Κεκάκια μήλου-σοκολάτας
Αρωματικό κέικ με μήλα και σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλετε λόγω χρόνου να χρησιμοποιήσετε μικρά φορμάκια κέικ μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες και να τοποθετήσετε σε μεγάλη φόρμα κέικ. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν γίνουν 2-3 στρώσεις σε αυτή τη περίπτωση.
Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουταλάκι σόδα
-
125 γρ. βούτυρο
-
1 αυγό
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας
-
2 βανιλίνες
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
-
2 μήλα
-
κουβερτούρα σε σταγόνες ή κουβερτούρα τεμαχισμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το αυγό και έπειτα όλες τις σκόνες σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
3
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
-
4
Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα του κέικ στη βάση σε κάθε θήκη της φόρμας για κεκάκια, έπειτα βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα με τα μήλα και καλύπτουμε πάλι με το μείγμα του κέικ. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για περίπου 16 κομμάτια.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
Σχόλια