Κερασόπιτα 4
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να το φτιάξετε μια μέρα πιο πριν και μετά να το σερβίρετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο ταψί της κουζίνας βάζουμε λαδόχαρτο. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Κάνουμε το παντεσπάνι με τα υλικά του, βάζουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
-
3
Ανακατεύουμε το άνθος με λίγο γάλα και 4 κ.σ. ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση, ρίχνουμε το άνθος και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια κρέμα.
-
4
Όταν βράσει λίγο, το παίρνουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε να μην κουμουλιάσει. Όταν είναι χλιαρό ρίχνουμε την γιαούρτι και τους κρόκους.
-
5
Με την κρέμα αλείφουμε το παντεσπάνι. Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε επάνω στην κρέμα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει και με τον χυμό από τα κεράσια κάνουμε τον ζελέ και αλείφουμε την επιφάνεια από το γλυκό μας.
Σχόλια (11)