Κεκοτρουφάκια

Bαθμολογία: 4.8056
       
 
36 ψήφοι
Sitronella, 26.11.09

Περιγραφή

Φτιάξτε τρουφάκια από το κέικ που σας περίσσεψε!

Κεκοτρουφάκια

Τι χρειαζόμαστε:

Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φαντασία
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα
Ειδικές περιστάσεις: Με περισσεύματα
Φτιάχνει: 25 τρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 67' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Βάζουμε το κέικ μας μέσα στο μούλτι και το τρίβουμε να γίνει θρύμματα.

Βήμα 2
2)

Για 3 φλ. θρύμματα κέικ, θα χρειαστείτε περίπου μισό φλ. κρέμας. Θα τα ανακατέψετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Προσέξτε γιατί στην αρχή φαίνεται σαν να χρειάζεται κι άλλη κρέμα, όμως σιγά σιγά θα βρέχεται το κέικ και θα γίνει μια μάζα. Αν χρειαστεί στο τέλος, βάλτε λίγη κρέμα ακόμα. Αλλά δε θέλουμε να γίνει πολύ "βρεγμένο".

Βήμα 3
3)

Πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλετε. Προτείνω όσο περίπου ένα καρύδι και όχι πιο μεγάλα, γιατί είναι γλυκά. Μπορείτε φυσικά να τα κάνετε και μικρότερα, μικρές μικρές μπουκίτσες ή και άλλο σχήμα. Βάλτε τα για λίγο στο ψυγείο, ώστε να σφίξουν καλύτερα και να μη διαλύονται στη ζεστή σοκολάτα μετά.

Βήμα 4
4)

Λιώστε κουβερτούρα (μαύρη ή λευκή ανάλογα με το τι θέλετε). Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κεκομπαλάκι σας και με τη βοήθειά της, βουτήξτε το μέσα στη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί.

Βήμα 5
5)

Βγάλτε το από την οδοντογλυφίδα (ένα πιρουνάκι βοηθάει) και ακουμπήστε το σε πιάτο. Είναι μάλλον καλύτερα να έχετε βάλει μια λαδόκολλα από κάτω για να μην κολλήσουν.

Βήμα 6
6)

Μπορείτε να βάλετε λίγη λιωμένη σοκολάτα σε ένα κορνέ και να κάνετε σχέδια πάνω στα κεκοτρουφάκια σας με σοκολάτα αντίθετου χρώματος. Μπορείτε απλώς να τη ρίξετε από πάνω και με ένα πιρουνάκι ή και κουτάλι, αλλά με το κορνεδάκι βγαίνουν πιο ωραία και ομοιόμορφα τα σχέδια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το πάρα πολύ ωραίο site της bakerella. Τα ονομάζει cake balls.

 

Με αυτή τη δόση βγαίνουν περίπου 25 κεκοτρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού.

 

Παραλλαγές:

  • Μπορείτε να το κάνετε με όποιο κέικ θέλετε ή σας έχει περισσέψει ή δεν βγήκε και πολύ... εμφανίσιμο! Ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι, να επιλέξετε την κρέμα με την οποία θα το ανακατέψετε.
  • Μπορείτε επίσης να διαλέξετε κάποια άλλη κρέμα για να βάλετε μέσα. Κρέμα βουτύρου (που μπορείτε να της βάλετε κακάο ή σοκολάτα και να την κάνετε και σοκολατένια) για παράδειγμα. Αυτό που χρειάζεται είναι κάτι να ομογενοποιήσει το κέικ.
  • Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο λικεράκι ή κονιάκ για έξτρα γεύση.
  • Αν βάλετε ξηρούς καρπούς, προτείνω να τους έχετε αλέσει αρκετά, ώστε τα μπαλάκια να είναι στρογγυλά.
  • Μπορείτε να βάλετε ένα στικ στο κάθε μπαλάκι (μόλις το πλάσετε και πριν το ψυγείο) ώστε στο τέλος να έχετε κεκογλυφειτζούρια!
  • Μπορείτε να βάλετε πάνω από την κουβερτούρα ό,τι διακόσμιση θέλετε (τρουφάκια κλπ)
  • Μπορείτε επίσης να δώστε ό,τι σχήμα θέλετε αντί για μπαλάκια. Είναι εξαιρετικά εύπλαστη η ζύμη και παίρνει ό,τι σχήμα θέλετε. Μπορείτε και να της δώσετε σχήμα με τη βοήθεια κουπ πατ. Απλώς μετά είναι πιο δύσκολη λιγάκι η επικάλυψη με τη σοκολάτα.

