Κεικάκι πετροκέρασο... και μάγουλο βερίκοκο.!!
#ΑφράτοΚέικ με #ΜαρμελάδαΚεράσι.
Μια δοκιμή που πέτυχε!! Φέτος έκανα πολύ μαρμελάδα κεράσι και προσπαθώ να την αξιοποιήσω .
Αυτή η συνταγή ήταν απ΄ τις καλύτερες που σκέφτηκα.
#πάρτυ #CherryCake
Λίγα μυστικά ακόμα:
Τη μαρμελάδα βγάλτε την απ΄ το ψυγείο λίγο νωρίτερα να ζεσταθεί για να μπορεί να ανακατευτεί, εγώ δεν το έκανα και με δυσκόλεψε λίγο.
Στη φόρμα αν έχετε βάλτε λαδόκολλα αλλιώς λαδώστε και αλευρώστε καλά για να μην κολλήσει. Νομίζω ότι θα γίνει εξίσου καλό και με μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά
-
4 αυγά
-
400 γρ ζάχαρη
-
400 γρ αλεύρι φαριν απ
-
1 κ.γ μπέικιν
-
1 ποτήρι περίπου) χυμό πορτοκάλι
-
1 ποτήρι περίπου) λάδι
-
2 κάψουλες βανίλια
-
1/2 κ.γ κανέλα
-
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
-
5-6 γεμάτες κουταλιές μαρμελάδα κεράσι (αν έχετε σπιτική ακόμη καλύτερα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με μίξερ καλά το λάδι με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
3
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό, μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε τις βανίλιες το ξύσμα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
-
4
Στο τέλος ρίχνουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με κουτάλι να πάει παντού.
-
5
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50-60 λεπτά.
-
6
Δοκιμάζουμε στα 50΄ με το μαχαίρι και αν δεν έχει γίνει αφήνουμε λίγο ακόμη.
Σχόλια