Κυδωνόπαστο 2

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
elenikolas, 04.11.08

Περιγραφή

Ένα εύκολο γλυκάκι που διατηρείται για πολύ καιρό και που φτιάχνεται από κυδώνια που βράσατε για το γλυκό κυδώνι μπελτέ .
Κυδωνόπαστο 2
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • Τα κυδώνια που βράσατε για να φτιάξετε κυδώνι μπελτέ (1250 γραμ. κυδώνια)
  • Ζάχαρη
  • Λίγο κονιάκ
  • Λίγο σπορέλαιο για τη φόρμα
  • Λίγη ζάχαρη κρυσταλιζέ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φρούτα
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χρησιμοποιείστε τα κυδώνια που βράσατε για το γλυκό κυδώνι μπελτέ ή βράστε σε λίγο νερό 1250 γραμ. κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τα.
  2. Περάστε τα κυδώνια από την μηχανή του πουρέ.
  3. Μετρήστε την ποσότητα του πουρέ σε φλιτζάνια και υπολογίστε για κάθε φλιτζάνι κυδώνι πουρέ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  4. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα, αφήστε να βράσουν, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι.
  5. Μόλις αρχίσει ή μάζα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα σημαίνει ότι το γλυκό είναι έτοιμο.
  6. Αλέιψτε τότε μια φόρμα (λαμαρίνα)με το λάδι, αδειάστε εκεί το γλυκό, ισιώστε το με τη λάμα ενός μαχαιριού και αφήστε να κρυώσει τελείως.
  7. Κόψτε το μετά σε κομμάτια (ρόμβους) ραντίστε το με λίγο κονιάκ και πασπαλίστε το με ζάχαρη κρυσταλιζέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό αυτό φυλάγεται για πολύ καιρό σε μεταλλικό κουτί, που έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη. Η συνταγή είναι από το βιβλίο: "Η νέα ελληνική κουζίνα" της Σοφίας Σκούρα.

Σχετικές συνταγές

Κυδώνι μπελτές Κυδώνι μπελτές
4.8
       
       
(5)
Γλυκό κυδώνι Γλυκό κυδώνι
4.5
       
       
(26)
Κυδωνόπαστο Κυδωνόπαστο
4.4444
       
       
(9)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από akilina, 7-11-08  
    Πώς διατηρείται και για πόσο καιρό;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 7-11-08  
    Διατηρείται όπως ανέφερα σε μεταλλικό κουτί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλισμένο με ζάχαρη, ή σε ένα τάπερ. Διατηρείται για πολλούς μήνες δεν χαλάει. Εγώ να φανταστείς έχω ακόμη λίγο απ το περσινό, βέβαια έχει γίνει λίγο σκληρούτσικο αλλά τρώγεται ακόμη.:-)
    #
    Σχόλιο από akilina, 7-11-08  
    Ευχαριστώ! Αφού έβαλα την ερώτηση είδα ότι έγραφες σχετικά. Το κυδωνόπαστο είναι πολύ καλό φάρμακο για τις διάρροιες και όσοι έχουν παιδιά θα το βρουν σωτήρια λύση. Γιατί ποιο παιδί τρώει λαπάδες;... Γι αυτό ήθελα να γνωρίζω ακριβώς πόσο κρατάει για να το έχω σαν φάρμακο στην άκρη!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 4-10-10  
    Πολυ ωραιο το κυδωνοπαστο Λενακι μου,το ηθελα λιγο πιο κοκκινο αλλα αυτο βγηκε ξανθο,τι επρεπε να κανω;η γευση του ομως τελεια!σε ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 4-10-10  
    Ζουζουνέλ μου όντως σου έγινε καταπληκτικό!! Ευχαριστώ για την όμορφη φωτογραφία. Τώρα για το χρώμα δεν ξέρω εμένα μου βγήκε σκούρο. Δεν ξέρω που ωφείλεται αυτό ίσως στα κυδώνια? αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 14-10-12  
    Το εβαλα το κυδωνοπαστο σε θηκες σιλικόνης, και εγιναν σαν μικρα λουκουμια οτι πρεπει για κερασμα αλλα και για δωρο, τα χριστουγεννα νομιζω θα ειναι ιδανικο!!ξεφορμάρονται πολυ ευκολα και εχουν πολυ ομορφη γυαλάδα, δοκιμαστε το τωρα που ειναι η εποχη τους!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-1-13  
    Εξαιρετικό γλύκισμα Ελένη μου, η μαμά μου θυμήθηκε τα παλιά, όταν το έφτιαχνε.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 4-10-10  
    Πολυ ωραιο το κυδωνοπαστο Λενακι μου,το ηθελα λιγο πιο κοκκινο αλλα αυτο βγηκε ξανθο,τι επρεπε να κανω;η γευση του ομως τελεια!σε ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 14-10-12  
    Το εβαλα το κυδωνοπαστο σε θηκες σιλικόνης, και εγιναν σαν μικρα λουκουμια οτι πρεπει για κερασμα αλλα και για δωρο, τα χριστουγεννα νομιζω θα ειναι ιδανικο!!ξεφορμάρονται πολυ ευκολα και εχουν πολυ ομορφη γυαλάδα, δοκιμαστε το τωρα που ειναι η εποχη τους!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-1-13  
    Εξαιρετικό γλύκισμα Ελένη μου, η μαμά μου θυμήθηκε τα παλιά, όταν το έφτιαχνε.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από akilina, 7-11-08  
    Πώς διατηρείται και για πόσο καιρό;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 7-11-08  
    Διατηρείται όπως ανέφερα σε μεταλλικό κουτί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλισμένο με ζάχαρη, ή σε ένα τάπερ. Διατηρείται για πολλούς μήνες δεν χαλάει. Εγώ να φανταστείς έχω ακόμη λίγο απ το περσινό, βέβαια έχει γίνει λίγο σκληρούτσικο αλλά τρώγεται ακόμη.:-)
    #
    Σχόλιο από akilina, 7-11-08  
    Ευχαριστώ! Αφού έβαλα την ερώτηση είδα ότι έγραφες σχετικά. Το κυδωνόπαστο είναι πολύ καλό φάρμακο για τις διάρροιες και όσοι έχουν παιδιά θα το βρουν σωτήρια λύση. Γιατί ποιο παιδί τρώει λαπάδες;... Γι αυτό ήθελα να γνωρίζω ακριβώς πόσο κρατάει για να το έχω σαν φάρμακο στην άκρη!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 4-10-10  
    Ζουζουνέλ μου όντως σου έγινε καταπληκτικό!! Ευχαριστώ για την όμορφη φωτογραφία. Τώρα για το χρώμα δεν ξέρω εμένα μου βγήκε σκούρο. Δεν ξέρω που ωφείλεται αυτό ίσως στα κυδώνια? αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της MARIA MPOUMPOU
    Τα γλυκά μου
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro
    Γλ.κουταλιού- Μαρμελάδες
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της pyrialas
    γλυκα με φρουτα
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou