Κιουνεφέ 2
Το πιο νόστιμο κιουνεφέ! Από τη Πόλη με αγάπη..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η όλη νοστιμιά είναι στο αγελαδινό βούτυρο.!!
Υλικά
-
1/2 κιλό κανταΐφι
-
300 γρ. βούτυρο λιωμένο (αγελαδινό)
-
300 γρ. ανθότυρο
-
50 ml κρέμα γάλακτος
-
1 βανίλια
-
τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
1 κούπα ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
-
λίγη φλούδα από λεμόνι και λίγες σταγόνες λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε το κανταίφι και το ξεχωρίζουμε σε 2 μέρη.
-
2
Αλοίφουμε ένα μικρό ταψάκι (20 cm) με βούτυρο. Βάζουμε στο ταψί το ένα από τα 2 μέρη του κανταιφιού που έχουμε προηγουμένως χωρίσει και περιχύνουμε τη μισή κούπα βούτυρο,τα ανακατεύουμε καλά και τα πατάμε καλά απλώνοντας το ομοιόμορφα.
-
3
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Αφού τα ανακατέψουμε τα στρώνουμε πάνω στο κανταίφι που έχουμε απλώσει στο ταψί. Βάζουμε και το υπόλοιπο κανταίφι από πάνω και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
-
4
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά (εγώ το έβαλα σε αέρα μαζί με γκρίλ για να ροδοκοκκινήσει).
-
5
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν.
-
6
Αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι και ρίχνουμε και τα τριμμένα φυστίκια.
-
7
Καλή σας απόλαυση!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια