιο.
    #
    Σχόλιο από Fotitsa, 15-1-13  
    Μέτρησα με κούπες του Νες, και έβαλα φαρινα.Εψηνα 1 ώρα στους 180. Έχει γίνει τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 7-2-13  
    Νοστιμότατο!!!
    #
    Σχόλιο από xaniaforever, 1-3-13  
    πολυ καλό κεκάκι,με εντονη τη γεύση απο πορτοκάλι παρόλο που το εκανα χωρίς μιξερ και σε φουρνακι...
    #
    Σχόλιο από Floral, 30-1-14  
    παρα πολυ καλο το εφτιαξα με λιγοτερη ζαχαρη κατα μιση κουπα και λαδι εβαλα μισο ελαιολαδο μισο σπορελαιο επισης το έψησα 50' κι εγινε φοβερο!!!!ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από nanalela, 8-3-14  
    ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 10-11-12  
    Αφράτο θα είναι σίγουρα λόγω λαδιού αλλά φτάνουν 35 λεπτά για να ψηθεί,όταν το κέικ συνήθως χρειάζεται 50΄ με 1 ώρα ψήσιμο;
    #
    Σχόλιο από ace, 10-11-12  
    μπαινει στα προσεχως!θα δοκιμαστει αμεσα!
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 12-11-12  
    Μούρλια λέμε !
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 13-11-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια Beautiful! :)
    #
    Σχόλιο από makaronou, 13-11-12  
    Εύκολο, αφράτο υπέροχο & μυρωδάτο!!! Το καθαρίσαμε!!! Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 14-11-12  
    Ace όταν το φτιάξεις περιμένω τις εντυπώσεις σου!
    Makaronou μου,χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!Το έφτιαξα κι εγώ σήμερα και ήδη φαγώθηκε το μισό.Σ'ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια! :)
    #
    Σχόλιο από stelia, 17-11-12  
    Πολύ ωραίο κέϊκ πορτοκαλιού και αρωματικό!!! Μου πήρε περισσότερη ώρα στο ψήσιμο και το μέτρημα το έκανα με μεγάλο ποτήρι του νερού για μεγαλύτερη ποσότητα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 25-11-12  
    Fotitsa μου,εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και φόρμα κεικ νούμερο 26.Αν το φτιάξεις καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από mariavov, 13-12-12  
    Το έκανα την προηγουμενη εβδομάδα και τελείωσε αμέσως!! Αρεσε και παρα πολύ στην μικρή μου και χάρηκα πολύ γιατι εχει και τα καρύδια και το πορτοκάλι που σκέτα δεν τα τρώει. Παώ τώρα να το φτιάξω για 2η φορά απλα αυτή τη φορά θα βάλω λιγότερη ζάχαρη. Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, έψαχνα κάτι τέτοιο.
    #
    Σχόλιο από july88, 7-2-13  
    Νοστιμότατο!!!
    #
    Σχόλιο από xaniaforever, 1-3-13  
    πολυ καλό κεκάκι,με εντονη τη γεύση απο πορτοκάλι παρόλο που το εκανα χωρίς μιξερ και σε φουρνακι...
    #
    Σχόλιο από Floral, 30-1-14  
    παρα πολυ καλο το εφτιαξα με λιγοτερη ζαχαρη κατα μιση κουπα και λαδι εβαλα μισο ελαιολαδο μισο σπορελαιο επισης το έψησα 50' κι εγινε φοβερο!!!!ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από nanalela, 8-3-14  
    ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 10-11-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο VIVIKA.Το ξέρω πως φαίνεται λίγος ο χρόνος,κι όμως σε 35'-40' είναι έτοιμο. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα μου είχε φανεί κι εμένα λίγος ο χρόνος αλλά όταν βύθισα μια οδοντογλυφίδα στα 35' είδα πως βγήκε στεγνή.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο δικός μου φούρνος.Δοκίμασε το και πες μου!
    #
    Σχόλιο από Fotitsa, 25-11-12  
    Θέλω να ρωτήσω -τι αλευρι χρησιμοποιούμε, και τι νούμερο ταψί χρησιμοποιούμε -24,26,28;Είναι με τρύπα στι μέση;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Fotitsa, 15-1-13  
    Μέτρησα με κούπες του Νες, και έβαλα φαρινα.Εψηνα 1 ώρα στους 180. Έχει γίνει τέλειο!!!

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Γλυκα
    Ένα βιβλίο 89 αγαπημένων συνταγών, του/της vangelis1131
    Κέικ~ γλυκές πίτες
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Glyka
    Ένα βιβλίο 453 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1