Κυπριακός Ταβάς
Το φαγητό που κάθε Κυριακή μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Εδώ στην Κύπρο αγαπητό σε κάθε σπίτι άπο μικρούς και μεγάλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σας έδωσα μεγάλη ποσότητα γιατί ποτέ δεν είναι αρκετός…
Υλικά
-
1 κιλό κρέας από αρνάκι ή χοιρινό κομμένο σε κομματια μετριού μεγέθους
-
1 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
-
5 πατάτες κομμένες σε κύβους
-
2 κουταλίες ντοματοπολτό
-
6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
-
1/3 φλυτζάνιου ελαιόλαδο
-
πιπέρι , αλάτι
-
Αρτυσιά (κύμινο) αλεσμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε όλα τα υλικά σε πήλινο δοχείο που κλείνει και ανακατεύετε καλά.
-
2
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο και ανακατεύετε που και που
-
3
Οταν είναι όλα καλά ψημένα ανοίξτε το πήλινο για να κοκκίνισει ο τάβας και τέλος σβήστε το φούρνο και σκεπάστε παλι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)