Κέτσαπ σπιτική

Bαθμολογία: 4.3077
       
 
13 ψήφοι
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 24.05.08

Περιγραφή

Ειναι οπως την κετσαπ που αγοραζουμε.
Κέτσαπ σπιτική
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κονσερβα ολοκληρες ντοματες (σε χυμο ντοματας)
  • 1 μετριο κρεμμυδι, ψιλοκομ.
  • 3 κ.σ. ελαιολαδο
  • 2 κ.σ. πελτε ντοματας
  • 2/3 φλιτζ. μαυρη ζαχαρη
  • 1/2 φλιτζ. ξιδι (απο ελαφρυ κοκκινο κρασι)
  • 2 κ.σ. φρεσκια ριγανη
  • λιγο μοσχοκαρυδο τριμ.
  • 1 ξυλακι κανελας
  • 1 κ.γ. αλατι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Σάλτσα ντομάτα
Φτιάχνει: 3 βαζα μετριου μεγεθους.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λειωνουμε τις ντοματες στο μουλτι μεχρι να γινουν ενας απαλος πουρες.
  2. Ζεσταινουμε το ελαιολαδο σε ενα μεγαλο βαρυ τηγανι και μαγειρευουμε το κρεμμυδι σε μετρια φωτια για 8 λεπτα ανακατευοντας το.
  3. Προσθετουμε τις ντοματες, τον πελτε, τη μαυρη ζαχαρη, το ξιδι, τη ριγανη, το μοσχοκαρυδο, την κανελα, το αλατι και σιγοβραζουμε χωρις να σκεπασουμε το τηγανι περιπου 1 ωρα μεχρι να πηξει αρκετα.
  4. Ανακατευουμε συχνα οσο σιγοβραζει η κατσαπ και ποιο συχνα προς το τελος για να μη μας καει.
  5. Βγαζουμε το ξυλο κανελας και αλεθουμε την κετσαπ σε δοσεις στο μπλεντερ μεχρι να γινει απαλη
  6. Την αφηνουμε να σταθει για να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου. Μετα τη βαζουμε στο ψυγειο, σκεπασμενη για 2 ωρες ή και 1 βδομαδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιαχνουμε την κετσαπ μια βδομαδα νωριτερα απο οτι τη χρειαζομαστε να τη χρησιμοποιησουμε. Για αρκετα χρονια τωρα δεν χριαστικα να αγορασω κετσαπ, μονο αν δεν εχω ετοιμασει δικη μου.

Σχετικές συνταγές

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μάριος, 26-5-08  
    τουλάχιστο γνωρίζουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε !! φαίνεται πολύ καλή συνταγή..
    #
    Σχόλιο από YANNA, 26-5-08  
    Μπράβο Φουντουκίτσα μου για την σπιτική κέτσαπ, και έψαχνα καιρό για τη συγκεκριμένη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ansou, 26-5-08  
    Ευχαριστουμε, Φουντουκιτσα.Πολυ χρησιμη η συνταγη και θα τη φτιαξω σιγουρα!!Κι εγω εψαχνα και ειχα το νου μου να μαθω πως γινεται...Οτι μπορουμε να φτιαχνουμε μονοι μας για τις οικογενειες μας , ειναι καλο!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 27-5-08  
    σας ευχαρστω ολους!!! χαρικα που η συνταγη μου σας ειναι χρησιμη!!!
    #
    Σχόλιο από Rosie, 28-5-08  
    Και για πόσο διατηρείται η κέτσαπ μας;
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 30-5-08  
    rosie,μπορεις να τη δυατηρισεις σε αποετηρωμενα βαζα οπως τη μαρμελαδα για αρκετο δυαστημα τον ακρηβη χρονο δεν μπορω να στον πω διοτι εμεις την καταναλονουμε πολυ γρηγορα και δεν μου εχει μηνει για να προσεξω ποσο δυατητιται. α;λλα πυστευω με τον τροπο που σου ειπα να δυτηριθει.απλα αποστηρωσε το βαζω σαπουνιζωντας το,το ξεβγαζεις και το βαζεις πανω σε πετσετα μεσα στο φουρνο στους 100 βαθμους για 15 λεπτα. και οπως ειναι ζεστα και τα δυο τα κλεινουμε αμεσως και τα γυριζουμε αναποδα με το καπακι προς τα κατω.τα αφηνουμε να κρυωσουν.ετσι κανουμε την κονσερβοποιηση.αυτο ισχει και για τους υπολοιπους!
