vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Πολύ αφράτη, εύκολη και πολύ νόστιμη βασιλόπιτα που γίνεται και ένα απλό κέικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το κέικ-βασιλόπιτα με το χρωματιστό γλάσο. Θα χρειαστούμε 4 φλ. άχνη και 5-6 κ.σ. χυμό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 1 φλ. φαρίνα
  2. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  3. 175 γρ. βούτυρο
  4. 1 φλ. ζάχαρη
  5. 4 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι
  6. 1 κ.γ. κανέλα
  7. 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
  8. 1/2 φλ. αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα
  9. 1/2 φλ. αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
  10. 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
  11. Για το γλάσο
  12. 2 φλ. άχνη
  13. 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  14. χρώμα ζαχαροπλαστικής
  15. Διακόσμηση
  16. 1 φλ. άχνη
  17. 1 βανίλια
  18. ρόδια
  19. καρπούς ξηρούς
  20. σταγόνες σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλετε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μπολ με το κονιάκ ή το λικέρ τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα σύκα, αφήνουμε 30 λεπτά να μαλακώσουν. Σε άλλο μπολ βάζουμε το ξύσμα πορτοκάλι-λεμόνι και την κανέλα.

  2. 2

    Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την κανέλα με τα δυο είδη ξύσματος, ρίχνουμε και τις σταφίδες-σύκα μαζί με το κονιάκ, χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  3. 3

    Τέλος ρίχνουμε τη φαρίνα με το μπέικιν χτυπάμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

  4. 4

    Σε στρογγυλό ταψί 22άρι στρώνουμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180οC για 30-40 λεπτά, δοκιμάζοντας με καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 15 λεπτά και αφαιρούμε το κέικ-βασιλόπιτα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  6. 6

    Βάζουμε ένα κέρμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την άχνη και βανίλια που έχουμε ενώσει σε μπολ. Ετοιμάζουμε το γλάσο.

  7. 7

    Βάζουμε σε μπολ την άχνη με τον χυμό, ανακατεύουμε καλά να φτιάξουμε ένα πηχτό γλάσο που θα στέκεται, αν θέλουμε το χρωματίζουμε. Σχηματίζουμε τον αριθμό με ρόδια και καρύδια ή αμύγδαλα.

  8. 8

    Με το χρωματιστό γλάσο γράφουμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και κάνουμε διάφορα σχεδιάκα στη Βασιλόπιτά μας!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

mantarinaki
mantarinaki @cook_8500676
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!!!θέλω να φτιάξω την βασιλόπιττα και να την καλύψω ολοκληρη με το γλάσσο.Πόση ζάχαρη άχνη είναι τα 4 φλιτζάνια?Μπορώ να χρωματίσω το γλάσσο με κακάο?Ευχαριστώ.

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα