Κεμπάπ νόστιμο με σάλτσα γιαουρτιού και πέστο
Κεμπάπ όλο γεύση, τέλεια, δοκιμάστε τα είναι υπέροχα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα, την έχω φτιάξει πολλές φορές και έχουν μείνει όλοι ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι με τη γεύση του!!
Υλικά
-
1 κ. κιμά
-
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
-
4-5 κ.σ. σάλτσα πέστο
-
3 σκ. σκόρδο
-
2 κ.γλ.κύμινο,
-
2 ασπράδια ή ένα αυγό ολόκληρο
-
λίγο ψωμί ή φρυγανιά τριμμένη
-
ξύσμα 2 λεμονιών
-
αλατοπίπερο
-
2 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
-
Σάλτσα
-
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
-
2 κ.σ. πέστο
-
2 κ.σ. λάδι
-
Πίτες για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε τον κιμά
-
2
Πλάθουμε τα κεμπάπ, τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια και ψήνουμε στην ψηστιέρα, γκριλ στους 250β. ή στα κάρβουνα
-
3
Να ροδίσουν.
-
4
Κόβουμε τις πίτες στα τέσσερα και τις ψήνουμε κι αυτές 10 λεπτά.
-
5
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, πέστο και λάδι καλά
-
6
Και περιχύνουμε το κεμπαπ.
Σχόλια (7)