Κεκάκια με φρούτα του δάσους
Εύκολα και νόστιμα κεκάκια, χωρίς βούτυρο ή λάδι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχω φτιάξει την ίδια συνταγή, αντικαθιστώντας τα φρούτα του δάσους με 200 γρ. φρουτάκια από ανάμικτη κομπόστα (τα προσθέτω στο μίγμα, αφού πρώτα τα στραγγίσω από το σιρόπι της κομπόστας). Το αποτέλεσμα είναι εξίσου ωραίο. Σε αυτή την περίπτωση όμως, τα κεκάκια βγαίνουν λίγο πιο γλυκά.
Υλικά
-
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
3 αυγά
-
250 γρ. άχνη ζάχαρη
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
200 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με την άχνη ζάχαρη (για 10 λεπτά).
-
2
Αναμιγνύω το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού, με ένα κουτάλι.
-
3
Προσθέτω το γιαούρτι με το ξύσμα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι (με γρήγορες κινήσεις).
-
4
Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τα προσθέτω κι αυτά στο μίγμα αυγών-γιαουρτιού, ανακατεύοντας με κουτάλι (με γρήγορες κινήσεις).
-
5
Προσθέτω τα φρούτα του δάσους (χωρίς να τα ξεπαγώσω, ανακατεύοντας με κουτάλι, με γρήγορες κινήσεις).
-
6
Μοιράζω το μίγμα σε βουτυρωμένη μαφινιέρα με 12 υποδοχές (το μίγμα να φτάνει σχεδόν μέχρι πάνω σε κάθε θήκη).
-
7
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC για 20 λεπτά.
Σχόλια (21)