Κινέζικες τηγανητές γαρίδες
Είναι υπέροχες τραγανές και παίρνουν τέλειο άρωμα από τη μαρινάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε όταν τις τελειώσετε αλλά πριν τις τηγανίσετε να τις φυλάξετε στην κατάψυξη περίπου 1 μήνα και να τις τηγανίσετε όποτε εσείς θέλετε. Σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε πολύ καλά τις γαρίδες και τις καθαριζετε κρατώντας μόνο τις ουρές τους.
-
2
Με ένα μυτερό μαχαιράκι χαράζετε για να αφαιρέσετε το εντεράκι.Χαράξτε την γαρίδα λίγο περισσότερο, περίπου το 2/3 της στην ίδια ευθεία που χαράξατε για το εντεράκι.
-
3
Όταν τις τελειώσετε όλες πατήστε τις λίγο με το χέρι σας να πλατύνουν καλά.
-
4
Τοποθετήστε σε μπολ όλα τα υλικά τις μαρινάδας και προσθέστε τις γαρίδες για 30΄.
-
5
Μετά παίρνεται μια-μια από την ουρά και τις περνάτε πρώτα από το νησιαστό, μετά από το αυγό καλά χτυπημένο με το λάδι και τέλος από την φρυγανιά. Της αφήνετε 15΄ στο ψυγείο και μετά της τηγανίζετε σε καλά ζεσταμένο λάδι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα..
-
6
Σερβίρονται με σάλτσα γλυκού τσίλι υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο.
Σχόλια (8)