κύρια φωτογραφία συνταγής Κις Λορέν με κοτόπουλο και κρέμα καρύδας

Κις Λορέν με κοτόπουλο και κρέμα καρύδας

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Vyzance
Vyzance @cook_8453464

Μια συνταγή που εμπνεύστηκα χτες, αφού είχε μείνει αρκετό κοτόπουλο ψητό. Πήγε πολύ καλύτερα απ' ό,τι νόμιζα! Στο σπίτι γλείφαμε όλοι τα δάχτυλά μας. Τόσο, που δυστυχώς δεν κρατηθήκαμε να τραβήξουμε φωτό για να σας την αναρτήσω... δεσμεύομαι όμως για την επόμενη φορά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγεται υπέροχο και κρύο. Επίσης, είναι πολύ χορταστικόμη ξεγελαστείτε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 250 γρ. αλεύρι μπλε
  3. 125 γρ. βούτυρο
  4. 3 κ.σ. νερό
  5. αλουμινόχαρτο, φασόλια ή βότσαλα
  6. Για τη γέμιση
  7. Κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο, κρύο, ξεψαχνισμένο (δίχως πέτσες και κόκαλα), περίπου 2 γεμάτα φλυτζάνια
  8. 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (θα τη βρείτε στα εξωτικά είδη των σουπερμάρκετ)
  9. 150-200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
  10. 2 κ.σ. βούτυρο
  11. λίγο φρέσκο γάλα (αν χρειαστεί)
  12. αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λίγο φασκόμηλο ξερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι. Κάνουμε γουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο. Ανακατεύουμε και τρίβουμε (θα γίνει τρίμματα). Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, να γίνει μια πολύ σφιχτή και λεία ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170.

  3. 3

    Ανακατεύουμε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο με τριμμένο ξερό φασκόμηλο για να πάρει άρωμα.

  4. 4

    Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας.

  5. 5

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

  6. 6

    Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα 2/3 της μυζήθρας, το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Όταν γίνει ομοιόμορφο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα δύο αυγά καλά χτυπημένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  7. 7

    Σε ταρτιέρα ή ρηχό στρογγυλό ταψί, βουτυρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη, να καλύψει καλά και τα τοιχώματα. την τρυπάμε παντού με πιρούνι, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε πάνω τα φασόλια ή τα βότσαλα (για βάρος). Τη βάζουμε να ψηθεί ξεχωριστά μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει (περίπου δέκα λεπτά).

  8. 8

    Βγάζουμε το ταψί, αφαιρούμε αλουμινόχαρτο και βότσαλα και απλώνουμε στη ζύμη αραδιαστά το κοτόπουλο.

  9. 9

    Από πάνω χύνουμε το μείγμα με την καρύδα, το τυρί και τα αυγά και κουνάμε καλά να πάει παντού.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μυζήθρα και το φουρνίζουμε.

  11. 11

    Ψήνουμε στους 170 για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ψηθεί η επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Vyzance
Vyzance @cook_8453464
στις
Νερό κι αλάτι...
Δες περισσότερα