Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλιές

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
Sweethard, 19.03.09

Περιγραφή

Ρολάκια με κιμά.
Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλιές
photo: chocochristos

Συνταγή από:

Sweethard

8 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλο κιμά χοιρινό
  • 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα (προεραιτικά)
  • 1 πακέτο πάννα (μπολια)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Κουζίνα: Κυπριακή
Φτιάχνει: 15-17
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη.
  2. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  3. Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια).
  4. Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια).
  5. Ψήνονται πάντα στη σχάρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πάνα είναι ο ασπρος λιπώδες ιστός του γουρουνιού θα τον βρείτε συνήθως κατεψυγμένο. Στην Ελλάδα τον ξέρετε σαν μπόλια. Εμείς στην Κύπρο έχουμε και φρέσκο. Ρωτήστε τον κρεοπώλη σας.

Σχετικές συνταγές

Σεφταλιές από την Κύπρο Σεφταλιές από την Κύπρο
4.1667
       
       
(12)
Σιεφταλιές Σιεφταλιές
4.9474
       
       
(19)
Ρολάκια κιμά με σκέπη Ρολάκια κιμά με σκέπη
4
       
       
(1)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από tonia, 23-3-09  
    ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ? ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΕΦΤΑΛΙΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΚΟΡΔΟ, ΙΣΧΥΕΙ? ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΣΕΦΤΑΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ?
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 23-3-09  
    Μοσχαρίσιο κιμά δεν ξέρω που χρησιμοποιούν σε ποιο χώριό της Κύπρου. Αλλά πολύ σπάνια θα φάς σιεφταλιές με μοσχαρίσιο κιμά. Πάντα τις κάνουμε με χοιρινό. Όσο αφορά τον σκόρδο μερικοί τον βάζουν για να μην μυρίζει ο κιμάς αλλά και με τα μπαχαρικά το ίδιο είναι. Αρνίσιο ποτέ εκτός και αν κάποιος είναι αλλεργικός στο χοιρινό.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 26-9-09  
    Αν ο κιμάς είναι μισός-μισός(μοσχάρι-χοιρινό); Οι μπόλιες αν είναι αρνίσιες και όχι χοιρινές πειράζει;
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 2-10-09  
    μπισκοτίτσα γεια σου
    εμείς πάντα χρησιμοποιούμε χοιρινό κιμά αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο μπορείς απλώς η γεύση δεν θα είναι η ίδια
    και λυπούμαι που δεν σου απάντησα νωρίτερα
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 11-10-09  
    Πεντανόστιμη συνταγή..ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 13-10-09  
    σε ευχαριστώ chocochristo για τα καλά σου λόγια και για την ωραία φωτογραφία
    #
    Σχόλιο από eleni..., 9-2-10  
    ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΧΟΙΡΙΝΟ... ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΕ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΕΣ...
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 11-2-10  
    ελένη μου είναι γούστα αν σου αρέσει έτσι καλώς εγώ δεν το προτιμώ στις σεφταλιές το μοσχαρίσιο γιατί μυρίζει
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 13-10-10  
    σημερα δοκιμασα και τις εφτειαξα...
    θεικες!!
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 14-10-10  
    σε ευχαριστώ χαίρομαι που σου άρεσαν
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 8-1-11  
    Είναι όντως υπέροχες! Η συνταγή σου είναι όπως τις έφτιαχνε η γιαγιά μου (από τους πρώτους που είχαν σουβλατζίδικο στη Λεμεσό). Μόνο 6 υλικά μπαίνουν στις σεφταλιές, εκτός από την κανέλλα για να μήν είναι βαρέτες και δυσκολοχόνευτες! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από spanosgia, 16-7-13  

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από chocochristos, 11-10-09  
    Πεντανόστιμη συνταγή..ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 13-10-09  
    σε ευχαριστώ chocochristo για τα καλά σου λόγια και για την ωραία φωτογραφία
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 13-10-10  
    σημερα δοκιμασα και τις εφτειαξα...
    θεικες!!
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 14-10-10  
    σε ευχαριστώ χαίρομαι που σου άρεσαν
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 8-1-11  
    Είναι όντως υπέροχες! Η συνταγή σου είναι όπως τις έφτιαχνε η γιαγιά μου (από τους πρώτους που είχαν σουβλατζίδικο στη Λεμεσό). Μόνο 6 υλικά μπαίνουν στις σεφταλιές, εκτός από την κανέλλα για να μήν είναι βαρέτες και δυσκολοχόνευτες! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από spanosgia, 16-7-13  

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tonia, 23-3-09  
    ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ? ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΕΦΤΑΛΙΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΚΟΡΔΟ, ΙΣΧΥΕΙ? ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΣΕΦΤΑΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ?
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 23-3-09  
    Μοσχαρίσιο κιμά δεν ξέρω που χρησιμοποιούν σε ποιο χώριό της Κύπρου. Αλλά πολύ σπάνια θα φάς σιεφταλιές με μοσχαρίσιο κιμά. Πάντα τις κάνουμε με χοιρινό. Όσο αφορά τον σκόρδο μερικοί τον βάζουν για να μην μυρίζει ο κιμάς αλλά και με τα μπαχαρικά το ίδιο είναι. Αρνίσιο ποτέ εκτός και αν κάποιος είναι αλλεργικός στο χοιρινό.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 26-9-09  
    Αν ο κιμάς είναι μισός-μισός(μοσχάρι-χοιρινό); Οι μπόλιες αν είναι αρνίσιες και όχι χοιρινές πειράζει;
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 2-10-09  
    μπισκοτίτσα γεια σου
    εμείς πάντα χρησιμοποιούμε χοιρινό κιμά αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο μπορείς απλώς η γεύση δεν θα είναι η ίδια
    και λυπούμαι που δεν σου απάντησα νωρίτερα

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από eleni..., 9-2-10  
    ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΧΟΙΡΙΝΟ... ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΕ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΕΣ...
    #
    Σχόλιο από Sweethard, 11-2-10  
    ελένη μου είναι γούστα αν σου αρέσει έτσι καλώς εγώ δεν το προτιμώ στις σεφταλιές το μοσχαρίσιο γιατί μυρίζει

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της fatma
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της coookie