Κέζε κούχεν
Γειά σας. είμαι νέα στην παρέα και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιά σας. Θα σας παρουσιάσω μία από τις αγαπημένες μου τούρτες. Η συνταγή είναι από τη Γερμανία. Ελπίζω να σας αρέσει το ίδιο όπως κι εμένα. Πρόκειται για μια τούρτα που γίνεται με ζελέ ανανά. Γίνεται σε ταψί νούμερο τριάντα δύο. Είναι πολύ δροσερή και ταιριάζει σε κάθε είδους περίσταση. Πάντα παίρνει άριστα σχόλια. Καλή επιτυχία
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για ζελέ ανανά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότιδήποτε μας αρέσει. Είναι πολύ εύκολη, πολύ νόσμτιμη και πολύ εντυπωσιακή. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Λυπάμαι που δεν έχω φωτογραφία να σας δείξω, αλλά σιγά σιγά θα το κάνω κι αυτό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους εκατόν ογδόντα βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε τρίαντα λεπτά περίπου.
-
2
Εντω μεταξύ ετοιμάζουμε το ζελέ με ένα ποτήρι νερό μόνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Χτυπάμε στο μίξερ καλά τη ζάχαρη, τα γιαούρτια, τα αυγά και το χύμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το ζελέ, και ανακατεύοντας απαλά τη σαντιγί.
-
3
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους. Βάζουμε τον ένα δίσκο στο ταψί, αδειάζουμε από πάνω όλη την κρέμα και καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο.
-
4
Αφήνουμε μία μέρα στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Μετά μπορύμε να ανποδογυρίσουμε την τούρτα σε πιατέλα, και πριν τη σερβίρουμε απλά πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)