Κις λορέν με πράσο

Bαθμολογία: 2.6667
       
 
3 ψήφοι
Olympia, 29.01.07
Κις λορέν με πράσο
photo: tasa.x

Συνταγή από:

Olympia

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:

  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 κρόκο
  • Λίγες σταγόνες νερό


Γέμιση:

  • 3-4 πράσα
  • 300 γρ. μαλακά τυριά
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 1 κουτί μανιτάρια τεμαχισμένα
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία: Πίτες διάφορες
    Μέθοδος: Φούρνου
    Φτιάχνει: 8 μερίδες
    Κόστος:
    (0 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
    (0 ψήφοι)
    Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    1. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
    2. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα σωτάρουμε με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι
    3. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και προσθέτουμε τα πράσα τα μανιτάρια και τα τυριά.
    4. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε
    5. Ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά (ψήσιμο μόνο με την κάτω αντίσταση).

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε γλυκά τυριά, όπως έμενταλ, λίγο κίτρινο τυρί ή γραβιέρα γλυκιά.

    Σχετικές συνταγές

      3 Όλα

      #
      Σχόλιο από nickmitil, 15-12-09  
      Τα 4 πράσα (κανονικού μεγέθους) είναι υπερβολή, χρησιμοποίησα 3 και δεν τρογώταν από το τόσο πράσο, αν την ξανακάνω, θα βάλω μόνο 2 ή 1,5.
      #
      Σχόλιο από tasa.x, 12-1-13  
      Εβρασα τα πρασα μεχρι να μαλακωσουν για να φυγει η αψαδα τους,νομιζω οτι αυτο ειναι απαραιτητο.
      Προσθεσα και 3-4 φετες καπνιστη γαλοπουλα καιμια χουφτα σεσκουλα.Εγινε πολυ ωραια και αρεσε σε ολους.
      #
      Σχόλιο από nagia1, 24-10-13  
      Η γέμιση πολύ ωραία με 2 πράσα όμως αλλά η ζύμη μου φάνηκε κάπως βαριά.

      2 Σχόλια

      #
      Σχόλιο από nickmitil, 15-12-09  
      Τα 4 πράσα (κανονικού μεγέθους) είναι υπερβολή, χρησιμοποίησα 3 και δεν τρογώταν από το τόσο πράσο, αν την ξανακάνω, θα βάλω μόνο 2 ή 1,5.
      #
      Σχόλιο από nagia1, 24-10-13  
      Η γέμιση πολύ ωραία με 2 πράσα όμως αλλά η ζύμη μου φάνηκε κάπως βαριά.

      0 Ερωτήσεις

      1 Παραλλαγές

      #
      Σχόλιο από tasa.x, 12-1-13  
      Εβρασα τα πρασα μεχρι να μαλακωσουν για να φυγει η αψαδα τους,νομιζω οτι αυτο ειναι απαραιτητο.
      Προσθεσα και 3-4 φετες καπνιστη γαλοπουλα καιμια χουφτα σεσκουλα.Εγινε πολυ ωραια και αρεσε σε ολους.

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Τα αυγά στην κουζίνα μας
      Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
      Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
      Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
      Κάνε το... φύλλο, φίλο!
      Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
      Το αυγό και η διατροφική του αξία
      Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
      Η συντήρηση των αυγών
      Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

      Τη συνταγή προτείνουν:

      Μπουφές με  Αλμυρές λιχουδιές και μεζεδάκια
      Ένα βιβλίο 204 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της angel2010
      Τα
      Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro