aroma
aroma @cook_8468555

Γευστικότατο αποτέλεσμα, με τραγανό ζυμαράκι, σε ατομικές μερίδες μπουφέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούνται στο ψυγείο, αλλά σερβίρονται ζεστά.Η γέμιση μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο, όπως και λαχανικά.Επειδή η ποσότητα που φτιάχνουμε είναι πάντα διαφορετική, ο γενικός κανόνας είναι100 γρ αλεύρι, 45 γρ βούτυρο και 25-35 γρ νερό.Αντί για ταρτάκια μπορεί να γίνει σε μεγάλη φόρμα τάρτας (20-25 εκ) με το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.Στην περίπτωση αυτή πρέπει να προσέξουμε όταν τη βγάζουμε από τη φόρμα αφού ψηθεί, γιατί μπορεί να μας σπάσει.. Το έπαθα κι αυτό.. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 ταρτάκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 90 γρ βούτυρο
  4. 1 κ.γ αλάτι
  5. 60-70 γρ νερό
  6. Για τη γέμιση
  7. 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  8. 2 κ.σ ελαιόλαδο
  9. 1 1/2 κ.σ πάστα τομάτας
  10. 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  11. 2 κ.σ βαλσαμικό ξύδι
  12. βοδινός ζωμός (1 κύβος διαλυμένος σε 150 ml ζεστού νερού)
  13. 2 σκελίδες σκόρδο
  14. 1 κ.σ αλεύρι
  15. ελάχιστο γάλα ή αυγό για άλοιμα
  16. αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα τριμμένη, μπαχάρι τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη γέμιση, τσιγαρίζουμε τον κιμά με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδου.

  2. 2

    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες αλλά πατημένες, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.

  3. 3

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί με το ξύδι και ανακατεύουμε λίγο περιμένοντας να πάρει μια βράση.

  4. 4

    Προσθέτουμε την πάστα τομάτας και το βοδινό ζωμό και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί η πάστα.

  5. 5

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά. Θέλουμε στο τέλος να μην έχει πολλά υγρά η γέμισή μας.

  6. 6

    Για τη ζύμη, βάζουμε στο multi το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια που πρέπει να είναι αρκετά κρύα. Σταματάμε το χτύπημα όταν το βούτυρο έχει ενσωματωθεί με το αλεύρι και δεν μπορούμε να το ξεχωρίσουμε μέσα σ'αυτό (δεν χρειάζεται πολλή ώρα)

  7. 7

    Ρίχνουμε το νερό (όχι όλη την ποσότητα μαζί) έως ότου πάρουμε μια λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Θα πρέπει και το νερό να είναι παγωμένο (από το ψυγείο). Όσο λιγότερο παιδέψουμε τη ζύμη στα χέρια μας, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

  8. 8

    Την κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά

  9. 9

    Για να φτιάξουμε ατομικές μερίδες, χρησιμοποιούμε θήκες για muffins, κατά προτίμηση μεταλλικές, ώστε το ζυμάρι να τοποθετείται χωρίς δυσκολία. Στην περίπτωση αυτή, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τις θήκες. Αν χρησιμοποιήσουμε θήκες σιλικόνης δεν βουτυρώνουμε όπως και δεν αλευρώνουμε.

  10. 10

    Ανοίγουμε το ζυμάρι αρκετά λεπτό, και το κόβουμε κυκλικά σε διάμετρο μεγαλύτερη από τις θήκες μας και το προσαρμόζουμε σ'αυτές.

  11. 11

    Βάζουμε τη γέμιση σε ποσότητα περίπου να φτάνει μέχρι τα 2/3 του συνολικού ύψους. Υπάρχει περίπτωση αν βάλουμε περισσότερο να ξεχυλίσει το μείγμα καθώς θα ψήνεται.

  12. 12

    Κόβουμε λεπτά κυκλικά δισκάκια ζύμης που καλύπτουμε τα ταρτάκια φροντίζοντας να ενώσουμε με προσοχή το ζυμάρι της φόρμας με το καπάκι. Μπορούμε, γι'αυτό, να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό πιρούντα.

  13. 13

    Τρυπάμε τα καπάκια με το πιρουνάκι ώστε να φεύγει ο ατμός, αλοίφουμε με λίγο γάλα ή αυγό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσαμάκι.

  14. 14

    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 περίπου λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

aroma
aroma @cook_8468555
στις