Κεμπάπ

Bαθμολογία: 4.2727
       
 
11 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05
Κεμπάπ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός και μοσχαρίσιος άπαχος
  • 1 μικρό κρυμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. χυμός λάιμ
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κορίανδρος τριμμένος
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1/2 φλ. ψωμί τριμμένο
  • 1 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά
Σερβίρει: 4
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατέψτε τον κιμά με όλα τα υλικά. Πλάστε μακρόστενα μπιφτεκάκια και ψήστε.
  2. Μπορείτε να τα ψήσετε στο γκριλ ή στη σχάρα ή και στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τα μακρόστενα μπιφτέκια μπορείτε να φτιάξετε γιαουρτλού. Επίσης μπορείτε να τα περάσετε σε καλαμάκια (τα κάνετε σαν κεφτεδάκια) με διάφορα λαχανικά (μικρά ντοματάκια, ροδέλες κολοκυθιού, κομμάτια πιπεριάς κλπ) και να φτιάξετε σουβλάκια.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τα μπαχαρικά,
  • χρησιμοποιείστε ψωμί χωρίς γλουτένη.

Σχετικές συνταγές

Μπιφτέκια Μπιφτέκια
4.5686
       
       
(51)
Μπιφτέκια συριανά Μπιφτέκια συριανά
4.5833
       
       
(12)
Ντρουδομπιφτέκια Ντρουδομπιφτέκια
4
       
       
(1)
Γιαουρτλού κεμπάπ Γιαουρτλού κεμπάπ
4.8209
       
       
(67)
Τα άλλα Μπιφτέκια... Τα άλλα Μπιφτέκια...
4.4
       
       
(5)
Πεντανόστιμα Κεμπάπ Πεντανόστιμα Κεμπάπ
5
       
       
(4)
Ντονέρ κεμπάπ Ντονέρ κεμπάπ
5
       
       
(13)
Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ
4.5833
       
       
(12)
Αντάνα Κεμπάμπ Αντάνα Κεμπάμπ
4.75
       
       
(4)

    28 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dab88, 15-1-08  
    τι είναι ο χυμός λάιμ και πού μπορώ να το βρω;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-1-08  
    Λάιμ είναι κάτι πράσινα λεμονάκια, γνωστά και ως μοσχολέμονα. Θα τα βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείς άνετα να τα αντικαταστήσεις με χυμό λεμονιού.
    #
    Σχόλιο από dab88, 15-1-08  
    σ' ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    Απ οτι γνωριζω, το αυθεντικο πολιτικο κεμπαπ φτιαχνεται απο αρνισιο κιμα!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 3-7-08  
    Και γω ξέρω ότι το αυθεντικό κεμπάπ φτιάχνεται από μοσχαρίσιο χοιρινό και αρνίσιο κιμά. Ένας μάγειρας σε πολεμικό πλοίο μου είχε πει ότι σε αναλογίες είναι 40% 40% και 20%. Και το φτιάχνω έτσι και γίνεται πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-7-08  
    Δε γινεται να βαζουμε μοσχαρισιο κιμα! Οι τουρκοι δεν τρωνε μοσχαρι!!!!!!Το οτι βαζουμε και μοσχαρισιο, ειναι ελληνικη εκδοχη του πολιτικου κεμπαπ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-7-08  
    Πεταλουδίτσα, οι Τούρκοι φυσικά και τρων μοσχάρι. Χοιρινό δεν τρώνε. Μοσχάρι δεν τρώνε οι Ινδοί. Επίσης εγώ δεν είπα ότι είναι πολίτικη η συνταγή, έτσι; Όποιος θέλει βάζει διαφορετικούς κιμάδες. Εγώ προσωπικά το αρνί δεν το τρώω. Έχω επίσης προσθέσει και μια συνταγή για Αντάνα Κεμπάμπ για κάποιον που μου είχε ζητήσει μια πιο παραδοσιακή συνταγή με αρνίσιο κιμά.
    #
    Σχόλιο από afroula2, 16-3-09  
    Καλημέρα Sitronella!Το έφτιαξα το κεμπάπ αλλά δεν μπορουσα να τα πλάσω γιατι μου διαλυοτανε ο κιμας!Μηπως ήθελε πιο πολύ ψωμί?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-3-09  
    Μήπως ήθελε λιγότερο ψωμί; Από την εμπειρία μου λέω πως όσο περισσότερο ψωμί έχει η ζύμη μας, τόσο πιο αφράτη γίνεται και δύσκολη στο πλάσιμο.
    #
    Σχόλιο από kostas, 23-4-09  
    Sitro εγω ξερω οτι το γνησιο κων/πολιτικο κεμπαπ γινετε απο αρνισιο και μοσχαρισιο κιμα,το αρνακι νοστιμιζει πολυ τον κιμα.εγω προσωπικα ετσι κανω τον κιμα οταν φτοιαχνω μπιφτεκια στο γκριλ η στα καρβουνα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-4-09  
    kostas όπως βλέπεις ο καθένας έχει μια διαφορετική άποψη. Εγώ για τα περί γνησιότητας έχω απαντήσει παραπάνω. Καλό είναι να ξέρουμε τι διαφορετικό κάνει ο καθένας και όποιος θέλει κάνει ό,τι ταιριάζει καλύτερα στο γούστο του.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 24-5-09  
    Σιτρο μια χαρά είναι το κεμπάπ γιαυτό σου βάζω όλα τα πιρουνάκια.Σ" ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-5-09  
    Sitronella επειδη εχω δουλεψει σε πολλες ταβερνες πριν μπω στο δημοσιο και επειδη οι δικοι μου εχουν φαγαδικο η συνταγη σου ειναι μια χαρα με μια διαφορα οτι χρειαζεται και αρνισιος κιμας οχι σε μεγαλο ποσοστο εν συγκριση με τα αλλα δυο ειδη κιμαδων που γραφεις στη συνταγη σου.αλλωστε μη νομιζετε οτι συμφερει και τα μαγαζια να βαζουν και πολυ κιμα αρνισιο και γιατι ειναι ακριβο και γιατι αν το ξεκοκαλισεις τι θα μεινει?Ευχαριστουμε !!!!
    #
    Σχόλιο από Aparadekti, 1-7-09  
    Sitronella, ka8ws den exw idea apo mageirikh kai twra arxizw kai mathainw tha mporouses mhpws na mou peis gia posh wra kai se posous vathmous psinetai sto grill? Se euxaristw polu!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-7-09  
    Το γκριλ συνήθως δεν έχει βαθμούς. Έχει ειδικό σηματάκι στον φούρνο και ανάβει μόνο η πάνω σχάρα. Για να ψήσεις καλά στο γκριλ θα βάλεις τα μπιφτέκια σε λαδόκολλα πάνω στην οποία θα κάνεις τρύπες (να φεύγουν τα υγρά) και σε πιο κάτω θέση θα βάλεις ένα ταψάκι με λίγο νερό όπου θα πέφτουν τα υγρά. Δεν μπορώ να σου πω πόση ώρα ακριβώς θέλουν τα μπιφτέκια, γιατί εξαρτάται από το μέγεθός τους. Στο γκριλ όμως δεν θέλουν πολύ, σηνύθως συνολικά μισή ώρα θα σου φτάσει. Θα πρέπει να τα κοιτάς όμως τουλάχιστον την πρώτη φορά για να μη σου καούν. Θα τα αφήσεις να ψηθούν καλά από τη μια πλευρά και μετά θα τα γυρίσεις και από την αλλη.
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 15-9-09  
    να ρωτησω κατι κι εγω που το εχω μεγαλη απορια εδω και πολλα χρονια: το κεμπαπ που τρωμε απο σουβλατζιδικο εχει μια ελαστικοτητα η οποια δεν υπαρχει στο κοινο μπιφτεκακι. ΠΩΣ γινεται αυτο?? δεν εχω φτιαξει ποτε κεμπαπ στο σπιτι και ο λογος ειναι αυτος, φοβαμαι οτι θα απογοητευθω απο την υφη που θα εχει.. μπορειτε να με βοηθησετε? thanx εκ των προτερων
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-9-09  
    Θεικα!!!!! εβαλα και δυο ειδων μπαχαρικα ακομα που εφερα απο την Κωνσταντινουπολη ειδικα για κεμπαπ και εεεεεεεεεεγιναν τελειααααα!!!!!!!μπραβο Σιτρο:)
    #
    Σχόλιο από oinoxoos, 16-1-10  
    το κλασικο κεμπαπ ειναι πολιτικο και οχι τουρκικο και γινετε με ΠΡΟΒΙΟ κιμα 100%. Ολα τα υπολοιπα ειναι απομιμισεις!!!!!
    #
    Σχόλιο από sokk, 15-5-10  
    Γεια σου sitro ηθελα να σε ρωτησω αν γινεται να πλασουμε τον κιμα και να τον αφησουμε στο ψυγειο για 24 ωρες,thanks
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-5-10  
    Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, μπορείς άνετα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    Απ οτι γνωριζω, το αυθεντικο πολιτικο κεμπαπ φτιαχνεται απο αρνισιο κιμα!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 3-7-08  
    Και γω ξέρω ότι το αυθεντικό κεμπάπ φτιάχνεται από μοσχαρίσιο χοιρινό και αρνίσιο κιμά. Ένας μάγειρας σε πολεμικό πλοίο μου είχε πει ότι σε αναλογίες είναι 40% 40% και 20%. Και το φτιάχνω έτσι και γίνεται πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-7-08  
    Δε γινεται να βαζουμε μοσχαρισιο κιμα! Οι τουρκοι δεν τρωνε μοσχαρι!!!!!!Το οτι βαζουμε και μοσχαρισιο, ειναι ελληνικη εκδοχη του πολιτικου κεμπαπ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-7-08  
    Πεταλουδίτσα, οι Τούρκοι φυσικά και τρων μοσχάρι. Χοιρινό δεν τρώνε. Μοσχάρι δεν τρώνε οι Ινδοί. Επίσης εγώ δεν είπα ότι είναι πολίτικη η συνταγή, έτσι; Όποιος θέλει βάζει διαφορετικούς κιμάδες. Εγώ προσωπικά το αρνί δεν το τρώω. Έχω επίσης προσθέσει και μια συνταγή για Αντάνα Κεμπάμπ για κάποιον που μου είχε ζητήσει μια πιο παραδοσιακή συνταγή με αρνίσιο κιμά.
    #
    Σχόλιο από kostas, 23-4-09  
    Sitro εγω ξερω οτι το γνησιο κων/πολιτικο κεμπαπ γινετε απο αρνισιο και μοσχαρισιο κιμα,το αρνακι νοστιμιζει πολυ τον κιμα.εγω προσωπικα ετσι κανω τον κιμα οταν φτοιαχνω μπιφτεκια στο γκριλ η στα καρβουνα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-4-09  
    kostas όπως βλέπεις ο καθένας έχει μια διαφορετική άποψη. Εγώ για τα περί γνησιότητας έχω απαντήσει παραπάνω. Καλό είναι να ξέρουμε τι διαφορετικό κάνει ο καθένας και όποιος θέλει κάνει ό,τι ταιριάζει καλύτερα στο γούστο του.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 24-5-09  
    Σιτρο μια χαρά είναι το κεμπάπ γιαυτό σου βάζω όλα τα πιρουνάκια.Σ" ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-5-09  
    Sitronella επειδη εχω δουλεψει σε πολλες ταβερνες πριν μπω στο δημοσιο και επειδη οι δικοι μου εχουν φαγαδικο η συνταγη σου ειναι μια χαρα με μια διαφορα οτι χρειαζεται και αρνισιος κιμας οχι σε μεγαλο ποσοστο εν συγκριση με τα αλλα δυο ειδη κιμαδων που γραφεις στη συνταγη σου.αλλωστε μη νομιζετε οτι συμφερει και τα μαγαζια να βαζουν και πολυ κιμα αρνισιο και γιατι ειναι ακριβο και γιατι αν το ξεκοκαλισεις τι θα μεινει?Ευχαριστουμε !!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-9-09  
    Θεικα!!!!! εβαλα και δυο ειδων μπαχαρικα ακομα που εφερα απο την Κωνσταντινουπολη ειδικα για κεμπαπ και εεεεεεεεεεγιναν τελειααααα!!!!!!!μπραβο Σιτρο:)
    #
    Σχόλιο από oinoxoos, 16-1-10  
    το κλασικο κεμπαπ ειναι πολιτικο και οχι τουρκικο και γινετε με ΠΡΟΒΙΟ κιμα 100%. Ολα τα υπολοιπα ειναι απομιμισεις!!!!!
    #
    Σχόλιο από sokk, 15-5-10  
    Γεια σου sitro ηθελα να σε ρωτησω αν γινεται να πλασουμε τον κιμα και να τον αφησουμε στο ψυγειο για 24 ωρες,thanks
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-5-10  
    Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, μπορείς άνετα.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 16-1-11  
    απλά τέλια!
    σέρβιρα με αγκουράκι εφτιαξα κυπριακή πίτα και ήταν όλα τέλια!
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 23-1-11  
    Από γεύση μια χαρά, αλλά ήτην στεγνά (όχι τόσο ζουμερά). Έβαλα κιμά από αρνάκι και μοσχαράκι, 2 ασπράδια (είχα πιο πολύ κιμά)και το έψησα στα κάρβουνα. Ίσως αν έβαζα λίγο ουζάκι, να ήταν πιο αφράτα και να έπαιρναν αυτή την γλυκιά γεύση του γλυκάνισου? ...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-1-11  
    Το κεμπάπ δεν είναι ζουμερό, είναι πιο σφιχτό από τα μπιφτέκια. Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις μια συνταγή για μπιφτεκάκια που γίνονται πολύ ζουμερά και αφράτα.
    Όσο για το ούζο, μπορείς να το δοκιμάσεις. Έχω δοκιμάσει ούζο σε κεφτεδάκια και ήταν νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από golfo, 28-9-11  
    αυτη τη φορα τα εφτιαξα και τα εψησα στο φουρνο πανω σε πατατουλες κομενες σε ροδελες,στα παιδια αρεσαν πολυ ετσι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από somi085, 8-1-12  
    #
    Σχόλιο από Niki28, 11-11-13  
    #
    Σχόλιο από Wendy, 11-9-14  

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dab88, 15-1-08  
    τι είναι ο χυμός λάιμ και πού μπορώ να το βρω;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-1-08  
    Λάιμ είναι κάτι πράσινα λεμονάκια, γνωστά και ως μοσχολέμονα. Θα τα βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείς άνετα να τα αντικαταστήσεις με χυμό λεμονιού.
    #
    Σχόλιο από dab88, 15-1-08  
    σ' ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από afroula2, 16-3-09  
    Καλημέρα Sitronella!Το έφτιαξα το κεμπάπ αλλά δεν μπορουσα να τα πλάσω γιατι μου διαλυοτανε ο κιμας!Μηπως ήθελε πιο πολύ ψωμί?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-3-09  
    Μήπως ήθελε λιγότερο ψωμί; Από την εμπειρία μου λέω πως όσο περισσότερο ψωμί έχει η ζύμη μας, τόσο πιο αφράτη γίνεται και δύσκολη στο πλάσιμο.
    #
    Σχόλιο από Aparadekti, 1-7-09  
    Sitronella, ka8ws den exw idea apo mageirikh kai twra arxizw kai mathainw tha mporouses mhpws na mou peis gia posh wra kai se posous vathmous psinetai sto grill? Se euxaristw polu!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-7-09  
    Το γκριλ συνήθως δεν έχει βαθμούς. Έχει ειδικό σηματάκι στον φούρνο και ανάβει μόνο η πάνω σχάρα. Για να ψήσεις καλά στο γκριλ θα βάλεις τα μπιφτέκια σε λαδόκολλα πάνω στην οποία θα κάνεις τρύπες (να φεύγουν τα υγρά) και σε πιο κάτω θέση θα βάλεις ένα ταψάκι με λίγο νερό όπου θα πέφτουν τα υγρά. Δεν μπορώ να σου πω πόση ώρα ακριβώς θέλουν τα μπιφτέκια, γιατί εξαρτάται από το μέγεθός τους. Στο γκριλ όμως δεν θέλουν πολύ, σηνύθως συνολικά μισή ώρα θα σου φτάσει. Θα πρέπει να τα κοιτάς όμως τουλάχιστον την πρώτη φορά για να μη σου καούν. Θα τα αφήσεις να ψηθούν καλά από τη μια πλευρά και μετά θα τα γυρίσεις και από την αλλη.
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 15-9-09  
    να ρωτησω κατι κι εγω που το εχω μεγαλη απορια εδω και πολλα χρονια: το κεμπαπ που τρωμε απο σουβλατζιδικο εχει μια ελαστικοτητα η οποια δεν υπαρχει στο κοινο μπιφτεκακι. ΠΩΣ γινεται αυτο?? δεν εχω φτιαξει ποτε κεμπαπ στο σπιτι και ο λογος ειναι αυτος, φοβαμαι οτι θα απογοητευθω απο την υφη που θα εχει.. μπορειτε να με βοηθησετε? thanx εκ των προτερων

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anthoulaki, 20-2-12  

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    κυριοσ πιατο
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    αγαπημενα
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της Zenia17
    ΚΙΜΑΔΕΣ
    Ένα βιβλίο 124 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Μπιφτέκια - κεφτεδάκια - κιμάς
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2