Bianka
Bianka @cook_8455473
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι να το φτιάξετε μια μέρα πιο πριν και μετά να το σερβίρετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
  1. 250 γρ. βούτυρο
  2. 200 γρ. αλεύρι
  3. 200 γρ. ζάχαρη
  4. 2 κ.γ. μπεικιν
  5. 2 βανίλιες
  6. 625 ml. γάλα
  7. 2 σακουλάκια άνθος αραβοσίτου κρέμα από αυτή που βράζουμε
  8. 400 γρ. γιαούρτι με όλο τους το λίπος
  9. 2 κρόκους
  10. 2 βάζα κεράσι κομπόστα
  11. 2 πακέτα ζελέ σε κόκκινο χρώμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο ταψί της κουζίνας βάζουμε λαδόχαρτο. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Κάνουμε το παντεσπάνι με τα υλικά του, βάζουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

  3. 3

    Ανακατεύουμε το άνθος με λίγο γάλα και 4 κ.σ. ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση, ρίχνουμε το άνθος και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια κρέμα.

  4. 4

    Όταν βράσει λίγο, το παίρνουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε να μην κουμουλιάσει. Όταν είναι χλιαρό ρίχνουμε την γιαούρτι και τους κρόκους.

  5. 5

    Με την κρέμα αλείφουμε το παντεσπάνι. Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε επάνω στην κρέμα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσει και με τον χυμό από τα κεράσια κάνουμε τον ζελέ και αλείφουμε την επιφάνεια από το γλυκό μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

Soulakirmanis Cobanidou
Soulakirmanis Cobanidou @cook_22537182
Το κάνω σινεχειατο γλυκό απλά το παντεσπάνι βγενει λίγο σφυχτο η βάζω πόλη αλεύρι η το ψεινο πη

Από

Bianka
Bianka @cook_8455473
στις
,