κύρια φωτογραφία συνταγής Κερασόπιτα 3
μικρη νοικοκυρουλα
μικρη νοικοκυρουλα @cook_8458912
athens,ellada

Τώρα το καλοκαιράκι είναι το καλύτερο γλυκό για να προσφέρετε στους αγαπημένους σας... Πιστέψτε με, αυτή την μικρή λιχουδιά θα την λατρέψετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του  Στέλιου Παρλιάρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
10 μερίδες
  1. Για τη ζύμη
  2. 250 γραμ. αλεύρι
  3. 185 γραμ. βούτυρο
  4. 50 γραμ. νερό
  5. 30 γραμ. ζάχαρη
  6. Για τη γέμιση
  7. 800 γραμ. κεράσια
  8. 50 γραμ. ζάχαρη
  9. 1 κ.σ. αλεύρι
  10. 1 αυγό (ασπράδι-κρόκος)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε μίξερ το αλεύρι, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, πρώτα χαμηλά και μετά δυνατά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Μετά ανοίγουμε φύλλο πολύ λεπτό. Το βάζουμε στο πάτο της φόρμας. Όση περισσεύει την κρατάμε για το επάνω φύλλο.

  2. 2

    Έπειτα ανακατεύουμε τα κεράσια και τη 1 κ.σ. αλεύρι. Τα τοποθετούμε στη φόρμα αφού έχουμε αλείψει τον πάτο με χτυπημένο κρόκο με νερό και ανοίγουμε σε φύλλο τη δεύτερη μπάλα ζύμης και βάζουμε το φύλλο από επάνω (πρώτα έχουμε αλείψει με κρόκο και νερό τις άκρες του προηγούμενου φύλλου ζύμης για να κολλήσει από πάνω)

  3. 3

    Αλείφουμε την πάνω ζύμη με χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.

  4. 4

    Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C για 15 λεπτά και στους 190-200ο C για ακόμα 25 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
πολυ νοστιμη και ευκολη αρκετα συνταγη...την λατρεψαμε γευστικα...

Από

μικρη νοικοκυρουλα
στις
athens,ellada