Κέικ χωρίς ζάχαρη με αποξηραμένα βερύκοκα
Μια συνταγή που βρήκα σε αγγλικό site και ενθουσιάστηκα γιατί είμαι έγκυος με διαβήτη της κύησης και έψαχνα απεγνωσμένα για κάτι γλυκό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κέικ είναι λίγο υγρό δεν γίνεται αφράτο. Εγώ επειδή δεν είχα σταφίδες έβαλα περίπου 150 γρ. σουλτανίνες και περίπου 1 φλυτζάνι αμύγδαλα και του πάνε πολύ. Τα ανάμεικτα μπαχαρικά είναι μια μίξη από αυτά που βρήκα στο internet. Εγώ έβαλα αυτά που έχω γράψει απο πάνω.πηγή
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα βερύκοκα με τον χυμό σε μια κατσαρόλα να παρουν μία βράση και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες.
-
2
Σουρώνουμε και αλέθουμε με 115 ml χυμό πορτοκάλι.
-
3
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τα αρωματικά.
-
4
Προσθέτουμε τ'αυγά, το λάδι και τον "πουρέ" βερύκοκο και ανακατεύουμε.
-
5
Ρίχνουμε τις σταφίδες και τις σουλτανίνες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
-
6
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ στους 200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
Σχόλια (4)