Κυπριακές ελιές τσακιστές
Ελίτσες, μικρές και μυρωδάτες, που τρώγονται και σαν τσίμπημα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ελίτσες διατηρούνται μέχρι και μια βδομάδα εκτός ψυγείου, αν δεν έχει πολύ ζέστη. Στο ψυγείο διατηρούνται περισσότερο, αλλά δεν το προτιμώ γιατι παγώνει το λάδι.
Υλικά
-
1/2 κιλό τσακιστές ελιές (πράσινες σχεδόν άγουρες, χτυπημένες με πέτρα ή χαραγμένες με μαχαίρι)
-
1 λεμόνι χυμός
-
1-2 φετούλες λεμόνι
-
1-2 μικρές σκελίδες σκόρδο
-
1 φλιτζάνι του ελληνικού/κυπριακού καφέ λάδι
-
2 κ.σ. ξερό κόλιανδρο (κουμπάκια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε καλά τις ελιές.
-
2
Κόβουμε το σκόρδο σε ροδελίτσες.
-
3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
-
4
Αφήστε τις ελίτσες μια μέρα έτσι για να απορροφήσουν τα υγρά.
-
5
Σερβίρετε τις δροσερές, αφού τις έχετε βάλει για μια ώρα περίπου στο ψυγείο.
Σχόλια (2)