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 26-10-08  
    ΜΠΡΑΒΟ!!!! Την έκανα και την τελειωσαμε αμεσως. Συμβουλή: Φτιάξτε διπλή δόση γιατι τρωγεται και σκέτη τόσο ωραία που είναι!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 2-11-08  
    yummyyy, το ξέρω, όταν τη φτιάχνω κάνω τη διπλή δόση γιατί έχω τη μικρή μου που δεν αφήνει σάλτσα για σάλτσα που να μην τη φάει με το κουτάλι! λες και είναι μερέντα!
    #
    Σχόλιο από su_sef_kostas, 21-11-08  
    Bravo Fountoukitsa! wraia suntagh kai ugieinh! na se rwthsw kati...emena den mou aresei kai polu h kanela,ama den thn valw sthn suntagh 8a xalasei h geush h oxi???
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 21-4-09  
    #
    Σχόλιο από PYLH, 20-5-09  
    Μπορώ αντί για κονσέρβα ντομάτες να χρησιμοποιήσω συμπυκνωμένο χυμο ντομάτας τύπου pumarro και σε τι ποσότητα για την μία δόση???
    Ο μικρός μου γιος το τσακίζει το κέτσαπ και θέλω να φτιάξω αρκετή για να την κονσερβοποιήσω σε βαζάκια.
    Τέλος να ρωτήσω,που διατηρούνται τα βαζάκια? Σε ντουλάπι φαντάζομαι κι όχι στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 21-5-09  
    Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν οι δοσολογίες των υπόλοιπων υλικών τροποποιούνται.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 21-5-09  
    su_sef_kostas, Για την κανέλα πιστεύω αν δεν σου αρέσει και τόσο να βάλεις ελάχιστη ίσα για τη γεύση, προσωπικά εγώ δεν την έχω δοκιμάσει χωρίς κανέλα. Δοκίμασε τη κι αν θέλεις πες μας πως τη βλέπεις σε γεύση.
    PYLH, δεν το έχω δοκιμάσει με πολτό ντομάτας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κι έτσι αφού πρέπει να τα πολτοποιήσουμε τα ντοματάκια, αλλά όταν ενοείς πολτό ενοείς το τύπου πουμαρό να φανταστώ ε? Αν θέλεις να φτιάξεις λιγότερη ποσότητα, ας πούμε τη μισή βάζουμε τα μισά υλικα από ότι αναφέρετε. Αν θέλεις τη διπλή ποσότητα τότε βάζουμε τα διπλά. Όσο για την τροποποίηση, ανάλογα,,, τι ενωείς? δωσε μου κάτι παράδηγμα.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 21-5-09  
    Και κάτι ακόμα που ξέχασα.
    Εγώ τη διατηρώ σε αποστηρωμένα βάζα καά σφραγησμένα για αρκετό καιρό στο ψυγείο * σηντίριση, στο ντουλάπι δεν το εμπιστεύομαι γιατί ίσος να μην μου πετύχει το σφράγισμα καλά και τότε φοβάμαι μή χαλάσει, οπότε δεν το διακυνδινεύω.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 22-5-09  
    Τελικά αγόρασα κονσέρβα με ολόκληρες ντομάτες,για ν'ακολουθήσω πιστά την συνταγή και μετά θα δοκιμάσω και με συμπυκνωμένο χυμό και θα σας πω τ'αποτελέσματα.Σ'ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου.Θα την φτιάξω αύριο κιόλας.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 5-6-09  
    Συγγνώμη που άργησα να βαθμολογήσω αλλά ξεχάστηκα.5 πηρουνάκια και λίγα είναι! Πάρα πολύ καλή έγινε.Επιτέλους δεν θ'αγχώνομαι βλέποντας τον μικρό μου γιό να καταναλώνει κέτσαπ.Την τσίμπησα ίσως λίγο στο ξύδι αλλά έγινε εξαιρετική.Ιδίως πάνω στις πίτες για τα σουβλάκια που φτιάχνω,με τυρί και ζαμπόν,γίνεται εξαιρετική πίτσα και μ'έχει σώσει στην κυριολεξία.Πάει λοιπόν και το κέτσαπ το έτοιμο,όπως και τόσα άλλα που έμαθα να φτιάχνω μόνη μου χάρη σε όλες εσάς που μοιράζεστε μαζί μας τις συνταγές σας.Ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από tonicode, 21-7-09  
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 3-9-09  
    Πολύ νόστιμη .
    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 23-2-10  
    Την εφτιαξα τη προηγουμενη εβδομαδα αλλα μου βγηκε ενα βαζο και ειχε πολυ εντονη γευση.Τι δεν εκανα σωστα?Κονσερβα εννοεις το τενεκεδακι τον κυλινδρο?
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 10-3-10  
    harabutterfly, ναι σε κονσέρβα εννοώ, τώρα για την έντονη γεύση, μάλλον κάτι δεν έκανες σωστά, για ξαναδοκίμασε να τη φτιάξεις ακριβός όπως λέει η συνταγή. Εμένα όσες φορές τη φτιάχνω δεν έχει έντονη γεύση όπως λές.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Μάριος, 26-5-08  
    τουλάχιστο γνωρίζουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε !! φαίνεται πολύ καλή συνταγή..
    #
    Σχόλιο από YANNA, 26-5-08  
    Μπράβο Φουντουκίτσα μου για την σπιτική κέτσαπ, και έψαχνα καιρό για τη συγκεκριμένη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ansou, 26-5-08  
    Ευχαριστουμε, Φουντουκιτσα.Πολυ χρησιμη η συνταγη και θα τη φτιαξω σιγουρα!!Κι εγω εψαχνα και ειχα το νου μου να μαθω πως γινεται...Οτι μπορουμε να φτιαχνουμε μονοι μας για τις οικογενειες μας , ειναι καλο!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 27-5-08  
    σας ευχαρστω ολους!!! χαρικα που η συνταγη μου σας ειναι χρησιμη!!!
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 26-10-08  
    ΜΠΡΑΒΟ!!!! Την έκανα και την τελειωσαμε αμεσως. Συμβουλή: Φτιάξτε διπλή δόση γιατι τρωγεται και σκέτη τόσο ωραία που είναι!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 2-11-08  
    yummyyy, το ξέρω, όταν τη φτιάχνω κάνω τη διπλή δόση γιατί έχω τη μικρή μου που δεν αφήνει σάλτσα για σάλτσα που να μην τη φάει με το κουτάλι! λες και είναι μερέντα!
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 21-4-09  
    #
    Σχόλιο από PYLH, 5-6-09  
    Συγγνώμη που άργησα να βαθμολογήσω αλλά ξεχάστηκα.5 πηρουνάκια και λίγα είναι! Πάρα πολύ καλή έγινε.Επιτέλους δεν θ'αγχώνομαι βλέποντας τον μικρό μου γιό να καταναλώνει κέτσαπ.Την τσίμπησα ίσως λίγο στο ξύδι αλλά έγινε εξαιρετική.Ιδίως πάνω στις πίτες για τα σουβλάκια που φτιάχνω,με τυρί και ζαμπόν,γίνεται εξαιρετική πίτσα και μ'έχει σώσει στην κυριολεξία.Πάει λοιπόν και το κέτσαπ το έτοιμο,όπως και τόσα άλλα που έμαθα να φτιάχνω μόνη μου χάρη σε όλες εσάς που μοιράζεστε μαζί μας τις συνταγές σας.Ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από tonicode, 21-7-09  
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 3-9-09  
    Πολύ νόστιμη .
    #
    Σχόλιο από kessy, 14-3-10  
    πολλή ωραία γεύση, μπράβο!Απλα εγω δεν έβαλα την ρίγανη, ότι πρέπει για τα σάντουιτς αλλά και για φαγητά με βάση την ντομάτα...τρώγεται και σκέτη σε ψωμι, γιαμ!
    #
    Σχόλιο από nina20, 29-3-11  
    εγώ που το δοκίμασα είχε μια γεύση σαν να έτρωγα ξύδι με ζάχαρη.. :(
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 19-3-12  
    Ωραιότατη, ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 7-10-12  
    Την έφτιαξα!! Αρκετά εύκολη και πολύ νόστιμη!!
    Μου βγήκε λίγο έντονο το ξίδι, την επόμενη θα βάλω λιγότερο!
    Την έβραζα περίπου 50'. Την επόμενη θα κάνω σίγουρα διπλή δόση!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!
    =)
    #
    Σχόλιο από foutsa, 7-3-14  
    Θα την δοκιμασω σιγουρα.... Μ'αρεσει να ξερω τι υπαρχει στο φαγητο μου κι ειναι γεγονος οτι οι κετσαπ του εμποριου εχουν μεγαλο ποσοστο ζαχαρης, κι ετσι φτιαχνοντας τη δικη μου, θα μπορουσα να την μειωσω

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Rosie, 28-5-08  
    Και για πόσο διατηρείται η κέτσαπ μας;
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 30-5-08  
    rosie,μπορεις να τη δυατηρισεις σε αποετηρωμενα βαζα οπως τη μαρμελαδα για αρκετο δυαστημα τον ακρηβη χρονο δεν μπορω να στον πω διοτι εμεις την καταναλονουμε πολυ γρηγορα και δεν μου εχει μηνει για να προσεξω ποσο δυατητιται. α;λλα πυστευω με τον τροπο που σου ειπα να δυτηριθει.απλα αποστηρωσε το βαζω σαπουνιζωντας το,το ξεβγαζεις και το βαζεις πανω σε πετσετα μεσα στο φουρνο στους 100 βαθμους για 15 λεπτα. και οπως ειναι ζεστα και τα δυο τα κλεινουμε αμεσως και τα γυριζουμε αναποδα με το καπακι προς τα κατω.τα αφηνουμε να κρυωσουν.ετσι κανουμε την κονσερβοποιηση.αυτο ισχει και για τους υπολοιπους!
    #
    Σχόλιο από su_sef_kostas, 21-11-08  
    Bravo Fountoukitsa! wraia suntagh kai ugieinh! na se rwthsw kati...emena den mou aresei kai polu h kanela,ama den thn valw sthn suntagh 8a xalasei h geush h oxi???
    #
    Σχόλιο από PYLH, 20-5-09  
    Μπορώ αντί για κονσέρβα ντομάτες να χρησιμοποιήσω συμπυκνωμένο χυμο ντομάτας τύπου pumarro και σε τι ποσότητα για την μία δόση???
    Ο μικρός μου γιος το τσακίζει το κέτσαπ και θέλω να φτιάξω αρκετή για να την κονσερβοποιήσω σε βαζάκια.
    Τέλος να ρωτήσω,που διατηρούνται τα βαζάκια? Σε ντουλάπι φαντάζομαι κι όχι στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 21-5-09  
    Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν οι δοσολογίες των υπόλοιπων υλικών τροποποιούνται.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 21-5-09  
    su_sef_kostas, Για την κανέλα πιστεύω αν δεν σου αρέσει και τόσο να βάλεις ελάχιστη ίσα για τη γεύση, προσωπικά εγώ δεν την έχω δοκιμάσει χωρίς κανέλα. Δοκίμασε τη κι αν θέλεις πες μας πως τη βλέπεις σε γεύση.
    PYLH, δεν το έχω δοκιμάσει με πολτό ντομάτας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κι έτσι αφού πρέπει να τα πολτοποιήσουμε τα ντοματάκια, αλλά όταν ενοείς πολτό ενοείς το τύπου πουμαρό να φανταστώ ε? Αν θέλεις να φτιάξεις λιγότερη ποσότητα, ας πούμε τη μισή βάζουμε τα μισά υλικα από ότι αναφέρετε. Αν θέλεις τη διπλή ποσότητα τότε βάζουμε τα διπλά. Όσο για την τροποποίηση, ανάλογα,,, τι ενωείς? δωσε μου κάτι παράδηγμα.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 21-5-09  
    Και κάτι ακόμα που ξέχασα.
