κύρια φωτογραφία συνταγής Κινέζικο κοτόπουλο με 4 λαχανικά
vicvicvic
vicvicvic @cook_8457287
,

Πεντανόστιμο κινέζικο κοτόπουλο με 4 λαχανικά και σάλτσα σόγιας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται επίσης πολύ νόστιμο με μπουτάκια κοτόπουλο (ίσως και πιο νόστιμο). Πειραματιστήτε με τα λαχανικά, το έχω κάνει με οτι συνδοιασμό μπορείτε να φανταστήτε και βγαίνει πάντα ωραίο.Αν δεν βρείτε σησαμέλαιο, βάλτε καλό ελαιόλαδο, απλώς μην βάλτε τόσο πολύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο
  2. 1 πράσινη πιπεριά
  3. 1 κόκκινη πιπεριά
  4. 1 πορτοκαλί πιπεριά
  5. 2 καρότα
  6. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  7. 1 φλιτζάνι αρακά
  8. 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
  9. 1 κύβο λαχανικών ή ζωμό κότας
  10. 2 κουταλάκια corn flower
  11. 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί άσπρο
  12. αλάτι πιπέρι
  13. σησαμέλαιο (περίπου μισό φλιτζανάκι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, τις πιπεριές σε τετράγωνα, τα καρότα σε στικς και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι σε τιγάνι γουόκ ή απλό αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε σε στρώσεις τα υλικάπρώτα το κρεμμύδι, μετα τις πιπεριες, τον αρακά και τα καρότα και τέλος το κοτόπουλο, φροντίζοντας να σκεπάζει την επιφάνεια των υλικών απο κάτω. Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία.

  3. 3

    Ταυτόχρονα, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε περίπου τρια ποτήρια νερό, τη σάλτσα σόγιας, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλετε. Όταν το φαγητό στο τηγάνι αρχίζει να τσιρτσιρίζει ρίχνουμε το μισό από το υγρό αυτό στο τηγάνι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

  4. 4

    Όταν το κοτόπλουλο έχει πιεί όλο το νερό σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε για πρώτη φορά και ανεβάζουμε την θερμοκρασία.Ξανακατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να πιεί τα υγρά

  5. 5

    Εντωμεταξύ, ανακατέυουμε το corn flower με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο υγρό στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Πρέπει να έχει ένα ωραίο καστανό χρώμα (μπορεί να χρεαστέι να βάλουμε λίγη σάλτσα σόγιας ακόμα).

  6. 6

    Λίγο πρίν σερβίρουμε βάζουμε το φαγητό σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύοντας συνεχώς αφήνουμε το φαγητό μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά.

  7. 7

    Σερβίρουμε με πιλάφι γύρω γύρω και ρίχνουμε την πηχτή πλέον σάλτσα από πάνω