Kentucky fried chicken

Bαθμολογία: 4.4545
       
 
11 ψήφοι
MAGEIRISSA, 01.07.11

Περιγραφή

Η μυστική συνταγή του γνωστού κοτόπουλου KFC, για τηγάνι, χύτρα ή φούρνο.
Kentucky fried chicken

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1.5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 αυγό (χτυπημένο καλά με το γάλα)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.σ. θυμάρι
  • 3 κ.σ. ξερό μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο
  • 1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 κ.σ. καφέ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κύβο σε σκόνη της ΚΝΟΡ, κοτόπουλο
  • 1 φακελάκι σούπα ντομάτας σε σκόνη
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνι
Στα γρήγορα
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 4 πλούσια πιάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Για το τηγάνι:
  1. Bράστε για λίγο τα κομμάτια του κοτόπουλου, με λίγο αλάτι.
  2. Χτυπήστε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και λίγο αλάτι.
  3. Βουτάτε στο μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλείψτε τα καλά και βάλτε τα όλα μαζί στο ψυγείο, να σταθούν για 1 - 2 ώρες.
  4. Βάλτε όλα τα μυρωδικά στο μίξερ, και αλέστε τα μέχρι να γίνουν σαν πούδρα και μετά ανακατέψτε τα καλά, με το αλεύρι, μέσα σε μια πλαστική σακούλα.
  5. Βγάλτε τα κομμάτια από το ψυγείο και λίγα-λίγα βάλτε τα μέσα στη σακούλα, ανακάτεψε τα καλά, έτσι που να καλυφθούν καλά, μ’ ένα παχύ στρώμα.
  6. Βάλτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα, (περίπου 3 πόντους), σε ένα βαθύ και μεγάλο σκεύος, να κάψει, περίπου στους 175-180 βαθμούς.
  7. Τηγανίστε τα κομμάτια όλα μαζί, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι όλα χρυσοκοκκινισμένα βγάλτε τα κομμάτια έξω με μια πιρούνα και τοποθετήστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  8. Αδειάστε το λάδι από το τηγάνι, βάλτε μέσα μια κούπα σκόνη από τη σούπα και ξαναβάλτε τα κομμάτια στο τηγάνι. Σκεπάστε το τηγάνι και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα δοκιμάζοντας με ένα πηρούνι.
Για τη χύτρα ταχύτητος
  1. Ρίξτε λάδι στην χύτρα και ζεστάνετε το, σε μέτρια φωτιά, (περίπου 200 βαθμούς).
  2. Βάλτε μέσα τα κομμάτια, ανά 5 ή 6 και κλείστε το καπάκι.
  3. Όταν η χύτρα αρχίζει να βγάζει ατμό, αφήστε για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά, ανοίξτε τη βαλβίδα να φύγει ο ατμός, (πίεση) ανοίξτε το καπάκι, βγάλτε τα κομμάτια από μέσα και βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας, να "σουρώσουν" από το λάδι.
  4. Επαναλάβετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια.
Για το φούρνο
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα σε ένα ταψί και σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ψήστε για 40 λεπτά.
  3. Μετά από 40 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο, για 40 λεπτά ακόμα.
  4. 5 λεπτά πριν το τέλος, αλείψτε με πινέλο τα κομμάτια με λίγο λάδι, αφήστε τα να σταθούν, για 5 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή υπήρχε στο σαιτ, πιο παλιά κι επειδή μας άρεσε πολύ, την είχα φυλάξει και την ξαναανεβάζω να υπάρχει. Προσωπικά την έχω δοκιμάσει μόνο στο τηγάνι, τα παιδιά τρελαίνονται, καλύτερα κι απ'τα γνωστά KFC, λένε!

Επειδή μερικά απ'τα μπαχαρικά, δεν τα έχω κατά καιρούς, έχω δοκιμάσει τη συνταγή και χωρίς κάποια απ'αυτά. Να αναφέρω ότι ντομάτα σε σκόνη δεν έχω βρει ακόμη. Επίσης, στην αρχική συνταγή, αναφέρεται ότι χρησιμοποιούμε λαρδί για το τηγάνισμα. Έτσι δεν το 'χω δοκιμάσει. Αν κάποιος το δοκιμάσει στη χύτρα, ή στο φούρνο, να μας πει για το αποτέλεσμα.

Συνοδέψτε τα με πατάτες χωρίς τύψεις. Καλή σας όρεξη, δοκιμάστε τα!

Σχετικές συνταγές

Southern fried chicken Southern fried chicken
4.2857
       
       
(7)

    39 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 3-7-11  
    Λια αυτό το κοτόπουλο με τόοοσα μυρωδικά θα πρέπει να είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
    Γίνονται με τρεις διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος??καλά κατάλαβα???
    Στο φούρνο είναι η ευκολότερη,σωστά???
    Μπράβο που την ανέβασες!!!
    #
    Σχόλιο από mamia, 3-7-11  
    mageirissa είδα πρόσφατα σε κάποιο site (tastefull.gr) ότι σκόνη ντομάτας μπορείς να κάνεις αν αποξηράνεις σε φούρνο στους 80 βαθμούς τις φλούδες ντομάτας που ξεφλουδίζεις με το γνωστό τρόπο δλδ βουτώντας τες σε ζεστό νερό για λίγο.Μετά τις τρίβεις, γίνονται σκόνη και τις φυλάς σε βάζα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-7-11  
    Βασιλική μου με τρεις διαφορετικούς τρόπους γίνεται. Εγώ επειδή έχω δοκιμάσει μόνο το τηγανιτό και μας άρεσε πολύ, έχω μείνει εκεί.
    Αν το δοκιμάσετε και με άλλο τρόπο, θα θελα να μας πείτε το αποτέλεσμα.

    Μamia σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, μάλιστα θα το φτιάξω τώρα το καλοκαίρι, που οι ντομάτες είναι στο φόρτε τους!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 3-7-11  
    Στη συνταγη Λια μου, γραφεις ''σουπα ντοματας σε σκονη''. Η σκετη φλουδιτσα ντοματας τι θα μας προσφερει; Αυτη η σουπιτσα βρισκεται στα ραφια των σουπερ μαρκετ μαζι με τις ετοιμες μανιταροσουπες και τις χορτοσουπες. Σιγουρα θα ειναι πιο γευστικη και πικαντικη γιατι περιεχει κι αλλα συστατικα!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 6-7-11  
    Εγω kfc δεν εχω φαει,ομως αυτο ηταν πολυ νοστιμο και ζουμερο.Το εκανα στο φουρνο και προσθεσα λαδακι στο τελος οχι με πινελο,λιγο περισοτερο και λιιιγο νερακι στο ταψι.Αυτο ηταν ολο το λαδι ετσι;καταλαβα καλα;ο χρονος ψησιματος σωστος,ματζουρανα δε βρηκα..επισης ηταν γλυκο για μας την αλλη φορα οχι ζαχαρη.Μου εμεινε αρκετο μειγμα αλευρι-μπαχαρικα αλλα χαμενο δε παει..πραγματικα μοσχοβολαει!ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 6-7-11  
    Φαίνεται μπελαλίδικη συνταγή αλλά φαντάζομαι θα αξίζει τον κόπο!
    Επειδή με ενδιαφέρει η εκδοχή του φούρνου, για να δω αν κατάλαβα καλά, μέχρι το βήμα 5 'για το τηγάνι' ισχύει? Και μετά τα βήματα για τον φούρνο? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 6-7-11  
    cindy,εγω οπως λες το εκανα.Φαινεται παντως μπελαλιδικη,ΔΕΝ ειναι!μαλιστα σκεφτομαι το μειγμα μπαχαρικων να το χουμε ηδη ετοιμο σε βαζακι,ετσι δεν ειναι τιποτα..περισσοτερα θα μας πει η mageirissa!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 6-7-11  
    Ευχαριστώ Ροζάνα για την απάντηση.Ωραία, μάλλον το καταλάβαμε σωστά! Για το μείγμα μπαχαρικών που λες, ωραία ιδέα να το έχουμε έτοιμο!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-7-11  
    Κορίτσια να πω ότι η δόση αυτή των μπαχαρικών, βγαίνει αρκετή και είναι πολύ καλή η ιδέα σου Ροζάνα μου, να το φυλάξουμε δλδ, για την επόμενη φορά.

