Κυδώνια ψητά Πολίτικα

Bαθμολογία: 4.8621
       
 
29 ψήφοι
elenikolas, 07.11.08

Περιγραφή

Κυδώνια ψητά στο φούρνο με σιροπάκι και γεμισμένα με σαντιγί ή παγωτό.
Κυδώνια ψητά  Πολίτικα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 κυδώνια
  • 1 λεμόνι
  • 3/4 του κιλού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
  • Σαντιγί ή παγωτό βανίλια
  • Λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φρούτα
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Πολίτικη
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Φρούτα , Κυδώνια
Σερβίρει: 10 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση καθαρίζοντας τα απ' τα κουκούτσια τους.
  2. Αλοίφουμε την κομμένη πλευρά με λεμόνι.
  3. Παίρνουμε ένα ταψάκι που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα στη μέση κυδώνια μας,το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ και τα αρωματικά.
  4. Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο απ το σιρόπι τους (αν βλέπουμε ότι μας αρπάζουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).
  6. Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί ή παγωτό και τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε το σιροπάκι να είναι αραιό μειώστε τη ζάχαρη και βάλτε 1/2 κιλό περίπου. Αν βάλετε όλη τη ζάχαρη της συνταγής, όταν κρυώσουν το σιροπάκι τους είναι σαν ζελέ. Τη συνταγή μου την έχει δώσει εδώ και αρκετά χρόνια, μία πολύ καλή μου φίλη που κατάγεται απ την Πόλη και την ευχαριστώ πολύ.

Σχετικές συνταγές

Λικέρ Κυδώνι Λικέρ Κυδώνι
5
       
       
(1)
Ψητά κυδώνια Ψητά κυδώνια
5
       
       
(2)
Κυδώνια Ψητά στον Φούρνο Κυδώνια Ψητά στον Φούρνο
4.75
       
       
(4)
Μεθυσμένα κυδώνια Μεθυσμένα κυδώνια
5
       
       
(4)

    40 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Milena, 18-11-08  
    Ελενάκι τα έφτιαξα και είναι υπέροχα !!
    Τα συνόδευσα με παγωτό παρφέ κρέμα που είχα και δεν έμεινε ούτε μισό !!!
    Μπράβο τέλεια συνταγή !
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 18-11-08  
    Χαίρομαι Milenaki που τα ευχαριστηθήκατε. Είναι όντως καταπληκτικά. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο:-)
    #
    Σχόλιο από despoina55, 14-9-09  
    εγω Βαζω κ ενα κουτακι κοκα κολα στο ψησιμο κανει καλυτερο σιροπι . Ευχαριστω για την συμβουλη σου , εβαζα αναποδα τα κυδωνια κ μου ψηνοταν παντα απο επανω κ ξεραινοταν .
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 15-10-09  
    Παλιός οπαδός της συγκεκριμένης συνταγής δεν χάνω ευκαιρία να την φτιάχνω!
    Ευχαριστούμε Ελενάκι.
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 24-10-09  
    Καταπληκτικά! Τα έφιαξα και τα ευχαριστήθηκαν όλοι, σ'ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 21-11-09  
    Ελενακι,τα κυδωνια σου ειναι υπεροχα,εορταστικο γλυκο και οτι πρεπει για τις ημερες που ερχονται,του εβαλα κρεμα σαντιγι απο επανω με κανελιτσα μμμμμμμ.......ευχαριστω για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 18-10-10  
    χωρις το κονιακ και το topping... απλα φανταστικα!!!!
    #
    Σχόλιο από zeta_a, 20-10-10  
    πολυ νοστιμαααααααα... και χωρις την σαντιγυ...αντι για κονιακ εβαλα κοκκινο κρασι...
    #
    Σχόλιο από ddora, 21-10-10  
    Εlenikolas φανταστική η συνταγή σου ! Aleksandra η φωτο σου είναι όλα τα λεφτά !
    #
    Σχόλιο από nogodsnonations, 30-10-10  
    Απλά ΜΗΝ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ, θα πετάξετε τα λεφτά σας. Το βραστό κιδώνι είναι αηδία, κρίμα που δεν έκανα τα κυδώνια μου γλυκό του κουταλιού, πήγαν χαμένα...
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-11-10  
    nogodsnonations όπως υπάρχει σωστός τρόπος για να μαγειρέψει κανείς υπάρχει και ο σωστός τρόπος για να κάνει κανείς κριτική. Αν δεν σου αρέσει το βραστό κυδώνι μη το ξαναφτιάξεις. Υπάρχουν άνθρωποι που τους άρεσε και τους αρέσει όμως. Δεν μπορείς εσύ να μιλάς για τις ορέξεις όλων μας. Μπορείς απλά να πεις ότι δεν σου άρεσε η συνταγή και το γιατί, όχι όμως να μιλάς για όλους.
    #
    Σχόλιο από black_cat, 3-11-10  
    Την έφτιαξα σήμερα και βγήκαν τέλεια!! Από ψήσιμο και γεύση δεν το συζητώ...απλά φανταστικά! εξαφανίστηκαν όλα σε χρόνο dt!! ίσα που πρόλαβα να αρπάξω ένα και για μένα!! 5 πιρουνάκια από μένα ολόδικά σου!!
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 10-11-10  
    ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΑ!!! Μπορώ να βάλω και άλλα πηρουνάκια; Αγαπητή elenikolas ποτέ δε μ'έχεις απογοητεύσει σε συνταγή (μη βαράτε οι υπόλοιπες...). Ταιριάζουν οι γεύσεις μας ένα πράγμα. Μπράβο!!! Όχι, τίποτα άλλο δεν ήξερα πια τι άλλο να τα κάνω τόσα κυδώνια που μου έφεραν τα πεθερικά μου... Μόνο μια ερώτηση: μου περίσσεψε το σιρόπι μπορώ να ξανάβάλω και άλλα κυδώνια σ'αυτό; Μήπως να το αραιώσω λίγο για να μην πήξει πολύ και γίνει καραμέλα;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 11-11-10  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια:)
    kalofagou όπως λέει το νικ σου έτσι είμαι και εγώ:Ρ Λοιπόν στο σιροπάκι αν και δεν το έχω δοκιμάσει μπορείς να βάλεις κι άλλα κυδώνια αλλά θα πρέπει να το αραιώσεις γιατί θα γίνει καραμέλα. Επίσης μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο και να το αραιώσεις και να νοτίσεις ένα παντεσπάνι ή κάποιο κέικ που θα φτιάξεις. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις αδιάλυτο πάνω σε βάφλες με σαντιγύ.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-11-10  
    Μακαρι Λενακι μου να μπορουσα καθε φορα να σου εβαζα πιρουνακια ειναι ΤΕΛΕΙΑ!Τα λατρευουμε ολοι στην οικογενεια τα βαζω στην γαστρα με το καπακι και γινονται τρομερα αν τους βαλεις και σαντιγί απογειώνονται!και παλι σε ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 18-11-10  
    μμμμμ υπέροχα τα κυδώνια, έγιναν πολύ ωραία, τα έκανα ακριβώς όπως λέει η συνταγη. 5 πιρουνάκια επί 6 άτομα που τα δοκίμασαν ... άρεσαν σε όλους. Να'σαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από ATHINA74, 5-12-10  
    βρε παιδια δεν εχω καταλαβει κατι.γιατι δεν τα ξεφλουδιζουμε,και οταν λες οτι τα γεμιζουμε με το σιροπι μετα πως...τα γυριζουμε αναποδα για να ψηθουν με την φλουδα απο πανω?πειτε μου επιγον γιατι εχω παρει κυδωνια και θελω να τα φτιαξω αυριο!!
    #
    Σχόλιο από EllieAriadne, 4-1-11  
    ΑΤΗΙΝΑ74 όταν κόψεις τα κυδώνια στην μέση η πλεύρά που θα έχει το κουκούτσι πρέπει να ξαπλώσει στο ταψί για να ρουφήξει το σιρόπι κατα μία έννοια. Δεν τα ξεφλουδίζουμε για να στέκονται καλύτερα , σαν μπωλάκια. Δές και την αρχική φωτό.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 7-3-11  
    Τέλεια, καταπληκτικά, μοναδικά. Μοσχοβόλησε το σπίτι. Αξίζει όλα τα πιρουνάκια της βαθμολογίας. Δεν είχα κονιάκ και έβαλα marsala. Γαρνίρισα με σαντιγί. Απλά ΥΠΕΡΟΧΑ. Μία ερώτηση έχω μόνο: δεν μου βγήκαν κόκκινα όπως της φωτογραφίας, ξέρετε γιατί?
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 7-3-11  
    Τα κυδωνια γινονται καλυτερα αν τα ψησετε σε φουρνο με ξυλα αλλα κι ετσι καλα ειναι
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Milena, 18-11-08  
    Ελενάκι τα έφτιαξα και είναι υπέροχα !!
    Τα συνόδευσα με παγωτό παρφέ κρέμα που είχα και δεν έμεινε ούτε μισό !!!
    Μπράβο τέλεια συνταγή !
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 18-11-08  
    Χαίρομαι Milenaki που τα ευχαριστηθήκατε. Είναι όντως καταπληκτικά. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο:-)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 15-10-09  
    Παλιός οπαδός της συγκεκριμένης συνταγής δεν χάνω ευκαιρία να την φτιάχνω!
    Ευχαριστούμε Ελενάκι.
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 24-10-09  
    Καταπληκτικά! Τα έφιαξα και τα ευχαριστήθηκαν όλοι, σ'ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 21-11-09  
    Ελενακι,τα κυδωνια σου ειναι υπεροχα,εορταστικο γλυκο και οτι πρεπει για τις ημερες που ερχονται,του εβαλα κρεμα σαντιγι απο επανω με κανελιτσα μμμμμμμ.......ευχαριστω για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 18-10-10  
    χωρις το κονιακ και το topping... απλα φανταστικα!!!!
    #
    Σχόλιο από ddora, 21-10-10  
    Εlenikolas φανταστική η συνταγή σου ! Aleksandra η φωτο σου είναι όλα τα λεφτά !
    #
    Σχόλιο από nogodsnonations, 30-10-10  
    Απλά ΜΗΝ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ, θα πετάξετε τα λεφτά σας. Το βραστό κιδώνι είναι αηδία, κρίμα που δεν έκανα τα κυδώνια μου γλυκό του κουταλιού, πήγαν χαμένα...
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-11-10  
    nogodsnonations όπως υπάρχει σωστός τρόπος για να μαγειρέψει κανείς υπάρχει και ο σωστός τρόπος για να κάνει κανείς κριτική. Αν δεν σου αρέσει το βραστό κυδώνι μη το ξαναφτιάξεις. Υπάρχουν άνθρωποι που τους άρεσε και τους αρέσει όμως. Δεν μπορείς εσύ να μιλάς για τις ορέξεις όλων μας. Μπορείς απλά να πεις ότι δεν σου άρεσε η συνταγή και το γιατί, όχι όμως να μιλάς για όλους.
    #
    Σχόλιο από black_cat, 3-11-10  
    Την έφτιαξα σήμερα και βγήκαν τέλεια!! Από ψήσιμο και γεύση δεν το συζητώ...απλά φανταστικά! εξαφανίστηκαν όλα σε χρόνο dt!! ίσα που πρόλαβα να αρπάξω ένα και για μένα!! 5 πιρουνάκια από μένα ολόδικά σου!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-11-10  
    Μακαρι Λενακι μου να μπορουσα καθε φορα να σου εβαζα πιρουνακια ειναι ΤΕΛΕΙΑ!Τα λατρευουμε ολοι στην οικογενεια τα βαζω στην γαστρα με το καπακι και γινονται τρομερα αν τους βαλεις και σαντιγί απογειώνονται!και παλι σε ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 18-11-10  
    μμμμμ υπέροχα τα κυδώνια, έγιναν πολύ ωραία, τα έκανα ακριβώς όπως λέει η συνταγη. 5 πιρουνάκια επί 6 άτομα που τα δοκίμασαν ... άρεσαν σε όλους. Να'σαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 7-3-11  
    Τα κυδωνια γινονται καλυτερα αν τα ψησετε σε φουρνο με ξυλα αλλα κι ετσι καλα ειναι
    #
    Σχόλιο από Tartine, 8-4-11  
    Υπέροχη συνταγή. Την έχω φτιάξει ήδη 3-4 φορές αλλά δεν έχω βαθμολογήσει ακόμα. Λιτό και φίνο γλυκό. Φυσικά 5 πηρουνάκια κι από μας!
    #
    Σχόλιο από nantiavolos, 29-10-11  
    #
    Σχόλιο από nantiavolos, 29-10-11  
    #
    Σχόλιο από whoopee, 10-11-11  
    σύμφωνα με την πεθερά μου που είναι και πολύ καλή μαγείρισσα, τα κυδώνια καλό είναι να τα αφήνεις να πάρουν μια βράση στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι, εκεί να προσθέσεις και τη ζάχαρη και μετά να τα μεταφέρεις στο ταψί, να πασπαλίσεις τα κυδώνια με ζάχαρη κ΄μετά να τα ψήσεις. Ετσι όσο ξυνό κ΄αν είναι το κυδώνι θα γλυκίσει και θα πάρει κ΄το κόκκινο χρωματάκι. Εγώ πάντως τα ξαναέβαλα σήμερα το πρωί στο φούρνο για άλλη 1 ώρα περίπου και κάπως στρώσανε. Κ΄επειδή κοίταξα και τα βοτανοκιτάπια μου, να ξέρετε ότι το κυδώνι και ειδικά το συγκεκριμένο γλυκάκι, βοηθά πάρα πολύ στον επίμονο βήχα και στην απόχρεμπση. Κρατήστε το σιροπάκι στο ψυγείο και δίνετε και στα παιδάκια σας όταν έχουν βήχα.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-11-11  
    Λενιώ μου τη συνταγή είναι αυτή!!! Τα έφτιαξα στο χωριό, με δικά μας κυδώνια, χωρίς τη σαντιγύ, που δεν τη θέλαν, δεν είχα κιόλας. Έγινε ανάρπαστο, έχεις τα εύσημα απ'όοολους!
    Πιστεύω η σαντιγύ, ή το παγωτό, πηγαίνει πολύ με το ψητό κυδώνι, ή ακόμη και γιαουρτάκι.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Wendy, 10-10-12  
    Πολύ ωραία. Έβαλα μισό κιλό ζαχαρη και είχαν μια πολύ ωραία υπόξινη γεύση. Θα ήθελα να πω, πως δεν χρειάζεται πάνω από 3 περίπου κούπες νερό. Τα συνοδεύσαμε με γιαούρτι.
    #
    Σχόλιο από Kyriaki34, 16-10-12  
    φανταστικα!και το σιροπι οταν κρυωσει μοιαζει σαν τον πελτε κυδωνιου(μμμ)εγω τα συνοδευω με στραγγιστο γιαουρτι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kalofagou, 10-11-10  
    ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΑ!!! Μπορώ να βάλω και άλλα πηρουνάκια; Αγαπητή elenikolas ποτέ δε μ'έχεις απογοητεύσει σε συνταγή (μη βαράτε οι υπόλοιπες...). Ταιριάζουν οι γεύσεις μας ένα πράγμα. Μπράβο!!! Όχι, τίποτα άλλο δεν ήξερα πια τι άλλο να τα κάνω τόσα κυδώνια που μου έφεραν τα πεθερικά μου... Μόνο μια ερώτηση: μου περίσσεψε το σιρόπι μπορώ να ξανάβάλω και άλλα κυδώνια σ'αυτό; Μήπως να το αραιώσω λίγο για να μην πήξει πολύ και γίνει καραμέλα;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 11-11-10  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια:)
    kalofagou όπως λέει το νικ σου έτσι είμαι και εγώ:Ρ Λοιπόν στο σιροπάκι αν και δεν το έχω δοκιμάσει μπορείς να βάλεις κι άλλα κυδώνια αλλά θα πρέπει να το αραιώσεις γιατί θα γίνει καραμέλα. Επίσης μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο και να το αραιώσεις και να νοτίσεις ένα παντεσπάνι ή κάποιο κέικ που θα φτιάξεις. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις αδιάλυτο πάνω σε βάφλες με σαντιγύ.
    #
    Σχόλιο από ATHINA74, 5-12-10  
    βρε παιδια δεν εχω καταλαβει κατι.γιατι δεν τα ξεφλουδιζουμε,και οταν λες οτι τα γεμιζουμε με το σιροπι μετα πως...τα γυριζουμε αναποδα για να ψηθουν με την φλουδα απο πανω?πειτε μου επιγον γιατι εχω παρει κυδωνια και θελω να τα φτιαξω αυριο!!
    #
    Σχόλιο από EllieAriadne, 4-1-11  
    ΑΤΗΙΝΑ74 όταν κόψεις τα κυδώνια στην μέση η πλεύρά που θα έχει το κουκούτσι πρέπει να ξαπλώσει στο ταψί για να ρουφήξει το σιρόπι κατα μία έννοια. Δεν τα ξεφλουδίζουμε για να στέκονται καλύτερα , σαν μπωλάκια. Δές και την αρχική φωτό.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 7-3-11  
    Τέλεια, καταπληκτικά, μοναδικά. Μοσχοβόλησε το σπίτι. Αξίζει όλα τα πιρουνάκια της βαθμολογίας. Δεν είχα κονιάκ και έβαλα marsala. Γαρνίρισα με σαντιγί. Απλά ΥΠΕΡΟΧΑ. Μία ερώτηση έχω μόνο: δεν μου βγήκαν κόκκινα όπως της φωτογραφίας, ξέρετε γιατί?
    #
    Σχόλιο από martha2, 8-11-11  
    θα'θελα να ρωτήσω με τι μπορώ να αντικαταστήσω το κονιάκ, αν μπορώ.
    #
    Σχόλιο από whoopee, 9-11-11  
    Sos!! μόλις τα έβγαλα από τον φούρνο και έχει συμβεί το εξής. το σιρόπι είναι κανονικά όσο γλυκό χρειάζεται, τα κυδώνια είναι πολύ ξινά και ανοιχτόχρωμα. Θυμάμαι, όταν η μαμά μου έκανε αυτό το γλυκό τα κυδώνια βγαίνανε κόκκινα, σχεδόν βυσσινί και φυσικά ήταν γλυκά. Δυστυχώς δεν την έχω πια κοντά μου να την ρωτήσω. Βοηθήστε με μήπως και σώζονται.. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-11-11  
    martha2 μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε λικέρ σ αρέσει ή ακόμη και ουίσκυ ή κάποιο γλυκό κρασί. Μπορείς ακόμη να το παραλείψεις τελείως.
    whoopee δεν γνωρίζω γιατί ενώ το σιρόπι είναι κανονικό τα κυδώνια είναι άγλυκα. Τα είχες κανονικά με τη φλούδα προς τα πάνω να είναι βυθισμένα στο σιρόπι? μήπως τα κυδώνια σου ήταν πολύ άγουρα? ήθελαν κι άλλο ψήσιμο?δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να φταίει. Όσο για το χρώμα άλλες φορές γίνεται ανοιχτόχρωμο και άλλες πιο σκούρο.
    #
    Σχόλιο από Mitsouko27, 21-10-12  
    To lemoni to xrisimopoioume mono gia na aloipsoume ta kydwnia h prosthetoume kai to xymo tou mazi me ta myrwdika?
    Mporw na valw ygri vanilia kai poso?
    Telos, pws katalavenoume oti ta kydwnia einai
    wrima?

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από despoina55, 14-9-09  
    εγω Βαζω κ ενα κουτακι κοκα κολα στο ψησιμο κανει καλυτερο σιροπι . Ευχαριστω για την συμβουλη σου , εβαζα αναποδα τα κυδωνια κ μου ψηνοταν παντα απο επανω κ ξεραινοταν .
    #
    Σχόλιο από zeta_a, 20-10-10  
    πολυ νοστιμαααααααα... και χωρις την σαντιγυ...αντι για κονιακ εβαλα κοκκινο κρασι...
    #
    Σχόλιο από NOSTIMOULI, 24-10-12  
    Έγιναν πολύ νόστιμα. Μαζί με τα κυδώνια έψησα και μήλα που είχαν λίγο μαλακώσει. Ζουμάκι μου έμεινε αρκετό αλλά είναι τόσο γευστικό που δεν πάει χαμένο. Πολύ καλή συνταγή. Ευχαριστούμε.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.m
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της yafzou
    ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της grandchef
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια