Κινόα ως συνοδευτικό
Η κινόα είναι ένας σπόρος που έχει απλή γεύση, είναι εύκολη στο μαγείρεμα και μπορείς να τη συνοδεύσεις με ό,τι φανταστείς. Ταιριάζει πολύ καλά με κοτόπουλο, κάρυ και ψητά λαχανικά. Έχει υψηλή διατροφική αξία και αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές όπως ακριβώς το ρύζι, οπότε οι επιλογές είναι απεριόριστες. Εδώ θα περιγραφεί ένας απλός και εύκολος τρόπος μαγειρέματος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ξέπλυμα βοηθάει έτσι ώστε να μην έχει πικρή ή σαπωνοειδή γεύση η κινόα.Υπάρχουν διάφορα είδη κινόας. Η άσπρη έχει την πιο απλή γεύση, οπότε αν δεν είστε σίγουρος για την γεύση της, ξεκινήστε με άσπρη. Η κόκκινη και η μάυρη είναι ίσως για τους λίγο πιο τολμηρούς μιας και μπορεί να έχουν μια πιο γεώδη γεύση.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλύνετε την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό για 2 λεπτά και τρίψτε την κατά την διαδικασία
-
2
Σε ένα σκεύος προσθέστε λάδι και και μόλις ζεσταθεί βάλτε την κινόα. Τσιγαρίστε για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
-
3
Προσθεστε τα 2 φλυτζάνια νερό (ή ζωμό) και περιμένετε να βράσει.
-
4
Μόλις βράσει χαμηλώστε τη φωτιά όσο πιο χαμηλά γίνεται, σκεπάστε την κινόα και περιμένετε για 15 λεπτά.
-
5
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, όπως είναι σκεπασμένη και περιμένετε άλλα 5 λεπτά. Μην ανοίξετε ακόμα την κατσαρόλα.
-
6
Ετοιμο. Αν υπάρχει ακόμα νερό στον πάτο ή η κινόα είναι ακόμα τραγανή, μαγειρέψτε την πάλι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, σκεπασμένη
Σχόλια (3)