Σχετικές συνταγές

    65 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 26-11-09  
    Εντυπωσιακά!!!Θα τα δοκιμάσω.. Με τα ίδια συστατικά φτιάχνουμε και τα lollicakes;
    #
    Σχόλιο από silvia67, 26-11-09  
    Ωραία συνταγή!!!Πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιείς το κέικ που μένει. Με τα υλικά που αναφέρεις, πόσα κεκοτρουφάκια περίπου βγαίνουν?
    #
    Σχόλιο από flo, 26-11-09  
    εγω την κανω αυτην την συνταγη με κουβερτουρα και κοματακια απο γλυκο κερασι η πορτοκαλι ειναι τρελα
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 26-11-09  
    Την έχω φτιάξει και είναι τέλεια συνταγή
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 26-11-09  
    Το έχω δοκιμάσει με μερέντα αντί της κρέμας. Είναι πολύ εύκολα και μπορούν να γίνουν εύκολα εντυπωσιακά!
    #
    Σχόλιο από maggy, 26-11-09  
    Ειναι τελεια την εκανα στα γενεθλεια της μικρης μου πριν κανα μην και τα παιδακια ξετρελαθηκανη bakerella εχει φοβερες συνταγες
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-11-09  
    Μπισκοτίτσα δεν ξέρω τι εννοείς lollicakes. Aν εννοείς τα κεκάκια σε στικ γλυφειτζουριού, γράφω πως μπορείς να τα κάνεις κι έτσι (δες στα μικρά μυστικά). Φυσικά μπορείς να τα κάνεις και με τον τρόπο που έχει δείξει η Vicky B. στο "κεκάκια σε ξυλάκι".
    silvia67 βγαίνουν περίπου 25 κεκοτρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού.
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-11-09  
    sitro θα μπορουσα να κανω την επικαλυψη με κατι που να εχει σχεση με βανιλια γλυκο και μετα τα σχεδια να τα κανω με σοκολατα?
    ρωτω γιατι μου αρεσει ιδιαιτερα οτι εχει σχεση με βανιλια.
    ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-11-09  
    golfo δεν ξέρω να σου απαντήσω... Η βανίλια (το υποβρύχιο εννοούμε έτσι; ) είναι κάπως ρευστή. Πως θα βάλεις επικάλυψη με αυτή; Θα τρέχει και θα κολλάει... αν ξέρεις εσύ τον τρόπο, μπορείς να το δοκιμάσεις. Θα μπορούσες ίσως να χρησιμοποιήσεις βανίλια -αφού τη λιώσεις πρώτα- στο εσωτερικό του, αντί της κρέμας, τι λες;
    Αν κάνεις δοκιμή πες μας το αποτέλεσμα :)
    #
    Σχόλιο από nalitsa, 27-11-09  
    fainontai apisteyta!eimai poly tis zaxaroplastikis k sigoura ayti i syntagi de tha mou xefygei twra ta xristougenna!
    #
    Σχόλιο από mele, 29-11-09  
    Ποοοο, τις βάζω 5 πηρούνια από τώρα, χωρίς να τη φτιάξω, λόγω διαίτης... Αλλά και μόνο που τα είδα και τα φαντάζομαι θα είναι όλα τα ευρώ! Κάποια ε΄δω είπε και αντί για κρέμα να βάλουμε μερέντα...Αχ παναγία μου βοβερή ιδέα!!! Τα χριστούγεννα κι εγώ όταν για λίγο κάνω καμια παρασπονδία θα τα φτιάξω!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 29-11-09  
    Άλλη μία ωραία ιδέα για το κέικ που περίσσεψε. Χρησιμοποίησα τη μαμομερέντα αντί για τη κρέμα αλλά θα τα δοκιμάσω και με κρέμα.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 3-12-09  
    Εχτές το έκανα σε ένα κέικ βανίλιας που μου έκατσε και ήταν γύρω γύρω καφέ και στην μέση άψητο...απλά το έκοψα οριζοντίος στα δύο και το έβαλα στο αέρα να ψηθεί. Περισσότερο το έκανα για να ψηθούν τα αυγά..μην πάθουμε και τίποτα(π.χ. καμιά σαλμονέλα)..και μετά συνέχισα την συνταγή της Sitronella λές και το είχα σκοπό απο την αρχή.(χι χι!!)
    ...αυτό και αν ήταν γλυκειά ..καταστροφή..τέλεια βγήκαν θα τα προσφέρω στην γιορτη του άντρα μου που είναι την Κυριακή...Σμούτσ!!
    Ευχαριστώ Sitronella...

    Y.Γ. Σε όποιον κάτσει το κέικ μην το πετάξει..υπάρχει λύση τελικά.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 3-12-09  
    Και κάτι που μου ήρθε στο μυαλό(λέμε τώρα..) γενικά όταν μας καταστρέφετε ένα γλυκό ζύμης π.χ. τάρτα ή μπισκοτα μπορούμε να το σώνουμε με αυτή την συνταγή. Γιατί όπως λέει και ο Παρλιάρος..τίποτα δεν πάει χαμένο στην ζαχαροπλαστική...και πάλι...σμουτσ!
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 10-12-09  
    tpt den paei xameno!!! eidika sthn zaxaroplastikh! eftiaxa keik kai me to pou to evgala apo to fourno mou glustrise kai to miso efyge apo th forma..pikra! sto upoloipo loipon evala merenda kai gala, to ekana troyfakia to bouthxa se liker kai to kalypsa me troyfa!!! bravo gia thn idea sitronella!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 23-12-09  
    Τελεια,ευκολα,γρηγορα αλλα και νοστιμα...
    #
    Σχόλιο από xrisatrdep, 24-12-09  
    Φανταστική ιδέα.....μπράβο..!!!! Θα τα φτιάξω, θα βάλω λίγα σε κουτάκια δώρου και θα τα προσφέρω στους αγαπημένους μου μαζί με τα δώρα τους....
    #
    Σχόλιο από xrisatrdep, 24-12-09  
    Επανήλθα αφού τα εφτιαξα...Αφού τα βούτηξα στην κουβερτούρα μάλλον έγιναν περισσότερο μαλακά από ότι επρεπε....οποτε για να τα σώσω τα πέρασα από τριμένο φουντούκι και έγιναν απιθανα...
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 25-12-09  
    Είναι υπέροχα! Είναι απίθανα! Δεν υπάρχουν άλλα!!! Πρόσθεσα και ψιλοκομμένο καρύδι και βγήκαν υπέροχα. Τώρα πια δεν θα πετάω το κέικ που μου κόλλησε. Συγχαρητήρια!!! (Άλλα πηρουνάκια δεν έχει να βάλουμε;;;Κρίμα!!!)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-12-09  
    Χαίρομαι που το βρήκατε όλοι τόσο ωραία ιδέα. Υπάρχουν αρκετές ωραίες ιδέες για το τι να κάνουμε το κέικ που μας περίσσεψε ή χάλασε ως εμφάνιση μέσα στο site.
    xrisatrdep το καλό είναι να μπορούμε να ελισσόμαστε. Χαίρομαι που βρήκες τη λύση (μόνο παρακαλώ να μην ψηφίζουμε πριν τη δοκιμάσουμε, ούτε δυο φορές :) )
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    40 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 26-11-09  
    Την έχω φτιάξει και είναι τέλεια συνταγή
    #
    Σχόλιο από maggy, 26-11-09  
    Ειναι τελεια την εκανα στα γενεθλεια της μικρης μου πριν κανα μην και τα παιδακια ξετρελαθηκανη bakerella εχει φοβερες συνταγες
    #
    Σχόλιο από nalitsa, 27-11-09  
    fainontai apisteyta!eimai poly tis zaxaroplastikis k sigoura ayti i syntagi de tha mou xefygei twra ta xristougenna!
    #
    Σχόλιο από mele, 29-11-09  
    Ποοοο, τις βάζω 5 πηρούνια από τώρα, χωρίς να τη φτιάξω, λόγω διαίτης... Αλλά και μόνο που τα είδα και τα φαντάζομαι θα είναι όλα τα ευρώ! Κάποια ε΄δω είπε και αντί για κρέμα να βάλουμε μερέντα...Αχ παναγία μου βοβερή ιδέα!!! Τα χριστούγεννα κι εγώ όταν για λίγο κάνω καμια παρασπονδία θα τα φτιάξω!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 29-11-09  
    Άλλη μία ωραία ιδέα για το κέικ που περίσσεψε. Χρησιμοποίησα τη μαμομερέντα αντί για τη κρέμα αλλά θα τα δοκιμάσω και με κρέμα.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 3-12-09  
    Εχτές το έκανα σε ένα κέικ βανίλιας που μου έκατσε και ήταν γύρω γύρω καφέ και στην μέση άψητο...απλά το έκοψα οριζοντίος στα δύο και το έβαλα στο αέρα να ψηθεί. Περισσότερο το έκανα για να ψηθούν τα αυγά..μην πάθουμε και τίποτα(π.χ. καμιά σαλμονέλα)..και μετά συνέχισα την συνταγή της Sitronella λές και το είχα σκοπό απο την αρχή.(χι χι!!)
    ...αυτό και αν ήταν γλυκειά ..καταστροφή..τέλεια βγήκαν θα τα προσφέρω στην γιορτη του άντρα μου που είναι την Κυριακή...Σμούτσ!!
    Ευχαριστώ Sitronella...

