Κις λορέν παραδοσιακή

MaryBelly
MaryBelly @MaryBelly
Πειραιάς

Παραδοσιακή γιατί δεν περιέχει τυρί. Μόνο αυγά,γάλα και κρέμα γάλακτος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απ'το βιβλίο "Cuisine et Vins de France".Είναι οικονομική, εύκολη και γρήγορη, μέσα σε 1 ώρα είναι έτοιμη για φάγωμα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
6 άτομα
  1. 1 φύλλο ζύμη για τάρτα
  2. 100 ml. γάλα
  3. 200 ml. κρέμα γάλακτος ελαφριά
  4. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνω το φύλλο 20 λεπτά εκτός ψυγείου και στρώνω σε βουτυρωμένο ταψάκι/ταρτιέρα 28-30 εκ. διάμετρο.

  2. 2

    Τρυπάω με πιρούνι σ'όλη την επιφάνεια του φύλλου.

  3. 3

    Στρώνω πάνω λαδόκολλα, σκορπάω μερικά ξερά όσπρια (για να μη φουσκώσει) και ψήνω 10 λεπτά στους 180 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο), αντιστάσεις, στη χαμηλή θέση.

  4. 4

    Ψήνω μπέικον σ'αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.

  5. 5

    Χτυπάω αυγά με πιρούνι.

  6. 6

    Ρίχνω γάλα ανακατεύοντας.

  7. 7

    Προσθέτω κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.

  8. 8

    Αλατοπιπερώνω ελαφρά,προσθέτω λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύω.

  9. 9

    Βγάζω ζύμη απ'το φούρνο,πετάω λαδόκολλα-όσπρια και στρώνω μπέικον.Απλώνω πάνω μίγμα αυγών και συνεχίζω το ψήσιμο για 35-40 λεπτά περίπου.

  10. 10

    Αφήνω 10 λεπτά και σερβίρω χλιαρή.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

MaryBelly
MaryBelly @MaryBelly
στις
Πειραιάς