spritz
spritz @cook_8456972
athina,

Μια συνταγή που βρήκα σε αγγλικό site και ενθουσιάστηκα γιατί είμαι έγκυος με διαβήτη της κύησης και έψαχνα απεγνωσμένα για κάτι γλυκό!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κέικ είναι λίγο υγρό δεν γίνεται αφράτο. Εγώ επειδή δεν είχα σταφίδες έβαλα περίπου 150 γρ. σουλτανίνες και περίπου 1 φλυτζάνι αμύγδαλα και του πάνε πολύ. Τα ανάμεικτα μπαχαρικά είναι μια μίξη από αυτά που βρήκα στο internet. Εγώ έβαλα αυτά που έχω γράψει απο πάνω.πηγή

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 225 γρ. βερύκοκα αποξηραμένα
  2. 235 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι + 115 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  3. 1 κ.γ. baking powder
  4. 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, μπαχάρι, τζίντζερ, κόλιαντρο)
  5. 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 110 γρ. σταφίδες
  7. 110 γρ. σουλτανίνες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα βερύκοκα με τον χυμό σε μια κατσαρόλα να παρουν μία βράση και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες.

  2. 2

    Σουρώνουμε και αλέθουμε με 115 ml χυμό πορτοκάλι.

  3. 3

    Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τα αρωματικά.

  4. 4

    Προσθέτουμε τ'αυγά, το λάδι και τον "πουρέ" βερύκοκο και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Ρίχνουμε τις σταφίδες και τις σουλτανίνες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ στους 200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

anastasia9
anastasia9 @cook_8458765
Δεν την εκανα αλλα θα την κανω σιγουρα και θα σου πω.Τι καλυτερο ασχετα αν υπαρχει θεμα υγιειας η οχι να τρωμε πιο υγιεινα και ελαφρια!!!Προσωπικα ψαχνω πολυ γλυκα χωρις ζαχαρη και επισης χωρις ζαχαρινες!Ευχαριστουμε

Από

spritz
spritz @cook_8456972
στις
athina,