    Y.Γ. Σε όποιον κάτσει το κέικ μην το πετάξει..υπάρχει λύση τελικά.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 3-12-09  
    Και κάτι που μου ήρθε στο μυαλό(λέμε τώρα..) γενικά όταν μας καταστρέφετε ένα γλυκό ζύμης π.χ. τάρτα ή μπισκοτα μπορούμε να το σώνουμε με αυτή την συνταγή. Γιατί όπως λέει και ο Παρλιάρος..τίποτα δεν πάει χαμένο στην ζαχαροπλαστική...και πάλι...σμουτσ!
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 10-12-09  
    tpt den paei xameno!!! eidika sthn zaxaroplastikh! eftiaxa keik kai me to pou to evgala apo to fourno mou glustrise kai to miso efyge apo th forma..pikra! sto upoloipo loipon evala merenda kai gala, to ekana troyfakia to bouthxa se liker kai to kalypsa me troyfa!!! bravo gia thn idea sitronella!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 23-12-09  
    Τελεια,ευκολα,γρηγορα αλλα και νοστιμα...
    #
    Σχόλιο από xrisatrdep, 24-12-09  
    Φανταστική ιδέα.....μπράβο..!!!! Θα τα φτιάξω, θα βάλω λίγα σε κουτάκια δώρου και θα τα προσφέρω στους αγαπημένους μου μαζί με τα δώρα τους....
    #
    Σχόλιο από xrisatrdep, 24-12-09  
    Επανήλθα αφού τα εφτιαξα...Αφού τα βούτηξα στην κουβερτούρα μάλλον έγιναν περισσότερο μαλακά από ότι επρεπε....οποτε για να τα σώσω τα πέρασα από τριμένο φουντούκι και έγιναν απιθανα...
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 25-12-09  
    Είναι υπέροχα! Είναι απίθανα! Δεν υπάρχουν άλλα!!! Πρόσθεσα και ψιλοκομμένο καρύδι και βγήκαν υπέροχα. Τώρα πια δεν θα πετάω το κέικ που μου κόλλησε. Συγχαρητήρια!!! (Άλλα πηρουνάκια δεν έχει να βάλουμε;;;Κρίμα!!!)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-12-09  
    Χαίρομαι που το βρήκατε όλοι τόσο ωραία ιδέα. Υπάρχουν αρκετές ωραίες ιδέες για το τι να κάνουμε το κέικ που μας περίσσεψε ή χάλασε ως εμφάνιση μέσα στο site.
    xrisatrdep το καλό είναι να μπορούμε να ελισσόμαστε. Χαίρομαι που βρήκες τη λύση (μόνο παρακαλώ να μην ψηφίζουμε πριν τη δοκιμάσουμε, ούτε δυο φορές :) )
    #
    Σχόλιο από Earthmellon, 25-1-10  
    Πρώτον: το site της bakerella ειναι τρομερό! Ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας!
    Δεύτερον: τι απιστευτη συνταγή είναι αυτή! Βγήκαν τρομερά! Το κέικ ήταν με τζίντζερ, το οποίο έδινε πολύ ωραία γεύση στο τρουφάκι...όποιος το έτρωγε δεν πίστευε οτι ήταν κεικ!
    Ανυπομονώ να κάνω κεικ κ να μου περισσέψει (επίτηδες!)
    #
    Σχόλιο από zeta_a, 29-1-10  
    μπράβο. τέλεια ιδέα.
    #
    Σχόλιο από mamanefer, 8-3-10  
    Ψηφίζω με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Το αξίζουν. Τα έφτιαξα για τη γιορτή του γιού μου Ερμή με παντεσπάνι που κατά λάθος (γιατί ξέχασα το κακάο) βγήκε άσπρο αντί καφέ. Τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 21-6-10  
    Τ Ε Λ Ε Ι Α !!! Τα έφτιαξα με ένα αποτυχημένο κέικ που λυπήθηκα να το πετάξω. Έγιναν πεντανόστιμα, άξιζε ο κόπος.
    #
    Σχόλιο από alejandro 15, 26-6-10  
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 29-11-10  
    Τα έφτιαξα χτες, μια χαρά το αποτέλεσμα αλλά μου συνέβησαν τα εξής : αντί για 25 μετά βίας βγήκαν 20 (τα έπλασα μικρότερα και από καρύδι), το κέικ μου ήταν απλό βανίλιας και στη γευση δεν καταλάβαινα καθόλου την κρέμα τυριού στα τρουφάκια, ήταν σκέτο κέικ με τη γλύκα της κουβερτούρας.Μήπως να δοκίμαζα άλλο κέικ, πχ σοκολάτας; Μήπως με τη βουτυρόκρεμα που προτείνεις το αποτέλεσμα είναι πιο δυνατό;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-11-10  
    Ανάλογα με το κέικ και την κρέμα βγαίνει και το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα έχεις εντελώς διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα με ένα κέικ βανίλια και τυρί κρέμα από τη μια και με ενα κεικ σοκολάτα με νουτέλα από την άλλη!
    Νομίζω θα πρέπει να κρίνεις ανάλογα με τα γούστα σου.
    Εγώ χρησιμοποίησα την κρέμα με το τυρί γιατί δεν είναι τόσο γλυκιά και βαριά όσο η βουτυρόκρεμα και θεώρησα πως ταίριαζε με το κέικ που είχα. Οπότε κρίνεις κι εσύ αναλόγως!
    :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 26-11-09  
    Εντυπωσιακά!!!Θα τα δοκιμάσω.. Με τα ίδια συστατικά φτιάχνουμε και τα lollicakes;
    #
    Σχόλιο από silvia67, 26-11-09  
    Ωραία συνταγή!!!Πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιείς το κέικ που μένει. Με τα υλικά που αναφέρεις, πόσα κεκοτρουφάκια περίπου βγαίνουν?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-11-09  
    Μπισκοτίτσα δεν ξέρω τι εννοείς lollicakes. Aν εννοείς τα κεκάκια σε στικ γλυφειτζουριού, γράφω πως μπορείς να τα κάνεις κι έτσι (δες στα μικρά μυστικά). Φυσικά μπορείς να τα κάνεις και με τον τρόπο που έχει δείξει η Vicky B. στο "κεκάκια σε ξυλάκι".
    silvia67 βγαίνουν περίπου 25 κεκοτρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού.
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-11-09  
    sitro θα μπορουσα να κανω την επικαλυψη με κατι που να εχει σχεση με βανιλια γλυκο και μετα τα σχεδια να τα κανω με σοκολατα?
    ρωτω γιατι μου αρεσει ιδιαιτερα οτι εχει σχεση με βανιλια.
    ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-11-09  
    golfo δεν ξέρω να σου απαντήσω... Η βανίλια (το υποβρύχιο εννοούμε έτσι; ) είναι κάπως ρευστή. Πως θα βάλεις επικάλυψη με αυτή; Θα τρέχει και θα κολλάει... αν ξέρεις εσύ τον τρόπο, μπορείς να το δοκιμάσεις. Θα μπορούσες ίσως να χρησιμοποιήσεις βανίλια -αφού τη λιώσεις πρώτα- στο εσωτερικό του, αντί της κρέμας, τι λες;
    Αν κάνεις δοκιμή πες μας το αποτέλεσμα :)
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 26-12-09  
    Sitronella μου Χρόνια Πολλά!! Επειδή έχω τσουρέκι που έμεινε έξω και ξεράθηκε, θέλω να το αξιοποιήσω. Μπορώ να το φτιάξω κεκοκτρουφάκια; Αν ναι τί θα πρέπει να προσέξω, και αν όχι, μήπως κάποιος έχει καμιά ιδέα για να μην το πετάξω;
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 26-12-09  
    mkalliarou, η μαμά το τσουρέκι που έμενε το έκοβε φετούλες, το έψηνε λίγο στο φούρνο και το έκανε βουτηματάκια για τον καφέ, το γάλα ή το τσάι.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-12-09  
    Αν καταφέρεις να το κάνεις τρίμα δε βλέπω πρόβλημα. Όμως μπορείς να διαβάσεις το άρθρο
    http://www.sintagespareas.gr/simboules/genikes-simvoules/37-emeine-fagito
    και να δεις στο τέλος που γράφει συνταγές που χρησιμοποιούν τσουρέκι που μας περίσσεψε.
    #
    Σχόλιο από margiot, 11-1-10  
    Η κορη μου εχει τρελλαθει να τρωει κεκοτρουφακια.Βεβαια τα εκανα κλασσικα με τρουφα και οχι ετσι ωραια οπως εσυ αλλα εγιναν πολυ νοστιμα.Τι λαθος κανω και δεν λιωνει η ασπρη κουβερτουρα ρε παιδια?help
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-1-10  
    Είμαι σίγουρη πως και με την τρούφα απέξω θα έγιναν τέλεια.
    Τι εννοείς δε σου λιώνει η λευκή κουβερτούρα; Σε μπεν μαρί όπως και η απλή μαύρη γίνεται.
    #
    Σχόλιο από margiot, 14-1-10  
    Σε μπεν μαρι την εβαλα κι εγω αλλα δεν εγινε ρευστη να τρεχει εγινε πως να το πω σαν σβολιασμενη..λες να φταιει η μαρκα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-1-10  
    Η λευκή σοκολάτα νομίζω πως είναι πιο δυσκολη γενικά από την απλή στο λιώσιμο. Θέλει πολύ προσοχή γιατί "καίγεται" εύκολα. Θα πρέπει να σιγουρευτείς πως η δεύτερη κατσαρόλα δεν ακουμπάει στην πρώτη, αλλά είναι μόνο ο ατμός που τη ζεσταίνει.
    #
    Σχόλιο από margiot, 15-1-10  
    Σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.Την επομενη φορα θα την προσεξω περισσοτερο.
    #
    Σχόλιο από evakimou, 21-11-11  
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Είχα κάνει κέικ κολοκύθας το οποίο δεν φούσκωσε και θέλω να φτιάξω τα κεκοτρουφάκια για να μη παει χαμένο. Θα μπορούσα μέχρι να τα φτιάξω, να τρίψω το κεικ και να το διατηρήσω στην κατάψυξη?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-11-11  
    Βεβαίως και μπορείς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-2-12  
    Δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς την ποσότητα. Αλλά πιστεύω πως και μισή δόση θα είναι πολύ.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-1-13  
    Υπολογίζω ότι η δόση βγάζει κάτι παραπάνω από 2 φλιτζάνια, οπότε εγώ θα έκανα το 1/4 της δόσης!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-1-13  
    ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 5-1-14  
    'Ηρθε πια και η δική μου σειρά να φτιάξω τα κεκοτρουφάκια! 'Εχω ένα νοστιμότατο κλασικό κέικ, στο οποίο πρόσθεσα ένα φλιτζάνι κουβερτούρα τριμμένη και ένα φλιτζάνι λεπτοτριμμένη καρυδόψιχα. Παρ' όλο που το έψησα για μία ώρα και έλεγξα με μαχαίρι το ψήσιμό του, με ξεγέλασε κι ενώ έμοιαζε έτοιμο, σε μερικά σημεία έχει μείνει άψητο! Αυτά τα σημεία που η ζύμη δεν έχει ψηθεί, να τα βάλω στο μείγμα ή όχι;;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-1-14  
    Προφανώς Λουκρητία μου ήρθα πολύ αργά για να απαντήσω. Μου ξέφυγε η ερώτησή σου. Εντέλει τι έκανες; Εγώ πάντως, αν το κέικ ήταν αρκετά άψητο, θα έπαιρνα τα κομμάτια αυτά (έτσι κι αλλιώς κομματάκια το κάνεις το κέικ) και θα τα έψηνα λίγο ακόμα. Αν το δοκίμαζα και ήταν οκ στη γεύση παρότι ελαφρώς άψητο, θα τα έβαζα μέσα, πιστεύω πως απλώς θα έκαναν πιο ζουμερά τα κεκοτρουφάκια (ίσως να ήθελε λιγότερη κρέμα).

