κύρια φωτογραφία συνταγής Κινέζικο ρύζι του παππού
taurofagos
taurofagos @cook_8466827
Αθηνα

Ρύζι με σως τύπου κινέζικο. Μπορούμε να το κάνουμε με κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, καλαμάρια, ό,τι έχουμε... Γευστικότατο και ευκολότατο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρασί λευκό το βάζω όταν το κάνω με καλαμαράκια και γαρίδες. Και τη sagria για το κρέας αλλά λίγο αλλοιώνει τη γεύση.... Επειδή η σος είναι πολύ αλμυρή και πικάντικη το κρασί την ελαφραίνει. Οπότε αν δε βάλετε κρασί το κάνετε πιο πικάντικο.Επίσης μπορείτε να βάλετε όση σός θέλετε μέχρι 100 μλ για μισό κιλό ρύζι. Αλλά όσο πιο πολλή σος βάλετε τόσο λιγότερο αλάτι θέλει. Πιπέρι ρίξτε άφοβα όσο θέλετε. Δεν χαλάει τη γεύση

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 400 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής
  2. 400 γρ. γαρίδες
  3. 2-3 πιπεριές πράσινες ή πολύχρωμες
  4. 1-2 πράσα (ολόκληρα)
  5. 50 ml. WORCESTERSHIRE σως
  6. 100 γρ. μανιτάρια
  7. 1 ποτηράκι λευκό κρασί ή sagria αν μαγειρεύουμε κρέας (προαιρετικό)
  8. ελαιόλαδο
  9. αλάτι
  10. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε λάδι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας.

  2. 2

    Ρίχνουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια να σωταριστούν για 2-3 λεπτά.

  3. 3

    Βάζουμε το πράσο κομμένο μαζί με το κρασί και άλλο ένα ποτηράκι του κρασιού με νερό. Το αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει λίγο.

  4. 4

    Μετά ρίχνουμε το ρύζι. Υπολογίζουμε στην κατσαρόλα να υπάρχει το διπλάσιο υγρό απ'ότι το ρύζι. (Εγώ ρίχνω 4 ποτήρια περίπου). Ρίχνουμε αλατοπίπερο και παρακολουθούμε αν έβρασε το ρύζι. αν δεν έβρασε και δεν έχει υγρά πολλά προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν βρασμένο και υπάρχουν ακόμα λίγα υγρά στην κατσαρόλα κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε τη σος. Αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι να ρουφήξει καλά όλα τα υγρά και να συνεχίσει το βράσιμο μέχρι τέλος. Αντε καλή μας όρεξη....

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
Αν το κάνετε με κοτόπουλο ή μοσχάρι αλλάζει λίγο η συνταγή. Βράζεις το κρέας πρώτα. Το κόβεις μπουκίτσες. Το βάζεις με λίγο λαδι και τα λαχανικά και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα. Και από κει και πέρα συνεχίζεις όπως είπαμε. \n\nΕπίσης η αυθεντική συνταγή του παππού είναι χωρίς κρασί και αντί για πράσσο βάζει χοντρό σέλερι (άσπρο μέρος)όταν βράζει το ρύζι και κρεμμυδάκι φρέσκο (ωμό) στο τέλος.

Από

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
στις
Αθηνα
Η μαγειρική είναι αγάπη και δημιουργία. Φροντίζεις όσους αγαπάς και βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει.
Δες περισσότερα