Κέικ-Βασιλόπιτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς
Πολύ αφράτη, εύκολη και πολύ νόστιμη βασιλόπιτα που γίνεται και ένα απλό κέικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το κέικ-βασιλόπιτα με το χρωματιστό γλάσο. Θα χρειαστούμε 4 φλ. άχνη και 5-6 κ.σ. χυμό.
Υλικά
-
1 φλ. φαρίνα
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
175 γρ. βούτυρο
-
1 φλ. ζάχαρη
-
3 αυγά
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
-
1/2 φλ. αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
-
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
-
Για το γλάσο
-
2 φλ. άχνη
-
2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
-
χρώμα ζαχαροπλαστικής
-
Διακόσμηση
-
1 φλ. άχνη
-
1 βανίλια
-
ρόδια
-
καρπούς ξηρούς
-
σταγόνες σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλετε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μπολ με το κονιάκ ή το λικέρ τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα σύκα, αφήνουμε 30 λεπτά να μαλακώσουν. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ξύσμα πορτοκάλι-λεμόνι και την κανέλα.
-
2
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την κανέλα με τα δυο είδη ξύσματος, ρίχνουμε και τις σταφίδες-σύκα μαζί με το κονιάκ, χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
3
Τέλος ρίχνουμε τη φαρίνα με το μπέικιν χτυπάμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
-
4
Σε στρογγυλό ταψί 22άρι στρώνουμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
-
5
Ψήνουμε στους 180οC για 30-40 λεπτά, δοκιμάζοντας με καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 15 λεπτά και αφαιρούμε το κέικ-βασιλόπιτα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
6
Βάζουμε ένα κέρμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την άχνη και βανίλια που έχουμε ενώσει σε μπολ. Ετοιμάζουμε το γλάσο.
-
7
Βάζουμε σε μπολ την άχνη με τον χυμό, ανακατεύουμε καλά να φτιάξουμε ένα πηχτό γλάσο που θα στέκεται, αν θέλουμε το χρωματίζουμε. Σχηματίζουμε τον αριθμό με ρόδια και καρύδια ή αμύγδαλα.
-
8
Με το χρωματιστό γλάσο γράφουμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και κάνουμε διάφορα σχεδιάκα στη Βασιλόπιτά μας!
Σχόλια (3)