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από flo, 26-11-09  
    εγω την κανω αυτην την συνταγη με κουβερτουρα και κοματακια απο γλυκο κερασι η πορτοκαλι ειναι τρελα
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 26-11-09  
    Το έχω δοκιμάσει με μερέντα αντί της κρέμας. Είναι πολύ εύκολα και μπορούν να γίνουν εύκολα εντυπωσιακά!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 20-3-11  
    Τελευταία φορά μου είχε μείνει λίγο κέικ λεμονιού. Επειδή δεν είχα τίποτα για κέρασμα, το έτριψα, πρόσθεσα μαρμελάδα λεμόνι και έκανα μπαλάκια που τα πέρασα από λίγο τριμμένο μπισκότο. Αυτή η μέθοδος είναι σωτήρια τελικά!
    #
    Σχόλιο από anastasiadhm, 7-9-12  
    λοιπον θα με καταστρεψει αυτο το site!!!τοσο κοπο εκανα να χασω κιλα και οποτε μπαινω εδω τρελαινομαι!!!:):)και που λετε μπηκα και ειδα τα κεκοτρουφακια δεν τα εκανα ακριβως οπως λεει η συνταγη αλλα απλα εκλεψα την ιδεα χιχιχι!!!εβαλα ενα κεικ που ειχα περισσεψει με σοκολατα και πορτοκαλι και αντι την κρεμουλα που λετε το ενωσα με απλη βουτυροκρεμα και ηταν κολασηηηηη!!!εκανα ομως και κατι αλλο παρατολμο και ημουν σιγουρη οτι θα αποτυχει αλλα τελικα μα το θεο εγινε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!ειχα χαλβα σιμιγδαλενιο που δεν το τρωγαμε και εκανα την κινηση να το δεσω με την βουτυροκρεμα και το τυλιξα με την σοκολατα φοβομουν πως δεν θα εδενε και θα τριβοταν η κατι τετοιο τελικα ηταν απιθανο ειλικρινα αν θελετε καντε το κοπο και φτιαχτε το θα παθετε πλακα.αυτα ειχα να πω και ευχαριστω πολυ γενικα για ολες τις συνταγες και τις ιδεες που βαζετε εδω να συνεχισετε μπραβο και παλι σε ολους.
    #
    Σχόλιο από guadelupe, 8-8-14  
    το έφτιαξα κι εγώ με μερέντα αλλά αντί να τα πλάσω, έβαλα το τρίμα σε θηκούλες για cupcake και το πατίκωσα με ένα κουτάλι, και μετά στο ψυγείο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Φαγητά και κατάψυξη
    Σχεδόν όλα τα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυ...
    Έμεινε φαγητό!
    Τι κάνουμε αν μαγειρέψαμε ένα πεντανόστιμο φαγη...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Μασκαρεμένα παγωτάκια
    Προστέθηκε από Μαρια η Κύπρια
    5
           
           
    (3)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκακια
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της efitax
    KEIK  ++++  MUFFINS
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 128 αγαπημένων συνταγών, του/της evakimou
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της Λενούλα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!