    Εγώ τη διατηρώ σε αποστηρωμένα βάζα καά σφραγησμένα για αρκετό καιρό στο ψυγείο * σηντίριση, στο ντουλάπι δεν το εμπιστεύομαι γιατί ίσος να μην μου πετύχει το σφράγισμα καλά και τότε φοβάμαι μή χαλάσει, οπότε δεν το διακυνδινεύω.
    #
    Σχόλιο από PYLH, 22-5-09  
    Τελικά αγόρασα κονσέρβα με ολόκληρες ντομάτες,για ν'ακολουθήσω πιστά την συνταγή και μετά θα δοκιμάσω και με συμπυκνωμένο χυμό και θα σας πω τ'αποτελέσματα.Σ'ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου.Θα την φτιάξω αύριο κιόλας.
    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 23-2-10  
    Την εφτιαξα τη προηγουμενη εβδομαδα αλλα μου βγηκε ενα βαζο και ειχε πολυ εντονη γευση.Τι δεν εκανα σωστα?Κονσερβα εννοεις το τενεκεδακι τον κυλινδρο?
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 10-3-10  
    harabutterfly, ναι σε κονσέρβα εννοώ, τώρα για την έντονη γεύση, μάλλον κάτι δεν έκανες σωστά, για ξαναδοκίμασε να τη φτιάξεις ακριβός όπως λέει η συνταγή. Εμένα όσες φορές τη φτιάχνω δεν έχει έντονη γεύση όπως λές.
    #
    Σχόλιο από leni lena, 20-9-11  
    εγω θελω να κανω μια ερωτησουλα..γτ βαζεις μαυρη ζαχαρη και οχι κρυσταλικη??
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 25-11-12  
    Καλημέρα!!!
    Νίνα 20, κάτι δεν έκανες σωστά γι`αυτό σου έμοιαζε, ξύδι με ζάχαρη μαζί. Για ξανά προσπάθησε με λιγότερο ξύδι, γιατί μάλλον έβαλες κάτι παραπάνω.
    leni lena, η μαύρη ζάχαρη δεν γλυκαίνει τόσο όσο η κρυσταλλική, αλλά δεν το παρακάνουμε γιατί τότε δεν θα διαφέρει σε τίποτα με την κρυσταλλική. Άλλωστε τη ζάχαρη στις σάλτσες ντομάτας τη βάζουμε για να σπάσει αυτή τη γλυκόξινη γεύση που βγάζει η ντομάτα από μόνη της.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 11-7-11  
    Λοιπον την εφτιαξα με φρεσκια ντοματα!Δεν μπορουσα τωρα που ειναι στο φορτε της να βαλω κονσερβα..Τελεια!Τις ξεφλουδισα και τις πατησα λιγο να φυγουν τα πολλα πολλα.Σε τριπλη ποσοτητα διπλη εβαλα τη ζαχαρη αλλα την αλλη φορα θα βαλω ακομη λιγοτερη.Ξυδι εβαλα και βαλσαμικο και απλο.Μπραβο Φουντουκιτσα,ευχαριστουμε πολυ!
    Να προσθεσω οτι η υφη της ειναι παλι σαν την αγοραστη!αλλα η γευση το κατι αλλο..
    #
    Σχόλιο από Foinix, 22-8-12  
    Επειδή τη ρίγανη την έβαλα προς το τέλος, μου φαίνεται πως χωρίς αυτή μοιάζει περισσότερο με την αγοραστή. Αλλά με αυτή, η σάλτσα γίνεται νοστιμότερη:) Την επόμενη θα βάλω και βασιλικό ή και σκόρδο. Ευχαριστούμε! Νοστιμότατη!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της ladyhalke
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της kalliopi_agapi
    Σάλτσες / Μαρινάδες
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos-sylvia
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 350 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