Κinder γαλακτοφέτες
Η συνταγή αυτού του γευστικότατου γλυκίσματος σε μορφή τούρτας! Αφιερωμένη στην antce και τα ζουζούνια της!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα σε ιταλικό site με σκοπό να την δώσω στην antce που την έψαχνε μέσω του φόρουμ. Την δοκίμασε και δέχτηκα το "εύγε"της! Και να πω την αλήθεια...μετά την γνώμη της, την δοκίμασα και εγώ...Μετράει... Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
150 γρ. αλεύρι
-
6 κουταλιές ζάχαρη
-
4 αυγά
-
70 γρ. βούτυρο
-
3 κουταλιές σκόνη κακάο (πικρό)
-
1 φακελάκι βανίλια
-
1 φακελάκι baking
-
Για την κρέμα
-
τρίμμα ενός λεμονιού
-
3 κουταλιές μέλι
-
1 φακελάκι βανίλια
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη (3-5λεπτά), μέχρι να γίνουν κρέμα.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κακάο και το βούτυρο.
-
3
Τα χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε και το baking.
-
4
Βάζουμε το μείγμα σε αλευρομένο ταψί ή ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 (έχουμε το νου μας, γιατί οι ιταλοί χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και ίσως διαφέρουν λίγο οι χρόνοι ψησίματος). Αφού το παντεσπάνι ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ συγχρόνως φτιάχνουμε την κρέμα.
-
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το μέλι και την βανίλια. Τέλος, προσθέτουμε και το τρίμμα λεμονιού.
-
6
Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε στην μέση και απλώνουμε στο μισό την κρέμα. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, καλύπτουμε και τα κενά στο πλάι με κρεμούλα και έτοιμο το γλυκάκι μας.
-
7
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά φωνάζουμε φίλους και γνωστούς για να το τσακίσουμε!
Σχόλια (87)