κύρια φωτογραφία συνταγής Κινόα ως συνοδευτικό
mrshka
mrshka @cook_8516331

Η κινόα είναι ένας σπόρος που έχει απλή γεύση, είναι εύκολη στο μαγείρεμα και μπορείς να τη συνοδεύσεις με ό,τι φανταστείς. Ταιριάζει πολύ καλά με κοτόπουλο, κάρυ και ψητά λαχανικά. Έχει υψηλή διατροφική αξία και αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές όπως ακριβώς το ρύζι, οπότε οι επιλογές είναι απεριόριστες. Εδώ θα περιγραφεί ένας απλός και εύκολος τρόπος μαγειρέματος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ξέπλυμα βοηθάει έτσι ώστε να μην έχει πικρή ή σαπωνοειδή γεύση η κινόα.Υπάρχουν διάφορα είδη κινόας. Η άσπρη έχει την πιο απλή γεύση, οπότε αν δεν είστε σίγουρος για την γεύση της, ξεκινήστε με άσπρη. Η κόκκινη και η μάυρη είναι ίσως για τους λίγο πιο τολμηρούς μιας και μπορεί να έχουν μια πιο γεώδη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 με 6 μερίδες
  1. 1 φλυτζάνι κινόα
  2. 2 φλυτζάνια νερό (ή ζωμό)
  3. αλατι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλύνετε την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό για 2 λεπτά και τρίψτε την κατά την διαδικασία

  2. 2

    Σε ένα σκεύος προσθέστε λάδι και και μόλις ζεσταθεί βάλτε την κινόα. Τσιγαρίστε για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

  3. 3

    Προσθεστε τα 2 φλυτζάνια νερό (ή ζωμό) και περιμένετε να βράσει.

  4. 4

    Μόλις βράσει χαμηλώστε τη φωτιά όσο πιο χαμηλά γίνεται, σκεπάστε την κινόα και περιμένετε για 15 λεπτά.

  5. 5

    Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, όπως είναι σκεπασμένη και περιμένετε άλλα 5 λεπτά. Μην ανοίξετε ακόμα την κατσαρόλα.

  6. 6

    Ετοιμο. Αν υπάρχει ακόμα νερό στον πάτο ή η κινόα είναι ακόμα τραγανή, μαγειρέψτε την πάλι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, σκεπασμένη

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

helenaki
helenaki @rockartemisaki22
Ευτυχώς που προσέθεσε κάποιος αυτή τη βασική συνταγή για την κινόα, γιατί όσοι δεν είχαμε ξανα ακούσει για αυτήν στην αρχή δεν ξεραμε καθόλου πως να την διαχειριστούμε!Το μόνο που θα παρατηρούσα είναι, την ώρα που σιγοβράζει μισοσκεπασμένη, σε τακτά διαστήματα, την ανακατεύω καλά για να μην κολλήσει και την κλείνω όταν είναι έτοιμη.

Από

mrshka
mrshka @cook_8516331
στις