Κερκυραϊκό μπουρδέτο με χταπόδι
Πικάντικο πιάτο ωραίο για μεζέ και κρασάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή που είδα στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη. Αν μας αρέσουν τα καυτερά μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο πιπέρι.
Υλικά
-
1 μεγάλο χταπόδι
-
1 κιλό πατάτες
-
1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό πιπέρι
-
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό και το ξύδι ζεματάω το χταπόδι για πέντε λεπτά και μετά το βγάζω και το κόβω κομματάκια.
-
2
Ξαναρίχνω το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με τα δύο πιπέρια, τον πελτέ ντομάτας και το λάδι και αφήνω να βράσει για δύο ώρες.
-
3
Προσθέτω τις πατάτες και αφήνω να βράσει για άλλη μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σχόλια (13)