    Μπελαλίδικη δε θα το 'λεγα ότι είναι, τα υλικά είναι πολλά και φαίνεται ότι μπερδεύει.

    Τη ζάχαρη κι εγώ δεν τη βάζω, όπως και τη ματζουράνα, που δε βρίσκω ή το φασκόμηλο που δε μας αρέσει. Η συνταγή όμως έτσι έχει.

    Όσο για τη σούπα ντομάτας σε σκόνη, Λουκρητία έχεις δίκιο, θα βρω το προϊόν να το δοκιμάσω.

    Σ'ευχαριστώ πολύ!
    Ευχαριστώ και για τα πρώτα πηρουνάκια!!!

    #
    Σχόλιο από kat1234, 7-7-11  
    Για ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα, όσες έχουν την Actifry (του Μαμαλάκη) μπορούν και εκεί "τηγάνίσουν" το κοτόπουλο με 2-3 κουταλιές λάδι.
    Εγώ εκεί κάνω όλα τα πανε(σνίτσελ, κοτοπουλο, μοσχάρι, χοιρινό)για 20-25 λεπτα
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-7-11  
    Έφτιαξα τη συνταγή στο φούρνο, έκανα ένα λαθάκι όμως στην εκτέλεση. Γευστικά είναι πολύ νόστιμα κι ελαφρώς πικάντικα, θα τα ήθελα λίγο πιο ζουμερά αλλά πιστεύω ότι το φταίξιμο είναι δικό μου. Κάποια στιγμή θα επανέλθω σίγουρα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-8-11  
    Δεν το 'χω δοκιμάσει στο φούρνο Ρούλα. Πάντως όταν το ξαναδοκιμάσεις, θέλω να μας πεις πάλι για το αποτέλεσμα, αν ήταν ζουμερά κλπ.
    #
    Σχόλιο από xrou, 7-1-12  
    υπέροχο!!! το έκανα στο φούρνο και βγήκε ζουμερότατο!! ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-1-12  
    xrou, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και τα θετικά σου σχόλια!
    #
    Σχόλιο από fotisf, 9-2-12  
    θα μου επιτρέψετε να κάνω μόνο δύο παρατηρήσεις.
    Όντος αυτή η συνταγή γευστικά πλησιάζει αρκετά την αυθεντική , όμως μέχρι στιγμής καμία δεν πλησιάζει την υφή της κρούστας με τις δίπλες που κάνει όπως και το πόσο μαλακό είναι το κρέας του κοτόπουλου στα KFC. Έκανα λοιπόν δύο επιπλέον κινήσεις οι οποίες είναι οι εξείς : a) τα κομμάτια από το κοτόπουλο τα έβρασα για 10 λεπτά και τα άφησα να κρυώσουν πριν τα βάλω στο μείγμα γάλα- αυγό και β) στο μείγμα μπαχαρικών - αλεύρι έβαλα μια κουταλιά beikin powder. Σας παρακαλώ δοκιμάστε το . ( πάντα έψαχνα να βρω τι είναι αυτό που κάνει αυτήν την απίστευτη κρούστα στα καλαμαράκια ή στον μπακαλιάρο στα εστιατόρια και τελικά η απάντηση ήταν το beikin powder )
    #
    Σχόλιο από fotisf, 9-2-12  
    @ dcroula , το βράσιμο για 10 - 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών πριν τα βάλουμε στο μείγμα τα κάνει απίστευτα ζουμερά
    #
    Σχόλιο από maria1565, 9-2-12  
    Kορίτσια δεν ξέρω για δω αλλά την Αμερική τα κοτόπουλα που προορίζονται για τα KFC εκτρφονται με ειδικό τρόπο για αυτό ειναι τόσο μαλακά.... εγώ την συνταγή την έχω κάνει έχω και μια παρόμοια και βρήκα ότι καλύτερα ειναι να παίρνουμε μικρά κοτόπουλα......
    #
    Σχόλιο από Μάρκ, 20-4-12  
    Τέλειο το κοτόπουλο. Το έχω δοκιμάσει στο φούρνο και αντί για αλεύρι έχω χρησιμποποιήσει καπήρα. Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-4-12  
    Οι καλές συνταγές τελικά πρέπει να υπάρχουν στο σαιτ.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και για την παραλλαγή σου fotisf, σίγουρα την επόμενη φορά θα δοκιμαστεί!
    #
    Σχόλιο από γιαννης-μινα, 10-5-12  
    καλησπερα

    ειχα φτιαξει επανειλημενως , τη συνταγι στο τηγανι , σημερα , το εφτιαξα στη χυτρα -για οικονομια χρονου αλλα κ ρευματος - και βγηκαν φανταστικα
    γιαννης
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mamia, 3-7-11  
    mageirissa είδα πρόσφατα σε κάποιο site (tastefull.gr) ότι σκόνη ντομάτας μπορείς να κάνεις αν αποξηράνεις σε φούρνο στους 80 βαθμούς τις φλούδες ντομάτας που ξεφλουδίζεις με το γνωστό τρόπο δλδ βουτώντας τες σε ζεστό νερό για λίγο.Μετά τις τρίβεις, γίνονται σκόνη και τις φυλάς σε βάζα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-7-11  
    Βασιλική μου με τρεις διαφορετικούς τρόπους γίνεται. Εγώ επειδή έχω δοκιμάσει μόνο το τηγανιτό και μας άρεσε πολύ, έχω μείνει εκεί.
    Αν το δοκιμάσετε και με άλλο τρόπο, θα θελα να μας πείτε το αποτέλεσμα.

    Μamia σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, μάλιστα θα το φτιάξω τώρα το καλοκαίρι, που οι ντομάτες είναι στο φόρτε τους!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 3-7-11  
    Στη συνταγη Λια μου, γραφεις ''σουπα ντοματας σε σκονη''. Η σκετη φλουδιτσα ντοματας τι θα μας προσφερει; Αυτη η σουπιτσα βρισκεται στα ραφια των σουπερ μαρκετ μαζι με τις ετοιμες μανιταροσουπες και τις χορτοσουπες. Σιγουρα θα ειναι πιο γευστικη και πικαντικη γιατι περιεχει κι αλλα συστατικα!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 6-7-11  
    Εγω kfc δεν εχω φαει,ομως αυτο ηταν πολυ νοστιμο και ζουμερο.Το εκανα στο φουρνο και προσθεσα λαδακι στο τελος οχι με πινελο,λιγο περισοτερο και λιιιγο νερακι στο ταψι.Αυτο ηταν ολο το λαδι ετσι;καταλαβα καλα;ο χρονος ψησιματος σωστος,ματζουρανα δε βρηκα..επισης ηταν γλυκο για μας την αλλη φορα οχι ζαχαρη.Μου εμεινε αρκετο μειγμα αλευρι-μπαχαρικα αλλα χαμενο δε παει..πραγματικα μοσχοβολαει!ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 6-7-11  
    Φαίνεται μπελαλίδικη συνταγή αλλά φαντάζομαι θα αξίζει τον κόπο!
    Επειδή με ενδιαφέρει η εκδοχή του φούρνου, για να δω αν κατάλαβα καλά, μέχρι το βήμα 5 'για το τηγάνι' ισχύει? Και μετά τα βήματα για τον φούρνο? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 6-7-11  
    cindy,εγω οπως λες το εκανα.Φαινεται παντως μπελαλιδικη,ΔΕΝ ειναι!μαλιστα σκεφτομαι το μειγμα μπαχαρικων να το χουμε ηδη ετοιμο σε βαζακι,ετσι δεν ειναι τιποτα..περισσοτερα θα μας πει η mageirissa!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 6-7-11  
    Ευχαριστώ Ροζάνα για την απάντηση.Ωραία, μάλλον το καταλάβαμε σωστά! Για το μείγμα μπαχαρικών που λες, ωραία ιδέα να το έχουμε έτοιμο!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-7-11  
    Κορίτσια να πω ότι η δόση αυτή των μπαχαρικών, βγαίνει αρκετή και είναι πολύ καλή η ιδέα σου Ροζάνα μου, να το φυλάξουμε δλδ, για την επόμενη φορά.

    Μπελαλίδικη δε θα το 'λεγα ότι είναι, τα υλικά είναι πολλά και φαίνεται ότι μπερδεύει.

    Τη ζάχαρη κι εγώ δεν τη βάζω, όπως και τη ματζουράνα, που δε βρίσκω ή το φασκόμηλο που δε μας αρέσει. Η συνταγή όμως έτσι έχει.

    Όσο για τη σούπα ντομάτας σε σκόνη, Λουκρητία έχεις δίκιο, θα βρω το προϊόν να το δοκιμάσω.

    Σ'ευχαριστώ πολύ!
    Ευχαριστώ και για τα πρώτα πηρουνάκια!!!

    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-7-11  
    Έφτιαξα τη συνταγή στο φούρνο, έκανα ένα λαθάκι όμως στην εκτέλεση. Γευστικά είναι πολύ νόστιμα κι ελαφρώς πικάντικα, θα τα ήθελα λίγο πιο ζουμερά αλλά πιστεύω ότι το φταίξιμο είναι δικό μου. Κάποια στιγμή θα επανέλθω σίγουρα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-8-11  
    Δεν το 'χω δοκιμάσει στο φούρνο Ρούλα. Πάντως όταν το ξαναδοκιμάσεις, θέλω να μας πεις πάλι για το αποτέλεσμα, αν ήταν ζουμερά κλπ.
    #
    Σχόλιο από xrou, 7-1-12  
    υπέροχο!!! το έκανα στο φούρνο και βγήκε ζουμερότατο!! ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-1-12  
    xrou, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και τα θετικά σου σχόλια!
    #
    Σχόλιο από fotisf, 9-2-12  
    θα μου επιτρέψετε να κάνω μόνο δύο παρατηρήσεις.
    Όντος αυτή η συνταγή γευστικά πλησιάζει αρκετά την αυθεντική , όμως μέχρι στιγμής καμία δεν πλησιάζει την υφή της κρούστας με τις δίπλες που κάνει όπως και το πόσο μαλακό είναι το κρέας του κοτόπουλου στα KFC. Έκανα λοιπόν δύο επιπλέον κινήσεις οι οποίες είναι οι εξείς : a) τα κομμάτια από το κοτόπουλο τα έβρασα για 10 λεπτά και τα άφησα να κρυώσουν πριν τα βάλω στο μείγμα γάλα- αυγό και β) στο μείγμα μπαχαρικών - αλεύρι έβαλα μια κουταλιά beikin powder. Σας παρακαλώ δοκιμάστε το . ( πάντα έψαχνα να βρω τι είναι αυτό που κάνει αυτήν την απίστευτη κρούστα στα καλαμαράκια ή στον μπακαλιάρο στα εστιατόρια και τελικά η απάντηση ήταν το beikin powder )
    #
    Σχόλιο από fotisf, 9-2-12  
    @ dcroula , το βράσιμο για 10 - 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών πριν τα βάλουμε στο μείγμα τα κάνει απίστευτα ζουμερά
    #
    Σχόλιο από maria1565, 9-2-12  
    Kορίτσια δεν ξέρω για δω αλλά την Αμερική τα κοτόπουλα που προορίζονται για τα KFC εκτρφονται με ειδικό τρόπο για αυτό ειναι τόσο μαλακά.... εγώ την συνταγή την έχω κάνει έχω και μια παρόμοια και βρήκα ότι καλύτερα ειναι να παίρνουμε μικρά κοτόπουλα......
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-4-12  
    Οι καλές συνταγές τελικά πρέπει να υπάρχουν στο σαιτ.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και για την παραλλαγή σου fotisf, σίγουρα την επόμενη φορά θα δοκιμαστεί!
    #
    Σχόλιο από γιαννης-μινα, 10-5-12  
    καλησπερα

    ειχα φτιαξει επανειλημενως , τη συνταγι στο τηγανι , σημερα , το εφτιαξα στη χυτρα -για οικονομια χρονου αλλα κ ρευματος - και βγηκαν φανταστικα
    γιαννης
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 21-5-12  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-6-12  
    Τι να σου πω miou, εγώ τηγανίζω κανονικά σε τηγάνι, με βαρύ πάτο κι όχι σε χύτρα. Η χύτρα δεν τηγανίζει.
    Αν θέλεις για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να το κάνεις ερώτηση στο σχετικό θέμα του σαιτ για τη χύτρα: http://www.sintagespareas.gr/forum/8-koubenta-stin-kouzina/103058-xutra?limit=6&start=42
    #
    Σχόλιο από γιαννης-μινα, 3-7-12  
    miou , εχεις πολυ μοντερνα χυτρα , εμεις χρησημοποιουμε τη παλαια κλασσικη , χωρις τα πλαστικα εξωτερικα (κ χωρις οδηγιες χρησεως)

    σημερα ξαναμπηκα , για να επαναλαβω τη συνταγη , και βγηκε ικανοποιητικοτατατη , νομιζω οτι δεν πρεπει να μεινει πανω απο τα 10 λεπτα που αναφερει η συνταγη(κανα δυο φορες , σηκωνω τη χυτρα κ αναταρασω ωστε ν ανακαταυτουν λιγο)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 3-7-11  
    Λια αυτό το κοτόπουλο με τόοοσα μυρωδικά θα πρέπει να είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
    Γίνονται με τρεις διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος??καλά κατάλαβα???
    Στο φούρνο είναι η ευκολότερη,σωστά???
    Μπράβο που την ανέβασες!!!
    #
    Σχόλιο από miou, 14-6-12  
    βρε παιδια εχω μια απορια στις οδηγιες της χυτρας μου λεει καθαρα οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το τηγανισμα με κλειστο το καπακι. Εσεις πως το κανατε???
    #
    Σχόλιο από mmmmi, 26-1-13  
    Εκανα σήμερα την συνταγη. Βρήκα όλα τα υλικά, ακόμη και την σκόνη ντοματας. Εχω μια απορία...
    Μέχρι πριν βάλω την σκόνη ντομάτας ήταν τέλειο. Μετά από οτι λες, αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και βάζουμε την σκόνη ντομάτας και το κοτοπουλο και το βάζουμε για ακόμη 15 λεπτά να ψηθεί. Το έκανα αλλα κάηκε η ντομάτα και μου κατέστρεψε την όλη διαδικασία. μήπως χρειάζεται να βάλουμε και κάτι άλλο με την σκόνη, όπως νερό για παράδειγμα?

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kat1234, 7-7-11  
    Για ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα, όσες έχουν την Actifry (του Μαμαλάκη) μπορούν και εκεί "τηγάνίσουν" το κοτόπουλο με 2-3 κουταλιές λάδι.
    Εγώ εκεί κάνω όλα τα πανε(σνίτσελ, κοτοπουλο, μοσχάρι, χοιρινό)για 20-25 λεπτα
    #
    Σχόλιο από Μάρκ, 20-4-12  
    Τέλειο το κοτόπουλο. Το έχω δοκιμάσει στο φούρνο και αντί για αλεύρι έχω χρησιμποποιήσει καπήρα. Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 106 αγαπημένων συνταγών, του/της fanikat
    πουλερικα
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr
    φαγητακι μου
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    Αλμυρα προς δοκιμη!!!
    Ένα βιβλίο 183 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai