Κερασόπιτα 3
Τώρα το καλοκαιράκι είναι το καλύτερο γλυκό για να προσφέρετε στους αγαπημένους σας... Πιστέψτε με, αυτή την μικρή λιχουδιά θα την λατρέψετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε μίξερ το αλεύρι, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, πρώτα χαμηλά και μετά δυνατά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Μετά ανοίγουμε φύλλο πολύ λεπτό. Το βάζουμε στο πάτο της φόρμας. Όση περισσεύει την κρατάμε για το επάνω φύλλο.
-
2
Έπειτα ανακατεύουμε τα κεράσια και τη 1 κ.σ. αλεύρι. Τα τοποθετούμε στη φόρμα αφού έχουμε αλείψει τον πάτο με χτυπημένο κρόκο με νερό και ανοίγουμε σε φύλλο τη δεύτερη μπάλα ζύμης και βάζουμε το φύλλο από επάνω (πρώτα έχουμε αλείψει με κρόκο και νερό τις άκρες του προηγούμενου φύλλου ζύμης για να κολλήσει από πάνω)
-
3
Αλείφουμε την πάνω ζύμη με χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
-
4
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C για 15 λεπτά και στους 190-200ο C για ακόμα 25 λεπτά.
Σχόλια (5)