Κεκάκια-καρδιές με φράουλα

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Μερίδες 12
  1. 12 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Φράουλα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria. (200 γρ./400 ml)
  2. 120 γρ. αλεύρι
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  4. 20 γρ. κακάο
  5. 40 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  6. 1 αυγό (ελευθέρας βοσκής)
  7. 125 ml γάλα πλήρες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C (160°C για φούρνους με αέρα).

  2. 2

    Βάλτε 12 χάρτινες φόρμες για κεκάκια σε ένα ταψί.

  3. 3

    Αναμίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο στο μίξερ. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

  4. 4

    Χτυπήστε το αυγό μαζί με το γάλα σε ένα μπολ. Προσθέστε τα στο μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε ακριβώς όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθεί.

  5. 5

    Βάλτε με κουτάλι το μίγμα στα φορμάκια και ψήστε 15-20 λεπτά. Βγάλτε τα κεκάκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

  6. 6

    Αφαιρέστε μια φέτα από την κορυφή κάθε κέικ και, με ένα μικρό κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, κόψτε μια καρδιά από κάθε φέτα.

  7. 7

    Βάλτε μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Φράουλα στη βάση κάθε κέικ, απλώστε ελαφρά με ένα κουτάλι και σκεπάστε με τις καρδιές.

  8. 8

    Σερβίρετε αμέσως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Carte_Dor
Carte_Dor @cook_8494028
στις