Κιμαδόπιτα

Bαθμολογία: 4.9231
       
 
13 ψήφοι
ASTERI, 15.11.07
Κιμαδόπιτα
photo: zanice

Τι χρειαζόμαστε:

Για το φύλλο:

  • μισό κιλό αλεύρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • χλιαρό νεράκι (όσο πάρει)


Γέμιση:

  • 3/4 κιμά μοσχαρίσιο
  • λάδι
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο κρασί λευκό
  • αλάτι πιπέρι
  • μισό κιλό φέτα τριμμένη
  • διάφορα τριμένα τυριά
  • 2 αυγά
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Τυριά , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  3. Ανοίγουμε ένα φύλλο για ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Τα περισέματα από το πρώτο φύλλο, από το χειλος του ταψιού τα κόβουμε και τα βάζουμε σε σειρά επάνω στο πρώτο φύλλο αφού το λαδώσουμε. Προσθέτουμε την γέμιση. Ανοίγουμε δύο ακόμα στρογγυλά φύλλα. Σκεπάζουμε με τον ένα την πίτα και λαδώνουμε, σκεπάζουμε και με το δεύτερο και το λαδώνουμε.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φύλλο, αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MariaV, 25-2-09  
    ASTERI μου καλο η κιμαδοπιτα σου ειναι φοβερη.Τοσα απλη αλλα και τοσο γευστικη.Πραγματικη κιμαδοπιτα.Νομιζω οτι αυτη η γεμιση θα πηγαινε πολυ και στα πεινιρλακια σου.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 25-2-09  
    MariaV σ' ευχαριστώ πάρα πολύ :-)Χαίρομαι που σου άρεσε.
    Όντως πηγαίνει στα πεϊνιρλάκια αυτή η γέμιση αρκετά.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 28-3-09  
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 26-1-10  
    Αστέρι πολύ νόστιμη η πιτούλα σου!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-1-10  
    stroumfita ευχαριστώ πολύ :))
    #
    Σχόλιο από mele, 8-2-10  
    ASTERI λες η ζύμη για τα πεινιρλάκια μούρλια να μπορεί να γίνει κάτι σαν κιμαδόπιτα ή δεν είναι εύπλαστη και δε θα πετύχει?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 8-2-10  
    mele καλησπέρα :)
    Όχι η ζύμη από τα πεϊνιρλάκια δεν κάνει για άνοιγμα φύλλου.
    Γιατί δεν δοκιμάζεις να φτιάξεις την κιμαδόπιτα με το φύλλο που γράφω εδώ;
    Ανοίγει πολύ εύκολα :)
    #
    Σχόλιο από zanice, 10-2-10  
    Μόλις την έκανα και είναι πολύ καλή.Δεν έβαλα αυγό στη γένιση αλλά είναι το ίδι νόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 10-2-10  
    zanice πολύ χαίρομαι!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ :)))
    #
    Σχόλιο από mele, 21-2-10  
    Για να χρησιμοποιήσω τη γεμιση αυτή στα πεινιρλάκια μήπως πρέπει να φτιάξω αλλιώς τον κιμά? Γιατί μόνο 20 λεπτάκια που κάνουν τα πεινιρλί, μήπως ειναι άψητος ο κιμάς μόνο τόση λίγη ώρα???? Μακάρι να απαντήσεις σήμερα να τα φτιάξω που θέλω!! ;-)
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 21-2-10  
    mele καλημέρα :)
    Όχι δεν θα είναι άψητος ο κιμάς, φτιάξτον όπως γράφω.
    Αφού ''σβήσεις'' με τον κρασί τον αφήνεις λίγο να μαγειρευτεί και μετα προσθέτεις αφού κρυώσει λίγο τα τυριά και τα αυγά.
    Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από ansou, 17-5-10  
    Ωραιοτατος μεζες.Εβαλα και φρεσκια ντοματα μεσα στον κιμα και νομιζω οτι του παει πολυ.Τα παιδια μου ζητησαν και δευτερο κομματι.Και τα πεντε πηρουνακια!!!Ευχαριστουμε!!!!
    #
    Σχόλιο από kastana, 25-9-10  
    5 πιρουνάκια από μένα και πολλά μπράβο απ' όσους τη δοκίμασαν! Τέλεια πίτα!
    #
    Σχόλιο από bokis, 9-10-10  
    Παρά πολύ καλή η κιμαδόπιτά σου δυσκολεύτηκα λίγο στο φύλλο αλλά μάλλον δίκη μου υπαιτιότητα λόγω απειρίας, Πρώτη φορά άνοιξα φύλλο.
    #
    Σχόλιο από derbaso, 7-12-10  
    asteri, αντί για 750γρ κιμά, δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε 500 κιμά και 200 μανιτάρια? Ποια η γνώμη σου?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 7-12-10  
    derbaso γειά σου :-) δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα απλά δεν θα είναι κιμαδόπιτα :)
    #
    Σχόλιο από anthoulaki, 19-12-10  
    #
    Σχόλιο από anthoulaki, 23-12-10  
    #
    Σχόλιο από Mona De Lafite, 26-9-11  
    ASTERI...τα συγχαρητήριά μου για το υπέροχο φύλλο!! Για να πω την αλήθεια, το έφτιαξα με κόκκινο αλεύρι όπως λες στην σπανακόπιτα σου..πάντα έφτιαχνα διάφορες συνταγές με απλό αλεύρι και κάθε φορά δοκίμαζα και μια νεα για να βρω το φύλλο που μου αρέσει..και το βρήκα με τη συνταγή σου! Τρώγεται ευχάριστα και την άλλη μέρα, κρύα και ζεστή. Μιλάω για το φύλλο γιατί τον κιμά τον έφτιαξα διαφορετικά, όπως μας αρέσει..(κιμά μοσχαρίσιο&χοιρινό, κρεμμύδι, μαϊντανό, κρασί, λίγο πελτέ ντομάτας, αλάτι-πιπέρι-πάπρικα, αρκετό κουκουνάρι_ταιριάζει τρομερά, το προτείνω, και στο τέλος λίγη τριμμένη φέτα)..χωρίς αυγά και άλλα τυριά. Μας πέφτει πολύ βαριά μετά!) Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή
    #
    Σχόλιο από ligoyra, 11-11-11  
    Μπορώ να την κάνω με φύλλο κρούστας; Δεν έχω πλάστη (ή κάτι που μπορώ να χρησιμοποιήσω για πλάστη) και αναρωτιέμαι αν με φύλλο κρούστας θα έπρεπε να αλλάξω κάτι. Δεν ξέρω και πόσο φύλλο να χρησιμοποιήσω...Επίσης σκέφτομαι μήπως να βάλω πολύ λίγο λάδι γιατί το φύλλο κρούστας δεν απορροφάει τόσο όσο το σπιτικό; Ευχαριστώ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από MariaV, 25-2-09  
    ASTERI μου καλο η κιμαδοπιτα σου ειναι φοβερη.Τοσα απλη αλλα και τοσο γευστικη.Πραγματικη κιμαδοπιτα.Νομιζω οτι αυτη η γεμιση θα πηγαινε πολυ και στα πεινιρλακια σου.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 25-2-09  
    MariaV σ' ευχαριστώ πάρα πολύ :-)Χαίρομαι που σου άρεσε.
    Όντως πηγαίνει στα πεϊνιρλάκια αυτή η γέμιση αρκετά.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 28-3-09  
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 26-1-10  
    Αστέρι πολύ νόστιμη η πιτούλα σου!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-1-10  
    stroumfita ευχαριστώ πολύ :))
    #
    Σχόλιο από zanice, 10-2-10  
    Μόλις την έκανα και είναι πολύ καλή.Δεν έβαλα αυγό στη γένιση αλλά είναι το ίδι νόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 10-2-10  
    zanice πολύ χαίρομαι!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ :)))
    #
    Σχόλιο από ansou, 17-5-10  
    Ωραιοτατος μεζες.Εβαλα και φρεσκια ντοματα μεσα στον κιμα και νομιζω οτι του παει πολυ.Τα παιδια μου ζητησαν και δευτερο κομματι.Και τα πεντε πηρουνακια!!!Ευχαριστουμε!!!!
    #
    Σχόλιο από kastana, 25-9-10  
    5 πιρουνάκια από μένα και πολλά μπράβο απ' όσους τη δοκίμασαν! Τέλεια πίτα!
    #
    Σχόλιο από bokis, 9-10-10  
    Παρά πολύ καλή η κιμαδόπιτά σου δυσκολεύτηκα λίγο στο φύλλο αλλά μάλλον δίκη μου υπαιτιότητα λόγω απειρίας, Πρώτη φορά άνοιξα φύλλο.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 7-12-10  
    derbaso γειά σου :-) δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα απλά δεν θα είναι κιμαδόπιτα :)
    #
    Σχόλιο από anthoulaki, 19-12-10  
    #
    Σχόλιο από anthoulaki, 23-12-10  
    #
    Σχόλιο από Mona De Lafite, 26-9-11  
    ASTERI...τα συγχαρητήριά μου για το υπέροχο φύλλο!! Για να πω την αλήθεια, το έφτιαξα με κόκκινο αλεύρι όπως λες στην σπανακόπιτα σου..πάντα έφτιαχνα διάφορες συνταγές με απλό αλεύρι και κάθε φορά δοκίμαζα και μια νεα για να βρω το φύλλο που μου αρέσει..και το βρήκα με τη συνταγή σου! Τρώγεται ευχάριστα και την άλλη μέρα, κρύα και ζεστή. Μιλάω για το φύλλο γιατί τον κιμά τον έφτιαξα διαφορετικά, όπως μας αρέσει..(κιμά μοσχαρίσιο&χοιρινό, κρεμμύδι, μαϊντανό, κρασί, λίγο πελτέ ντομάτας, αλάτι-πιπέρι-πάπρικα, αρκετό κουκουνάρι_ταιριάζει τρομερά, το προτείνω, και στο τέλος λίγη τριμμένη φέτα)..χωρίς αυγά και άλλα τυριά. Μας πέφτει πολύ βαριά μετά!) Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή
    #
    Σχόλιο από ligoyra, 11-11-11  
    Μπορώ να την κάνω με φύλλο κρούστας; Δεν έχω πλάστη (ή κάτι που μπορώ να χρησιμοποιήσω για πλάστη) και αναρωτιέμαι αν με φύλλο κρούστας θα έπρεπε να αλλάξω κάτι. Δεν ξέρω και πόσο φύλλο να χρησιμοποιήσω...Επίσης σκέφτομαι μήπως να βάλω πολύ λίγο λάδι γιατί το φύλλο κρούστας δεν απορροφάει τόσο όσο το σπιτικό; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Goldfish, 17-2-12  
    Πολύ ωραίο φύλλο και έγινε τέλεια η πίτα.
    #
    Σχόλιο από tutorlib, 31-12-12  
    Υπέροχη και πολύ εύκολη.

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mele, 8-2-10  
    ASTERI λες η ζύμη για τα πεινιρλάκια μούρλια να μπορεί να γίνει κάτι σαν κιμαδόπιτα ή δεν είναι εύπλαστη και δε θα πετύχει?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 8-2-10  
    mele καλησπέρα :)
    Όχι η ζύμη από τα πεϊνιρλάκια δεν κάνει για άνοιγμα φύλλου.
    Γιατί δεν δοκιμάζεις να φτιάξεις την κιμαδόπιτα με το φύλλο που γράφω εδώ;
    Ανοίγει πολύ εύκολα :)
    #
    Σχόλιο από mele, 21-2-10  
    Για να χρησιμοποιήσω τη γεμιση αυτή στα πεινιρλάκια μήπως πρέπει να φτιάξω αλλιώς τον κιμά? Γιατί μόνο 20 λεπτάκια που κάνουν τα πεινιρλί, μήπως ειναι άψητος ο κιμάς μόνο τόση λίγη ώρα???? Μακάρι να απαντήσεις σήμερα να τα φτιάξω που θέλω!! ;-)
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 21-2-10  
    mele καλημέρα :)
    Όχι δεν θα είναι άψητος ο κιμάς, φτιάξτον όπως γράφω.
    Αφού ''σβήσεις'' με τον κρασί τον αφήνεις λίγο να μαγειρευτεί και μετα προσθέτεις αφού κρυώσει λίγο τα τυριά και τα αυγά.
    Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από derbaso, 7-12-10  
    asteri, αντί για 750γρ κιμά, δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε 500 κιμά και 200 μανιτάρια? Ποια η γνώμη σου?
    #
    Σχόλιο από vivian7, 23-12-13  
    τα υλικά για το φύλο βγαίνουν μόνο για 3 φύλα?τα 3/4 πόσο είναι 500 γραμμάρια?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ligoyra, 12-11-11  
    Πολύ καλή! Την έκανα με φύλλο κρούστας, αλλά είμαι σίγουρη ότι με σπιτικό θα είναι πολύ πολύ καλύτερη. Βάζω 5 πηρουνάκια για τη γέμιση και μόνο η οποία ήταν πάρα πολύ γευστική και ελαφριά. Πρόσθεσα κόκκινη πιπεριά, λίγα μανιτάρια και ελάχιστο μαϊντανό. Ευχαριστώ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΑΛΜΥΡΑ & ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 182 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Πίτες και Τάρτες
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    pites-psomi
    Ένα βιβλίο 244 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 659 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni