κύρια φωτογραφία συνταγής Κινέζικες τηγανητές γαρίδες
αlєх@ndrєα
αlєх@ndrєα @cook_8474055

Είναι υπέροχες τραγανές και παίρνουν τέλειο άρωμα από τη μαρινάδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε όταν τις τελειώσετε αλλά πριν τις τηγανίσετε να τις φυλάξετε στην κατάψυξη περίπου 1 μήνα και να τις τηγανίσετε όποτε εσείς θέλετε. Σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4 άτομα
  1. 1 πακέτο γαρίδες μεγάλες
  2. 1/2 κούπα φρυγανιά
  3. 1/2 κούπα νησιαστό (κόρν-φλάουερ)
  4. 2 κουτάλια λάδι
  5. Για την μαρινάδα
  6. 1/4 κούπας σόγια σος
  7. 1 κουταλάκι σκόρδο τριμμένο
  8. 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε πολύ καλά τις γαρίδες και τις καθαριζετε κρατώντας μόνο τις ουρές τους.

  2. 2

    Με ένα μυτερό μαχαιράκι χαράζετε για να αφαιρέσετε το εντεράκι.Χαράξτε την γαρίδα λίγο περισσότερο, περίπου το 2/3 της στην ίδια ευθεία που χαράξατε για το εντεράκι.

  3. 3

    Όταν τις τελειώσετε όλες πατήστε τις λίγο με το χέρι σας να πλατύνουν καλά.

  4. 4

    Τοποθετήστε σε μπολ όλα τα υλικά τις μαρινάδας και προσθέστε τις γαρίδες για 30΄.

  5. 5

    Μετά παίρνεται μια-μια από την ουρά και τις περνάτε πρώτα από το νησιαστό, μετά από το αυγό καλά χτυπημένο με το λάδι και τέλος από την φρυγανιά. Της αφήνετε 15΄ στο ψυγείο και μετά της τηγανίζετε σε καλά ζεσταμένο λάδι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα..

  6. 6

    Σερβίρονται με σάλτσα γλυκού τσίλι υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Από

αlєх@ndrєα
αlєх@ndrєα @cook_8474055
στις