Κις λορέν παραδοσιακή
Παραδοσιακή γιατί δεν περιέχει τυρί. Μόνο αυγά,γάλα και κρέμα γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απ'το βιβλίο "Cuisine et Vins de France".Είναι οικονομική, εύκολη και γρήγορη, μέσα σε 1 ώρα είναι έτοιμη για φάγωμα!
Υλικά
-
1 φύλλο ζύμη για τάρτα
-
200 γρ. μπέικον/πανσέτα καπνιστή
-
4 αυγά
-
100 ml. γάλα
-
200 ml. κρέμα γάλακτος ελαφριά
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνω το φύλλο 20 λεπτά εκτός ψυγείου και στρώνω σε βουτυρωμένο ταψάκι/ταρτιέρα 28-30 εκ. διάμετρο.
-
2
Τρυπάω με πιρούνι σ'όλη την επιφάνεια του φύλλου.
-
3
Στρώνω πάνω λαδόκολλα, σκορπάω μερικά ξερά όσπρια (για να μη φουσκώσει) και ψήνω 10 λεπτά στους 180 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο), αντιστάσεις, στη χαμηλή θέση.
-
4
Ψήνω μπέικον σ'αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
-
5
Χτυπάω αυγά με πιρούνι.
-
6
Ρίχνω γάλα ανακατεύοντας.
-
7
Προσθέτω κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
-
8
Αλατοπιπερώνω ελαφρά,προσθέτω λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύω.
-
9
Βγάζω ζύμη απ'το φούρνο,πετάω λαδόκολλα-όσπρια και στρώνω μπέικον.Απλώνω πάνω μίγμα αυγών και συνεχίζω το ψήσιμο για 35-40 λεπτά περίπου.
-
10
Αφήνω 10 λεπτά και σερβίρω χλιαρή.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια