Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλιές
Ρολάκια με κιμά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πάνα είναι ο ασπρος λιπώδες ιστός του γουρουνιού θα τον βρείτε συνήθως κατεψυγμένο. Στην Ελλάδα τον ξέρετε σαν μπόλια. Εμείς στην Κύπρο έχουμε και φρέσκο. Ρωτήστε τον κρεοπώλη σας.
Υλικά
-
1/2 κιλο κιμά χοιρινό
-
1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
κανέλα (προεραιτικά)
-
1 πακέτο πάννα (μπολια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη.
-
2
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
-
3
Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια).
-
4
Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια).
-
5
Ψήνονται πάντα στη σχάρα.
Σχόλια (12)