Κυριακάτικη Κιμαδόπιτα

oyster
oyster @cook_8480893
Pireus,

Εύκολη και γρήγορη κιμαδόπιτα. Ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα..

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε όποιον αρέσει ας προσθέσει 2-3 γαρύφαλλα και μπαχάρι.. Οι αυστραλοί το συνοδεύουν με ketchup...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισό-μισό με χοιρινό)
  2. 2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα (στο multi ωραιότατα)
  3. 1 πιπεριά ψιλοκομμένη (κέρατο πράσινο, είναι πιο ελαφρύ στην πέψη)
  4. 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  5. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. 1 κύβο maggi μεσογειακοί βοδινού
  7. 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  8. 1 πακέτο φύλλο κουρού
  9. πιπέρι
  10. πάπρικα (γλυκό κόκκινο)
  11. 1 κρέμα γάλακτος λαιτ 200-250 γρ
  12. 1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα χτυπημένο ελαφρά για επάλειψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα βάζετε τον κιμά μ' ένα ποτήρι νερό και τον τοποθετείτε στη φωτά, ανακατεύοντας καλά έως ότου σωθεί το νερό.

  2. 2

    Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον κύβο, το πιπέρι, το κρασάκι, την πάπρικα. Τέλος προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και το αφήνετε να ψηθεί.

  3. 3

    Οταν ψηθεί ρίχνω μέσα τα 2 αυγα χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος.

  4. 4

    Λαδώνετε ένα ταψί και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Η φρυγανιά, αν θέλετε να την βάλετε είναι για να μαζέψει τα υγρά της πίτας και να ροδοκοκκινίσει και από κάτω. Στρώνετε το ένα φύλλο κουρού. Από πάνω ρίχνετε τη γέμιση του κιμά και συνεχίζετε με το δεύτερο φύλλο κουρού. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και με ένα πινέλο απλώνετε το αυγό που έχετε χτυπήσει ελαφρά με λίγο γάλα.

  5. 5

    Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου. Να ροδοκοκκινίσει καλά το φύλλο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Σίγουρα θα δοκιμαστεί,το μόνο που θα αλλάξω θα είναι το φύλλο.Θα ανοίξω δικό μου φύλλο.Σε ευχαριστούμε για την συνταγή:)

Από

oyster
oyster @cook_8480893
στις
Pireus,