TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Νόστιμο γλυκό του κουταλιού κυδώνι με άρωμα βανίλιας,σε μεγάλη οικογενειακή ποσότητα.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΟΧΗΚαθάρισα τις φλούδες,τα κουκούτσια απο μέσα και έκοψα τα Κυδώνια μου σε λωρίδες και τότε τα ζύγισα. Το καθαρό τους βάρος ήτανε 3 κιλά κυδώνια.Το γλυκό το βράζουμε με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά. Προσοχή να έχετε μεγάλη κατσαρόλα γιατί θα σας φουσκώσει καθώς βράζει.Όταν γεμίσω τα βαζάκια με το γλυκό κυδώνι, τότε βγάζω και τα ξυλάκια κανέλας,μέσα απο την κατσαρόλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

110 Minutes
  1. 3 Κιλά κυδώνια (καθ.βάρος)
  2. 3 Κιλά ζάχαρη
  3. 5 Φλιτζάνια νερό
  4. 5 Βανίλιες
  5. 3 ξυλάκια κανέλας
  6. 200 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  7. 200 γραμ. γλυκόζη
  8. 1 Λεμόνι τον χυμό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα κυδώνια με το μαχαίρι και τα κόβουμε σε λωρίδες. Για να μήν μας μαυρίσουν επειδή η ποσότητα είναι μεγάλη μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα, τα ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη με κρύο νερό.

  2. 2

    Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα και μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κυδώνια, τις βανίλιες, τα ξυλάκια κανέλας, τα αμύγδαλα και την γλυκόζη.

  3. 3

    Βράζουμε το γλυκό περίπου για 2½ ώρες σε μέτρια φωτιά, με κλειστό το καπάκι τις κατσαρόλας.

  4. 4

    Δοκιμάζουμε το γλυκό και μόλις γίνει, το αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό απο 1 λεμόνι.

  5. 5

    Ξαφρίζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, έπειτα το γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.Καλή επιτυχία

Σχόλια (14)

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
με αυτό μεγάλωσα! το κάνουν οι γιαγιάδες κανουν και μαρμελαδα κυδώνι!

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα